• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu ve Dukan Diyeti?

Thepersonwhowannago

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3
0
86
Bursa
Merhaba kızlar. Ben 19 yaşındayım.Boyum 170 kilom 74 ve polikistik over sendromu hastasıyım. Bu yüzden kilo veremiyorum ne yaptıysam olmuyor. Ben de artık kendimi saldım ve bu kiloya kadar çıktım daha önce hiç bu kadar olmamıştım. Şimdiyse dukan diyetine başlamak gibi bir planım var herkes verdiği kilolardan bahsetmiş ben de heveslendim. Ama bir sakıncası var mıdır bilemedim ya da verebilir miyim pko hastasıyken dukan diyetiyle bilemedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin! :((

Merhaba canım.Seni çok ama çok iyi anlıyorum çünkü ben de polikistik hastasıyım ve senin gibi boyum 1.70.Zaman içinde bir sürü diyet denedim, diyetisyene bile gittim.Ama yok kar etmedi.Verdiğim - o da zorla- 2 3 kiloyu katıyla aldım.Artık çok ümitsiz hale geldim.Vücudum diyete de bağışıklık kazandı sanki.İnsanlar ''amaaann şekeri unu kes az ye verirsin'' diyorlar ama bunu ancak bizim gibiler anlar.Zamk gibi yapışıyor sanki her kilo ve su içsek yarıyor resmen.Ben de bu dukan ı okudum son günlerde.Denemediğim şey kalmadı ne kaybederim ki dedim ve bugün itibariyle başladım.İstersen sen de başla birbirimize destek oluruz hem ne dersin ? :))

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Ben 19 yaşındayım.Boyum 170 kilom 74 ve polikistik over sendromu hastasıyım. Bu yüzden kilo veremiyorum ne yaptıysam olmuyor. Ben de artık kendimi saldım ve bu kiloya kadar çıktım daha önce hiç bu kadar olmamıştım. Şimdiyse dukan diyetine başlamak gibi bir planım var herkes verdiği kilolardan bahsetmiş ben de heveslendim. Ama bir sakıncası var mıdır bilemedim ya da verebilir miyim pko hastasıyken dukan diyetiyle bilemedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin! :((
Canım, ben sana cevap yazmıştım ama alıntı yapmadığım için belki farketmezsin diye bir daha yazıyorum :))

Merhaba kızlar bende sizin gibi pkoluyum malesef:50:Dukan diyetiyle ilgili topik açtım beklerim hepinizide.Öncelikle internetten araştırdım.Sonrada kitap almaya karar verdim ve yulaf kepeğini aldım şimdi sıra kendimi hazır hissedip o diyete başlamak.Ben pkolular için zarar olacağını duymadım.Yalnız kolestrolü çok yüksek olanlar yapmasın diyor.Birde hormon bozukluğu olanlar doktora danışarak diyete başlasın diyor.Ama doktorlarda böyle diyetlere hep karşılarki zaten.Onların kafasındaki hep bildiğimiz sabit diyetler.Ben dukanın faydasınıda okudum zararı var diyen yazıyıda okudum.Ben karar verdim başlamaya.Eğerki dokunursa bırakırım

Back