• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromu

Derya_suna2645

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2020
11
1
1
25
Merhabalar 3 hafta once çocuk istediğimi fakat olmadığını belirterek doktora gittim ayni zamanda adet göremiyordum tabi. Jinekolojik muayene ardından pkolu oldugumu soyledi tarlusan isimli adet söktürücü verdi 3.gunu gel hormon testi yapalim dedi. 2 gun once gittigimde de tokluk insülin direncimin 4.19 çıktığını ve dahiliyeye yonlendirecegini söyledi başına böyle bisey gelen varmi kotu bisey mi bu sonuc ve LH degerim 10.78
Fsh ise 8.61 cıktı bilenler aydinlatabilir mi lütfen 🙏
Napmak gerek yenenler var mi bu hastalığı

Merhabalar 3 hafta once çocuk istediğimi fakat olmadığını belirterek doktora gittim ayni zamanda adet göremiyordum tabi. Jinekolojik muayene ardından pkolu oldugumu soyledi tarlusan isimli adet söktürücü verdi 3.gunu gel hormon testi yapalim dedi. 2 gun once gittigimde de tokluk insülin direncimin 4.19 çıktığını ve dahiliyeye yonlendirecegini söyledi başına böyle bisey gelen varmi kotu bisey mi bu sonuc ve LH degerim 10.78
Fsh ise 8.61 cıktı bilenler aydinlatabilir mi lütfen 🙏
Napmak gerek yenenler var mi bu hastalığı
Korkma adetin düzene girince düşer inşallah canım ,bendede çok yüksekti zayıfladım düzene girdi hormonlar 🙂

Canım o günleri hatırlamak istemiyorum çok ağlamıştım 🙂 ekmeği şekeri kestim canım bol bol su içtim, düzenli yürüyüş ve egzersiz yaptım 🙂 Günde 2 öğün yedim 🙂

Canım o günleri hatırlamak istemiyorum çok ağlamıştım 🙂 ekmeği şekeri kestim canım bol bol su içtim, düzenli yürüyüş ve egzersiz yaptım 🙂 Günde 2 öğün yedim 🙂
Ben de 2 gundur kestim seker falan kullanmiyorum hic inşallah duser benim ki de ilac falan kullandin mi peki bide senin degerin kacti merak ettim 😊

Ben de 2 gundur kestim seker falan kullanmiyorum hic inşallah duser benim ki de ilac falan kullandin mi peki bide senin degerin kacti merak ettim 😊
bende kist vardı canım doğum kontrol hapı verdi 3 ay kullandım ve zayıflayınca kistte gitti değerlerde düzeldi 🤗 doktor bana çok ümitsiz konuşmuştu o zamanlar çok ağlamıştım ve 3 ay sonra kontrole gittim doktor şok oldu değerlerim çok düşmüştü 🤗

Kızlar bende de pco var. Anlayan varsa testlerimi yorumlar mısınız?
FSH 5,36
LH 3.95
PROLAKTİN 7,65
ESTRADİOL 54,44

Canım pek anlamam ama çokta aşırı yüksek değil ☺️ pko başlangıcı dedimi doktor
Başlangıc demedi önceki testimde lh, fsh den yüksekti ve ultrason görüntüsü pco ile uyumlu minik kistlerin var dedi. İlaç kullanıyorum dün farklı bir doktora gittim sonuc bu çıktı. Doğum kontrol hapı önerdi ama ben gebe kalmak istediğim için kullanamam dedim. Doktor da zor olur cocuğun dedi. Beni aşırı demoralize etti

Başlangıc demedi önceki testimde lh, fsh den yüksekti ve ultrason görüntüsü pco ile uyumlu minik kistlerin var dedi. İlaç kullanıyorum dün farklı bir doktora gittim sonuc bu çıktı. Doğum kontrol hapı önerdi ama ben gebe kalmak istediğim için kullanamam dedim. Doktor da zor olur cocuğun dedi. Beni aşırı demoralize etti
d.kontrol hapını kaç ay kullanmanı söyledi ki 🤔 benimde minik minik kistlerim vardı ve doktor hamileliğe engel değil demişti

Back