Polikistik Over miyim??

asi_naz

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
15
0
16
İstanbul
22 yaşındayım 6 ay kadar önce 5/6 haftalık kadarken düşük sonrası kürtaj oldum. Sonrasında 2 ay adet olmadım.Doğum kontrol hapı verdi.2ay kullandım ilkinde normal ikincisinde daha az oldum. Bıraktıktan sora 70 gündür falandır yine olmuyodum. Doktorta gittim ve yumurtalarımın çatlayamadığını, küçük küçğk kistlerim olduğunu söyledi. daha önce polikistik over gibi bi teşhiste bulunulup bulunulmadığını sordu. yok dedim. Son olarak kan testi yaptı. Şu an merak ediyorum bu bende hep var mıydı varsa önceki ultrasonlarda neden görülmedi, kimse bişey demedi. Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum tekrar.Artık çocuk sahibi olmayı düşünüyorum. Nasıl bi yol izlemem gerekiyo. Bu kistler ilk adette dökülür gibi şeyler duydum ne kadar doğru? Şu an ne yapacağımı bilmez bi halddeyim moraller sıfır:)

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Poklikistik over varlığınızı bu bulgularla söylemem zor. Ancak şikayetlerinizin kürtaj sonrasında ortaya çıkması acaba bir yapışıklık duurmumu olduyu akla getiriyor. Rahim duvarınızda yeterli kalınlaşma olmasına rağmen yumurtlayamamktan ötürü ise kanma bozukluğu hormon testleri durumu açıklar. Eğer rahim duvarınız kalınlaşmıyor ise rahim filmi çektirmenizi yapışıklık var ise hızlıca müdahale edilmesini öneririm. Saygılarımla.

canım geçmiş olsun öncelıkle bende polikistik over rahatsızlıgı olan bi bayanım senın anlatımlarına gore yorumu goz onune alırsak sende zaten olan bı hastalıktır sonradan şiddetlendıgı için tekrar su yuzune cıkmiş... yanı soyle soylemek gerekırse polıkıstık over rahaatsızlıgı hormon bozuklugudur fazla kılo aldırır adetlerın duzensız gelır yumurtlama olmaz tedavı gormedıgın surece cocuk sahıbı olamazsın cunku catlama olmaz sperm bosa gıder yuz bacak ve vucudun degısık bolmelerınde kıllanma olur ve bır suru sey bunlara daha oncedende sahıpsen bu hastalıgı tasıyon demektır mesela ben 7 8ayda bır adet goruyorum 1sene tedavı gordum ondan sonra gebe kaldım yuzumde cok degıl ama tak tuk tuy cıkıyo fazla kılo alıyorum cabuk acıkıyorum eger tedavı olmazsan daha sonralarıda seker hastalıgına cevırıryor inş degıldır bu hastalık sende coooook zooor...allah şifa versın

İnsanları neden korkutuyorsunuz hanımefendi? Bunu okuyanlar olacak illaki boşa paniğe kapılacaklar. Bu hanımefendi polikistik over falan değil sizin anlattığınız çok ileri derecede vakaların durumu eklemeye unutmuşsunuz ileri derecede vakalarda meme kanseri ve rahim kanseri riski de çok yüksek. Bende kürtaj oldum doktorlar 6 ay kadar düzensizlik normaldir diyorlar önceden düzenliyse şimdi düzensizleşti diye pko tanısı koymak çok saçma. Aksine bu hanımefendi çok soğurgan çok yumurtası var ve yumurta görüntüsü öyle. Lütfen bilmeden insanları korkutmayalım bende birinin bilgisizliği yüzünden yanlış teşhisle hayatımı mahfediyordum.

bence en doğru bilgileri bu konuda doktorunuz verir bizimki sadece tahmin olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…