• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu :/

Ladybird93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
49
16
28
Merhabalar,
Ben 20 yaşındayım. Bekarım. 4 ay önce mide ağrısıyla hastaneye gitmiştim, ultrasonda şans eseri olarak 3.8 cmlik bir yumurtalık kistim olduğu saptandı. Adetlerim çok düzensizdi ama ben pek umursamazdım. Jinekolog'a gittim, Gynelle denilen bir ilaç verdi ve Diyetisyene gönderdi. 16 kilo verdim. Diyetisyenim, o ilacı içmememi söyledi. Bende içmedim. Ama yaklaşık 3 aydır adet olamıyordum. Bu gün tekrar jinekologuma gittim. Biraz kızdı bana içmediğim için ilacımı. Polikistik Over Sendromu tanısı koydu. Gynelle'yi tekrar verdi ve tarlusal diye adet söktücü bir ilaç verdi. Rapor çıkardı. Bir yıl kullanacaksın bunları, 3 ayda bir kontrole geleceksin dedi. Araştırdım biraz, pek iyileşenine rastlamadım. Tedaviye ragmen, ilacları bırakınca tekrar başlıyormuş. Fikirlerinizi almak, bu konuda sohbet etmek istedim. Şuan evlenmeyi, gebe kalmayı felan düşünmüyorum ama birgün elbet evlenir, bir bebeğim olsun isterim. Şuan için gebe kalmama engelmiş bu durum. Böyle devam ederse, çok zor, çok uzak bir ihtimalmiş gebe kalabilmem. Çünkü yumurtlama bozukluğuymuş bendeki. Sizde bu yolda yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?

merhaba canım,bende 23 yaşındayım ilk adetimden beri düzensizim yani pkoluyum bunun tedavisi yok malesef ilaçlarla düzenli adetini görebiliyorsun ilaçsız olmuyor.ben yaklaşık 2-3 senedir kestim düzenli ilaç yemeyi kilo yapıyor çünkü kontrollerime giderim ama kist var mı diye en son sol tarafımda ki ağrı şikayetimle dahiliyeye gittiğimde sol yumurtalığımda 6 cmlik kist çıkmıştı ameliyatlıktı ilaçlarla erimeseydi eğer.hangi ara çıktı ve büyüdü o kadar anlayamamıştım bende ilaçsız 3-4 ayda bir adet görüyorum ve düşün hangi doktora gidersem gideyim her kontrole gittiğimde bana evlen gebe kal hemen diyor sanki evlenmek ve çocuk sahibi olmak biz pkolular için kolaymış gibi.benimde çocuk sahibi olmak adına endişelerim var evlendikten sonra en az 1 yıl düzenli ilaç kullanımıyla yani adetini düzene soktuktan sonra hamile kalabiliyorsun tabi şansın varsa yumurtaların döllenmek için yeterince gelişmişse...
o yüzden rabbim hakkımızda hayırlısını versin bize..

Back