polikistik over tedavisinde neler yapılıyor?

glmsekaderine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
103
55
48
Arkadaşlar merhabalar,
6 ay önce Polikistik overli olduğumu öğrendim. kilo vermem gerektiği söylendi 80 kilodan 68 kiloya düştüm, boyum 1.70 ve geçen hafta tekrardan hormon testi yapıldı. 12 kilo vermeme rağmen değişen bir şey maalesef ki yok değerler yine yüksek. adetim tamamen düzensiz en son adetim 2 gün sürdü. Dün duşta göğsümden hafif süt geldi netten baktım hemen nedir neyin nesidir diye prolaktin hormon yüksekliğinden kaynaklıymış sanırım. İnfertilite bölümüne gitmem gerektiğini söylemişti doktorum ve yarına randevum var. Stresliyim, heyecanlıyım (bir umut diyorum) ve korkuyorum da Benim gibi durumda olanlar hangi aşamalardan geçti? Eşimle çok çocuk istiyoruz ama nasıl olacak ne yapılıyor hiç bir fikrim yok. yardımcı olursanız çok sevinirim Rabbim herkesin gönlüne göre versin bu mübarek günde..

Merhaba cnaım ben yıllardır pukoluyum polikistik overin kesin nedeni bilinmiyor kesin nedeni bilinmediği içinde kesin bir tedavisi yok, cogu doktor polikistik overe hastalık bile demiyor sendrom diyor genellikle pkolularda adet düzensizliği kıllanma sivilcelenme Kilo vs oluyor bir pukoluda bunların hepside bir arada görülebilir sadece bir tanesi de görülebilir genelde pukolulara dogum kontrol ilacı verilerek hormonlarının dengeliyorlar ve adet görmelerini sağlıyorlar ama haplar sadece şikayeti ortadan kaldırıyo tedavi etmiyo yani hapı bırakınca yine aynı şikayetler baslıyo pukonunda kötü yanı bu ama cocugum olmaz falab diye korkma psikolojini iyi tut bos yere olumsuz düşünme bir sürü pukolu cocuk sahibi oluyor neredeyse hepsi sadece bazıları cok zor oluyo senin göğsünden süt gelmeside prolaktin hormonunun fazlalıgından doktorunun hormonlarının hemen dengelemesi lazım buarada sana tavsiyem prof ibrahim Saraçoğlu prolaktin hormonu yüksekliği içim testere dişli aslanpençesi cayı öneriyor içip şifa bulan cok insan var bir arastır derim iki cesit aslanpencesı var biri normal diğeri testere dişli özellikle testere dişli olanı alman lazım burda cokkullananı duydum istersen bir araştır

Çok teşekkür ederim inşallah hepimize şifa olur ve yavrularımızo kucağımıza alırız

Bir bilgim yok ama.Allah şifa versin kisa zamanda yavrunuza kavuşarsiniz Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…