- 13 Ocak 2021
- 13
- 25
- 33
- Konu Sahibi polikistikover_123
Merhaba 29 yaşında hamilelik serüvenimin ortasında pko olduğumu öğrendim. Daha önce adet düzensizliği şikayeti (5 ayda bir bazen 3 ayda bir adet oluyorum) ile çocukluğumdan beri bir sürü doktara gitmiştim. Kan testlerim hep normal çıktığı için pko teşhis hiç konulamadı. Ben de önemsemedim. Zamanla oturacağı söylendi ve doğum kontrol hapları kullandım. Ancak hapları bırakınca her seferinde düzensizlik geri geliyordu. Evlendim.Evliliğimizin 1. Yılında bebek istemeye başladık. Önce 3 ay kadar doğal sürecinde deneme yaptık. Ancak ben bırakın hamileliği adet bile görmüyordum. Devamlı hamilelik testi alıp yapıyordum ama hep negatifti.bir kadın doğum uzmanına gittim. Durumu anlattım ultrasonla bakmasına rağmen hiç bir sorun olmadığını biraz daha denememi söyledi ve dusphason ilacını verdi. Henüz daha pko teşhisi konmamıştı çünkü kan testim hep temiz çıkıyordu. Bir 3 ay daha bu şekilde denedik yine her ay hüsran yaşadık. Daha sonra arkadaşlarım çok iyi bir doktor diyerek şimdiki doktorumuza yönlendirdi. Bu arada her ay çok üzülüyordum çevremde kafana takma unut gibi tavsiyeler oluyodu ama hiç unutmuyordum her an aklomdaydı ve psikolojik olarak kötü durumdaydım içime kapanmıştım. Daha sonra tavsiye edilen doktora gittim. Doktor beni dinledi ve ultrasona aldı. Anında polikistik olan bölgeyi gördü ve bana da gösterdi. İnci gibi dizilmiş bi sürü küçük olgunlaşmayan yumurtacıklar vardı ekranda. Sen polikistik oversın dedi. Şok olmuştum yıllarca kimsenin göremediği görüntüyü nasıl görmüştü. Diğerleri nasıl görememişti!! gerçekten çok üzülmüştüm. Kan testi de yaptı ama kan testi yine temiz çıktı. Bu arada ben de erkek tipi kıllanma veya sivilce problemi hiç olmadı.ama ilk başından beri adetlerim düzensiz hep bir kilo verememe durumu iştah açıklığı vardı bunların yanında hipotroid ve insülin direnci teşhisi konmuştu. Bu hastalıklar polikistik overın yanında getirdikleri. Doktor endişenlememi sadece hamile kalma sürecinin uzayabileceğini ama imkansız olmadığını söyledi.gözlerim dolu dolu olmuştu. İnternetten araştırmaya başladım. Kadınlar kulübünde bu sorunu yaşayan bir sürü kişinin hikayesini okudum. O yüzden sürecimi de paylaşmak istedim. Bu arada eşimde aynı gün ürolojide muayene oldu ve bir sorun çıkmadığı belirlendi. Doktor bana tedavi için femera ve inofolic verdi. Ve adetten sonra iki güne bir ilişki önerdi. Biz doktorun dediklerini birebir uyguladık.
Bu arada ovulasyon testlerinin yumurtlama gününü gösterdiğini öğrendim ancak ben adet bitiminden 7 gün sonra başladım ve hiç yumurtlama görmedim. Bu ay yumurtlamadığımı düşünüyordum hep. Neyse 1 ocakta gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı. Hiç inanamadım. Karantina sebebiyle 4 ocakta sağlık ocağına gittim ve beta hcg 1659 çıktı. Çok sevindik. 6 ocakta kadın doğum doktruma gittim ve beta hcg 3900 çıktı. Kese de göründü. Yani pkolu arkadaşlarım pko kısırlığa yol açmıyor. Aslında şanslıyız bile bir sürü yumurta orda hazır bekliyor. Eminim hiç hap kullanmadan da hamile kalınabilirdi ama ben 30 yaşıma gelmeden hamile kalmak istiyordum. Umudunuzu kaybetmeyin. Gerçekten yıpratıcı bir süreç psikolojinizi sağlam tutun. Ve pkonun bence en sağlıklı çözümü spor yapmak. Sevmesek de sporu hayatımızdan çıkarmayalıö.Sporla birlikte semptomlar azalıyor geriye dönük düşümdüğümde bu sonuçları çıkarıyorum. Böyle uzun uzun yazdım ki her ayrıntı önemli olabiliyor bazen bir kişiye bile yardımı olsa mutlu olurum. Tabi ki ben bu hamilelik sürecinin çok başındayım. Olumlu ya da olumsuz bir sürü şey olabilir. Ama deneyimlerimi yazmak istedim. Allah isteten herkese nasip etsin.
Bu arada ovulasyon testlerinin yumurtlama gününü gösterdiğini öğrendim ancak ben adet bitiminden 7 gün sonra başladım ve hiç yumurtlama görmedim. Bu ay yumurtlamadığımı düşünüyordum hep. Neyse 1 ocakta gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı. Hiç inanamadım. Karantina sebebiyle 4 ocakta sağlık ocağına gittim ve beta hcg 1659 çıktı. Çok sevindik. 6 ocakta kadın doğum doktruma gittim ve beta hcg 3900 çıktı. Kese de göründü. Yani pkolu arkadaşlarım pko kısırlığa yol açmıyor. Aslında şanslıyız bile bir sürü yumurta orda hazır bekliyor. Eminim hiç hap kullanmadan da hamile kalınabilirdi ama ben 30 yaşıma gelmeden hamile kalmak istiyordum. Umudunuzu kaybetmeyin. Gerçekten yıpratıcı bir süreç psikolojinizi sağlam tutun. Ve pkonun bence en sağlıklı çözümü spor yapmak. Sevmesek de sporu hayatımızdan çıkarmayalıö.Sporla birlikte semptomlar azalıyor geriye dönük düşümdüğümde bu sonuçları çıkarıyorum. Böyle uzun uzun yazdım ki her ayrıntı önemli olabiliyor bazen bir kişiye bile yardımı olsa mutlu olurum. Tabi ki ben bu hamilelik sürecinin çok başındayım. Olumlu ya da olumsuz bir sürü şey olabilir. Ama deneyimlerimi yazmak istedim. Allah isteten herkese nasip etsin.