polikistik over merhaba!! :(

tubitak

-Her şey Güzel Olacak-
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
836
341
merhaba dostlar (
Bekarken hiç problemim yoktu ... adetlerim düzenliydi. evlendim 1yıl küsür yasmın d.kontrol hapı kullandım . daha sonra bıraktım bıraz eşim tedbir alsın benimde vücudum normale dönsün diye .. ( yasmını bıraktım bıraktıktan ilk 2 ay sonra düzenli oldum adet . fakat bu son ıkı ay gecikmeli ve koyu çoook az geldi muayene oldum polikistik over tanısıyla karşı karşıya kaldım. bir kaç gün bekledikten sonra tekrar gideceğim doktora .
belirti olarak kıllanma vs. yok çok şükür rabbime. sorum şu bayanlar bu rahatsızlık kalıcımı ? yanı ben hep ilaçlamı adet olucam ((( gebelik nasıl olacak çok moralim bozulduu

Doktor herhangi bir açıklama yapmadı mı bu sorularınızla ilgili?

merhaba;
bir arkadaşıma da aynı tanı konularak tüp bebeğe yönlendirildi... ilacı bıraktığı ay hamile kaldı... inşallah sizin de gerek kalmaz tedaviye vs.. onda da kıllanma vs. yoktu ancak regl süresi uzunmuş... 40-45 gün gibi.

Hiç korkmayın polikistik basit bir rahatsızlık ilaç veya iğne tedavisiyle yumurta büyütülüyor hiç sıkıntı yok.eşiniz sperm testi yaptırsın sizde bir rahim filmi çektirin bu ikisinde sorun çıkmazsa tüpe falan gerek yok Allahın izniyle çok kilolu vs değilseniz ki olsanız da kilo verince düzelir hiç korkulacak bir durum yok merak etmeyin(bende de var pko)

gebelik düşünmüyorsanız adet konusu sizin bünyenize göre değişir toparlar çatır çatır adet de görürsünüz ki evlenene kadar iyiymiş durumunuz çok aşırı düzensizleşmez 6 ay 1 yıl adet olamamak gibi..

nasıl bi muayene yapıp bu teşhisi koydular canım?benimde adeti düzensizliği kıllanma falan yoktu sağolsun doktor adetin 20.günü normal ultrasonla bu teşhisi koydu. 3 ay depresyonda gezdim. sonra doktor değiştirdim, adetin 2. günü hormon testlerimi yaptırdım, adetin 13,günü vajınal ultrasonla bakıldı ve doktorum dedi asla ve asla polikistik değilsin! ultrasonla bu teşhis konulmaz, ayrıca adetin düzenliyse polisikistik olma ihtimalin çok düşük, velevki polikistiksin bu gebeliğe engel değil dedi. tavsiyem 1 doktora daha git.

polikistik teşhisi adetin 2. veya 3. günü bakılan ultrasonla ve aynı gün yapılan kanda hormon testiyle konulur. bana pko teşhisi konmadan önce 3 4 kez alttan ultrasona irdim farklı doktorlarda hiçbirşey yoktu. çünkü pkoda kist gözükebilirde gözükmeyebilir de adetin 2. günü hariç ultrasonlarda. 2.gün alttan ultrasonda ayan beyan gözüküyor varsa. kan tahlili ile de teşhis konur. ama korkulacak bir durum yok

Bende onu diyorum, polikistik vajınal ultrasonla bakılırmış hormon testiyle desteklenirmiş. bana yanlış muayne ile yanlış teşhis koymuşlar yani. bu gittiğim doktorda polikistik kısırlık demek değil gebeliği %5 engeller buda çok önemli bişi değil dedi

Aynen öyle yüzde 5 bile değil bence hafif olması durumunda hatta ilaca çok çabuk cevap veriyor yumurta çok çünkü çoğul gebelik ihtimali de artıyor tabi

ben burda polikistik olup ilk aydan hamile kalanlarla karşılaştım o yüzden moral bozmamak lazım

ya canım bırde kıllanma klo vs. boyle problemım yok anlayamadım ben ya gercekten...
alttan muayene daha once oldum başka hekıme , o böyle birşey dememişti bana. bılemıyorum şimdi ne olacak bu işin sonu allah yardımcım olsun.

adetin 2. günü git bi doktora canım hormonlarına bakılsın..

evet şaşkınım birazZ... ya benı uzen etkileri kıllanma falan duyduğumdan beri ınan çok kotuyum öyle bır sorunum yok ama ılerleyen zamanda mı çıkar onu bılmıyorum

Bayanlar bende ıkı aydır adet olamıyorum sadece kahverengı lekelenme seklınde oluyo test yaptı doktor o.100 cıktı yani negatif tarlusal verdi adet söktürücü 10 gün icinde olucaksın dedi hap bitti 6 gün geçti hala bisey yok olurmuyum acaba korkuyorum polıkıstık povermıyım acaba doltora sordum ama bı türlü cvp vermedi soruma ?

canım iyi bir doktora git adet gecikmesi dışında başka bir sıkıntı var mı tüylenme kilo gibi

kılo yok canım tuylenme var ama kollarım kıllı kıllı oldu cocuklugumdan berı var hemde

bende pko mişim evlendikden sonra öğrendim ama evlendiğimin 1.haftası hamiş oldum çok şükür doğumdan sonra doktorum hmm yumurtalar dağınık pko var dedi oda neymiş dedim doktor da önemsiz bişey boşver dedi yazz 24+4 verdi bunu kullan sorun yok dedi. Yaniii çocuk olmaya engel bir durum yok Allahın izniyle isteyen herkese Rabbim nasip etsin..

bende de pco var malesef 3 senelik evliyim 2 senedir bebek istiyoruz ama olmadı. 162 cm 44 kiloyum 2.defa klomen kullanıyorum sonuncuyu içtim bugün cuma kontrole gidicem yumurtalarım gelişmiştir insallah. benim sorum acaba zayıflıkta engel oluyomu gebeliğe benim gibi zayıf ve pco olan, çocuk isteyen var mı?

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…