Polikistik Over Sendromu

badembiyik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
8
0
Ablalarım merhaba , ben 13 yaşındayım . 2 hafta önce pcos oldugumu öğrendim . Ultrason sonucumda yumurtalıklarımın biri 9.3 biri 7.8 mm çıktı yani büyük . Daha kist olmadıgını fakat tedavi olmadıgında kist oluşabileceğini söyledi doktorum ve bana yasmin hapını verdi . doktoruma hastalığım geçer mi diye sordugumda ilaçlarımı düzenli kullanınca ve kilo verdiğim zaman geçebileceğini söyledi fakat internetten okudugum kadarıyla sonsuza kadar geçmeyen bir hastalıkmış yani sadece kist oluşumu engelleniyormuş fakat geçmiyormuş . Bana biraz bilgi verebilirseniz sevinicem gerçekten , karamsarlıga kapılmıyorum ama gerçekten bi sonuca ulaşmasını istiyorum . Şimdiden teşekkür ederim :)

Bu arada ufak bi bilgi veriyim : Doktor bu hastalıgı kadın dogumcuların anlamadıgını o yüzden endokrinoloji bölümüne gidilmesi gerektiğini söyledi ve erken teşhisin çok önemli oldugunu söyledi .

Ablalarım lütfen bana bir yol gösterin kendimden yavaş yavaş nefret emeye başladım .Kilo veremiyorum , suratımda sivilceler çıkmaya başladı , saçlarım seyrelmeye başladı . İlaxca bir başlasam fakat adet olmuyorum . Bu ay gecikti . Kekik çayının iyi geldiğii adeti söktürdüğü söyleniyor . Bildiğiniz bir şey varsa gerçekten söyleyin , ne yapacagımı bilmez bir haldeyim ...

canım bende de aynı problem var yıllarca doğum kontrol habı kullandım ama bırakınca fayda etmiyor.soğan suyu kürünü yap ve hayıt tohumunu demle iç ben yapıyorum netten tekrar arastır.bir de karamsarlığa düşme ve kilo ver bu çok önemli

ablacıgım çok teşekkürler şu anda ilacıma başladım . geçmiş olsun , Allah acil şifalar versin . daha kist oluşmadıgı için iyileşme riskinin daha fazla oldugu söylendi bana . gerçekten dediğin gibi kilo vermek çok önemliymiş .

Ablalarım merhaba , ben 13 yaşındayım . 2 hafta önce pcos oldugumu öğrendim . Ultrason sonucumda yumurtalıklarımın biri 9.3 biri 7.8 mm çıktı yani büyük . Daha kist olmadıgını fakat tedavi olmadıgında kist oluşabileceğini söyledi doktorum ve bana yasmin hapını verdi . doktoruma hastalığım geçer mi diye sordugumda ilaçlarımı düzenli kullanınca ve kilo verdiğim zaman geçebileceğini söyledi fakat internetten okudugum kadarıyla sonsuza kadar geçmeyen bir hastalıkmış yani sadece kist oluşumu engelleniyormuş fakat geçmiyormuş . Bana biraz bilgi verebilirseniz sevinicem gerçekten , karamsarlıga kapılmıyorum ama gerçekten bi sonuca ulaşmasını istiyorum . Şimdiden teşekkür ederim :)

Bu arada ufak bi bilgi veriyim : Doktor bu hastalıgı kadın dogumcuların anlamadıgını o yüzden endokrinoloji bölümüne gidilmesi gerektiğini söyledi ve erken teşhisin çok önemli oldugunu söyledi .

güzelim bende de polikistik over var yıllardır çekiyorum bu illeti doktorun bence seni çok iyi yönlendirmiş endokrinoloji uzmanına gitmen konusunda bence iyi bir endokrinoloji uzmanına gitmelisin ilk önce doğum kontrol hapı kullanmak çözüm değil çünkü bıraktığın anda tekrar başlıyor ben yıllarca bu hastalığın adını bile bilmeden bu hastalıkla mücadele ettim evlendikten sonra adını öğrendim hastalığımı araştırma şansın o zaman oldu ve 1 ay öncesine kadar kimse bana endokrinoloji uzmanına gitmemi söylemedi bu ay gittim üniversite doktoru söyledi kilo vermene de yardımcı oluyorlar.
ben sadece kilo vermekle ve doğum kontrol hapıyla bu işin olacağına inanmıyorum hormonlarımızın dengelenmesi gerekiyor o yüzden hem kilo vermelisin spor yap mutlaka ve endokrinoloji uzmanına git derim ben

teşekkür ederim abla. ben ilk saç dökülmesi nedeniyle sağlık ocagına gitmiştim ordada kan tahlili yapıldı ve tiroid düşük çıktı . doktorda endokrinoloji bölümüne yönlendirdi beni , zaten endokrinoloji bölümüne gidiyorum . erken teşhis oldugu için çok fazla risk olmadıgını söyledi , kist oluşmamış . hastalığın tam olarak geçmediğini söyleyen birçok kişi var bunu doktora sordugumda öyle bişey yok geçer ilaçlarını doğru düzgün kullanmalısın kilo vermelisin falan diyo . Yani bilemiyorum beni üzmemeyemi çalışıyo anlamıyorum :) pozitif bi insanım gerçi pek üzülmem ama gerçekten bi sonuca ulaşmak istiyosun yani tüylenme falan da başlayınca kötü hissediyorum yani kendimi .

ben çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)
Allah herkese acil şifalar versin .

bende polikistik overim ve kilo vermeye çalışıyorum ama bir kiloda takıldım kaldım endokrin uzmanına salı günü gideceğim neler bekliyor beni bu süreçten geçen biri varsa bana yardımcı olabilir mi:KK43::KK25::KK25::KK25:

X