Merhabalar,
Ben 20 yaşındayım. Bekarım. 4 ay önce mide ağrısıyla hastaneye gitmiştim, ultrasonda şans eseri olarak 3.8 cmlik bir yumurtalık kistim olduğu saptandı. Adetlerim çok düzensizdi ama ben pek umursamazdım. Jinekolog'a gittim, Gynelle denilen bir ilaç verdi ve Diyetisyene gönderdi. 16 kilo verdim. Diyetisyenim, o ilacı içmememi söyledi. Bende içmedim. Ama yaklaşık 3 aydır adet olamıyordum. Bu gün tekrar jinekologuma gittim. Biraz kızdı bana içmediğim için ilacımı. Polikistik Over Sendromu tanısı koydu. Gynelle'yi tekrar verdi ve tarlusal diye adet söktücü bir ilaç verdi. Rapor çıkardı. Bir yıl kullanacaksın bunları, 3 ayda bir kontrole geleceksin dedi. Araştırdım biraz, pek iyileşenine rastlamadım. Tedaviye ragmen, ilacları bırakınca tekrar başlıyormuş. Fikirlerinizi almak, bu konuda sohbet etmek istedim. Şuan evlenmeyi, gebe kalmayı felan düşünmüyorum ama birgün elbet evlenir, bir bebeğim olsun isterim. Şuan için gebe kalmama engelmiş bu durum. Böyle devam ederse, çok zor, çok uzak bir ihtimalmiş gebe kalabilmem. Çünkü yumurtlama bozukluğuymuş bendeki. Sizde bu yolda yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?