İyi akşamlar herkese 22 yaşındayım ve polikistik over sendromu yüzünden adet göremiyorum. Doktor tedavinin başında adet görebilmem için 6 ay Yasmin kullanmamı, sonrasında bırakıp 3 ay beklememi ve sonra kontrole gelmemi söylemişti, dediği şekilde yaptım. 3 ay boyunca adet göremedim ve kontrole gittiğimde doktor artık Yasmin ilacını sürekli kullanmam gerektiğini yoksa bir daha hiç adet olamayacağımı söyledi. Sorun şu ki ilacı kullandığımdan beri hayatım çok dengesiz bir hal almaya başladı.. psikolojik olarak aşırı yıpranıyorum, sürekli depresif bir haldeyim ve sürekli duygu karışıklıkları yaşıyorum (örneğin çok iyiyken birden çok kötü oluyorum ve hatta kendime zarar vermeyi düşünüyorum) psikolojik yan etkiler dışında fiziksel olarak da aşırı kilo aldım ve her neredeyse her gün mide bulantısı yaşıyorum, vajinal akıntılardan bahsetmek istemiyorum bile.. aranızda Yasmin kullanıp böyle durumlar yaşayan var mı? Ayrıca polikistik over sendromu olup ilaç kullanmadan veya başka bir tedavi ile bunu yenebilen/kontrol altına alabilen var mı? (Bu arada ilacı yaklaşık 1.5 senedir ara vermeden kullanıyorum)
Acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım artık.. buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim, cevaplarınızı bekleyeceğim
Acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım artık.. buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim, cevaplarınızı bekleyeceğim