polikistik over olanlar

Ozgegrgr

Deisi
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
923
78
123
Merhaba arkadaslar en son sat im 23 mayisti o gunden beri hic bir şekilde adet görmedim 28 eylülde cok az lekelenmem geldi bugunde cok şükür tarlusal sayesinde görüyorum bu arada benim adetim cok düzensiz ama en uzun arasi bu kadr oldu tam 4 ay bugun doktora gittim sag yumurtaliğin cok iyi solda var dedi polikistik oversiin dedi ama cok ilerlememis tedaviye baslicaz dedi yarın hormon testlerinin sonucuda cikicak ama soyle bi durum var biz esimle bu ay bebek deniycez pko olupta ilk deneyisinde olan varmı bide adet biriminin kacinci günü denemeye basliyalm bilgilendirirseniz sevinirim

Tedavi süreciniz bebek tedavisinide içericek. Yumurtanız ilaç ile geliştirilecek ve çatlama durumuna göre iğne yapılır sonra ilişki falan falan. Tabi doktorunuz takip ile belirler bunları. Uzun bir süreç, pkoda genelde tedavisiz bebek olmuyor. Ama olanda var, kısmet...

Ben 6 aylık Evliyim ve pco var doktorun dediğine gore cok degil tedavisiz kalınabilir dedi ama 6 aydır korunmuyoruz insallah bu ay gebe kalabilirim

PKO bebeği çok geciktiriyor. Ben de PKO'yum 6 ay oldu şuan adetim.
Önümüzdeki ay 7. denememiz olacak, hayırlısı.
Tedavini ol bebek de gelir. Ama ilk aya çok umut bağlama.

Merhaba bende pko luyum ve 1 yıllık ewliyim çocuk istiyoruz fakat malesef 1yılda 10kilo aldım 15gündür diyetteyim 3aydır adet görmüyorum pko yüzünden 77kiloydum şimdi en azından 2kilo verdim çok şükür bayram sonrası tekrar dr a. Gideceğim ama ne kadar düşünmek istemesemde artık çok sıkıldım beklemelerden

Bugün tekrar gittim diana adlı ilaci verdi 6 ay kullan dedi ama bu esnada hic gel falan demedi dedim bu esnada bebek olma şansı varmi Kesinlkle yok dedi bilmiyorum Rabbim büyük hayırlı zamanda hepimize nasip etsin inşallah

Ben 6 aylık Evliyim ve pco var doktorun dediğine gore cok degil tedavisiz kalınabilir dedi ama 6 aydır korunmuyoruz insallah bu ay gebe kalabilirim

PKO bebeği çok geciktiriyor. Ben de PKO'yum 6 ay oldu şuan adetim.
Önümüzdeki ay 7. denememiz olacak, hayırlısı.
Tedavini ol bebek de gelir. Ama ilk aya çok umut bağlama.

Bugün tekrar gittim diana adlı ilaci verdi 6 ay kullan dedi ama bu esnada hic gel falan demedi dedim bu esnada bebek olma şansı varmi Kesinlkle yok dedi bilmiyorum Rabbim büyük hayırlı zamanda hepimize nasip etsin inşallah

Diane kullanırken bebek olma şansı olamaz çünkü o bir doğum kontrol hapı.
Adetlerini düzene sokmak için vermiş.

En kısa zamanda bir endokrin uzmanına git. Polikistik var bende dersin. Bütün hormonlarına baksınlar. Insülin direncine baksınlar. Sonuçlara göre bir yol alınır. Fazla kilon varsa hemen vermeye çalış. İnsilün direncin varsa ilaç verir Buda kilo vermene yardımcı olur. 6ay uzun bir süre ve doğum kontrol ilacıyla kistler geçsin diye 6 ay beklemenin manası yok. Belki kilo verince herşey düzene girecek. Allah yardımcın olsun. Hepimize nasip etsin en kısa zamanda inşallah.

İnsülin direncim icin testler yapıldı yarin alicam sonuclari evet kiloluyum ve çoğu seyin basida bu tsk ederim

bende polikistik over hastasıyım ama ben öyle aşırı kilolu değilim ve bende çocuk sahibi olmak istiyorum 2 yıllık evliyim. evlendikten 5 ay sonra 20 cm büyüklüğünde bir kist aldırmak için ameliyat oldum o zaman dr çocuk felan düşünme sağlığın için sakıncalı olur dedi. bir yıldır çocuk için çalışmalar yapıyoruz ama bir türlü netice alamadım. dr birisi diyor rahim filmi çektir birisi kesinlikle çektirme kist olan yumurtalığın tıkanabilir. diyor
ne yapacağım bilemiyorum kızlar lütfen yardımcı olun....

Büyük ihtimalle hemen çocuk istemiyor olmalısınız çünkü doktorunuz doğum kontrol ilacı vermiş size. Eğer çocuk istiyoruz deseydiniz duphaston adında başka bir adet düzenleyici ilaç var onu verirdi (kullanırken hamile kalmanız için) daha sonrada sırayla yumurta geliştirici hap, iğne, aşılama, tüp bebek tedavisi uygulanacak. Pco hastası olan bayanların hepsi aynı olmuyor tabiki ama benim tavsiyem kadın doğum doktoruna gidiyorsanız doktorunuzu bir tüp bebek uzmanı ile değiştirmeniz çünkü bir yerde tedaviniz tıkanınca gideceğiniz diğer doktor sizi en baştan başlatacak buda ciddi zaman kaybı yaratıyor ( benim başıma gelen buydu) tabi bunlar benim düşüncem. Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…