polikistik over sendromu :((

hulyaamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
3
0
36
Erzurum
Arkadaşlar merhaba ben 22 yaşındayım ve bekarım. çok kısa bir süre önce pcos hastası olduğumu öğrendim:43: adetlerim sürekli düzensizdi ve çok olmasa da tüylenme şikayeti ile gittim ve bu hastalığın olduğunu öğrendim. hastalık hakkında bilgim yoktu ama biraz araştırınca illet bişey olduğunu öğrendimm:52: bekarım ama evlenince hemen çocuğum olsun isteyenlerdenim:49::emir_bebek:. bu hastalık olduğu sürece zor görünüyor çünkü ablamda aynı hastalıktan müzdarip ve çocuğu olmuyor. pcos olupta hemen çocuğu olan var mı biraaz moral ve desteğe ihtiyacım var sanırımm:50:

Arkadaşlar merhaba ben 22 yaşındayım ve bekarım. çok kısa bir süre önce pcos hastası olduğumu öğrendim:43: adetlerim sürekli düzensizdi ve çok olmasa da tüylenme şikayeti ile gittim ve bu hastalığın olduğunu öğrendim. hastalık hakkında bilgim yoktu ama biraz araştırınca illet bişey olduğunu öğrendimm:52: bekarım ama evlenince hemen çocuğum olsun isteyenlerdenim:49::emir_bebek:. bu hastalık olduğu sürece zor görünüyor çünkü ablamda aynı hastalıktan müzdarip ve çocuğu olmuyor. pcos olupta hemen çocuğu olan var mı biraaz moral ve desteğe ihtiyacım var sanırımm:50:

sıkma kendını bende pkoluyum bugun sogan kurune basladım ustelık evlıyım , bekarsında sogan kurune basla hıc bır zararı yok adetınıde duzene sokar belkı . ayrıca annem bana hamıleyken 4. aya kadar regl olmus e oda pkolu ALLAH buyuk umıt kesılmez ama psıkolojık olarak kendını etkıleme sakınn

Merhabalar, bana da yıllar önce pcolusun dedi doktorlar ama hiç bir zaman çocuğun olmaz demediler, aksine çocuğun olmasına engel bir durum değil dediler, çok şükür bir kızım var.
İbrahim Saraçoğlu' nun soğan kürü pco durumunu neredeyse tamamen ortadan kaldıran bir kür. bunu uygulayıp faydasını gören pek çok kadın var, sen de deneyebilirsin. Bu kürü biraz geç öğrendim, geçen ay ben de yaptım. Faydasını da Allah' ın izniyle görmüşümdür inşallah.
Allah sana da hepimize de şifalar versin inşallah.

selam kızlar aylardır yazılanları okuodum uzaktan olmuyo bende yazmak ıstedım aslında hemen hemen herkesın başına aynı şeyler geliyor ümitler ve hayal kırıklıkları 6 aydır cocuk istiyoruz bızde 2 ay once doktorum glifor ve folık asıt verdı kullnıorum ama sımdılık miğde bulantısından başka bir etkısını gremedım hımm tabı unutmadan söylemem gerekır doktorumun demesıyle dört dörtluk polıkıstık over hastasıymışım öyle adlandırdı :44: yıllarca doğum kontrol hapları kullanmak zorunda kaldım malum regl olamıyordum başka türlü.. ıkı ay oldu daha kullanmaya başlayalı ama hemen sonuç almak istiyo ınsan nerdeyse her hafta idrar testi yapıyorum ama negatif:19: moral sıfır tabi

teşekkür ederim desteğiniz için bende soğan kürüne ilaçlarım bittikten sonra başlayacağım Allah hepimize yardım etsin Bebiş isteyenlere de bebişlerini versin imşallah :nazar::emir_bebek::1:

canım sakın moralini bozma pko var diye, bende teşhis lise bittikten sonra kondu. sekiz ay adet olmadığım oldu ruh halimi sen düşün ama şükür belli şeylere dikkat edilerek kontrol altında tutabileceğimiz bir hastalık bu.

selam kızlar aylardır yazılanları okuodum uzaktan olmuyo bende yazmak ıstedım aslında hemen hemen herkesın başına aynı şeyler geliyor ümitler ve hayal kırıklıkları 6 aydır cocuk istiyoruz bızde 2 ay once doktorum glifor ve folık asıt verdı kullnıorum ama sımdılık miğde bulantısından başka bir etkısını gremedım hımm tabı unutmadan söylemem gerekır doktorumun demesıyle dört dörtluk polıkıstık over hastasıymışım öyle adlandırdı :44: yıllarca doğum kontrol hapları kullanmak zorunda kaldım malum regl olamıyordum başka türlü.. ıkı ay oldu daha kullanmaya başlayalı ama hemen sonuç almak istiyo ınsan nerdeyse her hafta idrar testi yapıyorum ama negatif:19: moral sıfır tabi
canım o ruh halini iyi biliyorum, hemen çocuk isteğim yok ama olursa sevinirim tabi, yine de her test sonrası eşime belli etmemeye çalışsam da burukluk hissediyorum.beslenmemize kilomuza dikkat edeceğiz başka çaremiz yok canım

Yeni üye oldum, bende de PİKOS var, 7 cm kadar, bir senelik evliyim, doğum kontrol hapı kullanmadan nasıl eritebilirim, bu arada ssoğan kürüde kullandım, sonucunu ultrasondan öğreneceğim inşaAllah:43:

Yeni üye oldum, bende de PİKOS var, 7 cm kadar, bir senelik evliyim, doğum kontrol hapı kullanmadan nasıl eritebilirim, bu arada ssoğan kürüde kullandım, sonucunu ultrasondan öğreneceğim inşaAllah:43:

tez geçe inşaallah canım. soğan kürüne düzenli devam et derim yapabiliyorsan. hoşgeldin canım bu arada, ultrason sonucu beklediğinden de iyi gelsin inşaallah

Arkadaslar selam
Bisey sormak istiyorum
Malum.pkos um sogan.kuru yapmak.istiyorum sormak istedigim su hamileysek ve haberimi yoksa bilmedigimi icinde sogan.kuru uyguluyorsak zarari var midir

Bacim sogan suyu felan deneme kiloluysan hic bir faydasi yok kilonu ver oyle dene kac yasindasin kac kilosun yaz ona ggore uygula

Bende 19 yasindayim pko var 3 yillik evliyim ama okadar tedaviye ragmen olmuyo bende tuylenme tok ama kili sorunum var sendede kilo sorunu varmi

Başka yerlerde de umut olsun diye yazdım çünkü bende burdan çok umut aldım zamanında..bende de pko var 5 ay sonra şuan hamileyim çok şükür..ve adetim bittiği günden sonra 6. Gün hamile kaldım ben hep 15 gün sonra yumurta oluşmaya başlar diye biliyordum şuan inanamıyorum hala öğrendiğimde dakikalarca ağladım sevinçten Allah isteyen herkese hayırlı zamanda nasip etsin🙏yani herzaman bir umut varmış ben aylarca boşuna üzülmüşüm sadece hiç beklemediğim ay oldu demek ki önce psikolojinizi rahatlatacak aktiviteler bulacaksınız;ben hep hadi canım ne alakası var derdim sanırım çok alakalı..siz farketmeden vücut stres yapıyo ben stresim yok sanardım..doktor bile şok oldu valla..bi de uyku düzeni çok önemli kür falan hiç yapmadım ilaç iğne kullanmadım bu 5 aylık süreçte doktorum ilk aydan klomen vermişti 2 kilo aldım ve ben sonra kullanmak istemediğimi söyledim sonraki aylarda ilaçsız takip ediyordu ama 1 ay olsa 1 ay olmuyordu yumurtam..içinizi ferah tutun inşallah dua edin Rabbim sağlıkla kucağıma almayı da nasip etsin🙏sizlere de istediğiniz zaman hayırlı evlatlar versin 🙏

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ama senin kilo sorunun varmiydii benim boy 1,70 kilo 90 o yuzden hic umudum yok aarkadaslar esimde evin tek oglu herkez gozume bakiyorlar evlilimiz cok guzel ama bi renk gelmesi lazim yanliz kaldimda cok sikiliyorum yuce rabbimin bi vakti saati vardir elbette insallah bizede nasip eder yuce mevlam allah osteyen tum herkeze versin

Ama senin kilo sorunun varmiydii benim boy 1,70 kilo 90 o yuzden hic umudum yok aarkadaslar esimde evin tek oglu herkez gozume bakiyorlar evlilimiz cok guzel ama bi renk gelmesi lazim yanliz kaldimda cok sikiliyorum yuce rabbimin bi vakti saati vardir elbette insallah bizede nasip eder yuce mevlam allah osteyen tum herkeze versin

Canım pko'nun beslendiği tek şey kilo…
İlk önce o kiloyu vermen gerek fazla kilolarını. Bir kısır döngü gibi, pko yüzünden kilo vermek zorlaşıyor, bir yandan kilo aldıkça pko daha da ilerliyor.
Bence ilk önce o kilonu vermelisin.
Doktor bana da 10 kilo vermen gerek dedi. Sıkı diyete grdim, 5 gitti, inşallah diğer kalanında sıra
Soğan kürünü ilk defa duydum.
Nasıl birşey bu?

Sogan suyu bence kilo vermeyince pek faydasi yok ama anlatiyi adetimin 5gunu sabah ac karnina 1 bardak suya 1bas sogani 4de boluyoun kahvaltidan 15 dakika once iciyosun ayni sekiilde aksamda yemekten 15 dk once iciyosun her sabah aksam taze olmasi sartiyla 15 gun icip birakiyorsun sonra adetinin gelmesini bekliyosun 3 ay boyunca bunu deniyusun ama ben pek faydalanmadim sen faydalanirsin inssallah canim allah hepimize hayirli saglikli evlaatlar versin

merhaba kizlar,

sogan kürünü yaptim gecen ay ama ise yarayip yaramadigini bilmiyorum. doktora gittim ama doktor bakmadi oyuzden bilemiyorum ise yaradi mi..

sogan kürünü tekrar yapsam zarari olur mu biliyor musunuz?

Mrb arkadaşlar,
Bende yeni katıldım. Polikistik Over Sendromluyum. Adetlerim düzensiz, kocam şehir dışında çalışıyor ve 2 haftada bir geliyor, düzenli ilişki yok.. Yumurtlama için tedavi görüyorum.. Duphaston, Glukojen, Klomen, Femara ilaçlarını sırasıyla kullandım.. 1 tane kimyasal gebelik geçirdim, düşük oldu.. Adetime geçen aya göre 1 hafta kala dayanamayıp bugün Beta HCG yaptırdım, sonuç 1.2
Çok fena kasık ağrım, göğüs ağrım var. Ara ara midem bulanıyor, kokulara karşı hassaslaştım, hamile olabilir miyim? Test ne zaman tekrarlanmalı?? Lütfen cevap verin..

Back