arkdaşlar polikistik ove dedi doktor bana 4 ay soğan kürü içtim bu sefer gittiğimde bana yumurta tembelliği dedi klomen kullandım 4 tablete kadar etki etmedi 1 yıllık evliyim artık bebek istiyorum dr bana iğnelere başlıyacaz dedi iğne yapan ve yararını gören varsa lütfen başınızdan geçenleri bana anlatın senağlama herkese hayırlı akşamlar şimdiden çok tşkler a.s. a.s. a.s.
arkdaşlar polikistik ove dedi doktor bana 4 ay soğan kürü içtim bu sefer gittiğimde bana yumurta tembelliği dedi klomen kullandım 4 tablete kadar etki etmedi 1 yıllık evliyim artık bebek istiyorum dr bana iğnelere başlıyacaz dedi iğne yapan ve yararını gören varsa lütfen başınızdan geçenleri bana anlatın senağlama herkese hayırlı akşamlar şimdiden çok tşkler a.s. a.s. a.s.
canım öncellikle geçmiş olsun soruna gelince kendimden örnek olarak vereyim. Ben ilk rahim filmi çektirdim. Sonra eşimden sperm tahili istediler onları yaptırdık. Sonuçda rahmim güzel çıkmışdı ve eşimde de sorun yokdu Allaha şükür tek sıkıntımız pcodan dolayı adet olamıyordum ilaçla adet görüyorum ben ve kist oluşuyordu. Bende soğan kürünü denedim 5 ay boyunca ilk 15 gün sonraki aylar 10 günlük olarak yapdım ve adet olamadım ama inan buna geçen yıldan şu zamana kadar kist problemim yokdu. Bu tahlillerim üniv. hastanesinde yaptırdım. Birkaç prüz çıkdı tahlillerim aldığım gibi özel hastaneye gittim. Önce adet olmam için ilaç verdi doktor adetimin 5 günü klomen ilaç verdi yumurtaları geliştiriyor ancak kimisinde kist oluşmasınada neden oluyor yumurtalarım gelişmemişdi sonra iğnelere geçicez dedi rapor çıkardım iğnelerimi aldım. göbekden vurunmaya başladım istenilen büyüklüğe gelmişdi ve çatlatma iğnesi oldum. Sonra doktor ilişki günleri belirledi ve eşimle beraber olduk ayıpdır söylemesi ancak bebişim gelmemişdi. Sonra yeniden adet görmem için ilaç verdi yine klomen verdi ve sonra iğnelere geçeriz dedi sonra doktor tedavinin ortasında tamda bana denk geldi kaderim işde hastaneden ayrıldı bende yine aynı hastaneden diğer kadın doğum doktoruna geçdim devam ettik vurunduğum iğneler bir türlü büyütmüyordu yumurtalıklarımı ve bu tedaviyi sonladırıcam yeniden adet görmen için ilaç vericem dedi anlıcan bir olumsuz beraberlik ve birde göbekden vurulan yarım tedaviyle uygulamam iptal olmuşdu yılmadım. birkaç gün bekledim. sonra yine adet olmak için ilaçlarımı içmeye başladım. ve yanında bal-polen-tarçın yemeye başladım. ve adetimin 3. günü klomene başladım. Klomen bitince doktoruma gittim ve yumurtam oluşmuşdu ve tam 7 mm olmuşdu daha önce kullandığım klomenler fayda etmemişdi ancak bu son kullandığım klomen ile yapdğım bal-olen-tarçın kür şifa vermişdi. Çok güzel dedi doktor hemen iğnelere tekrar geçebiliriz dedi elimdeki iğnelerim bitmişdi yeniden rapor çıkardım aldım ilaçlarımı artık ezcanedekilerle akraba olmuşdumvurunmaya başladım iğnelerimi ve istenilen büyükleğe gelmeye başlıyordu ve aşılamaya karar vermişdik çatlatma iğnesinide oldum ve 2010 23 nisanda aşılamam olmuşdu Allahım yüzüme gülmüşdü ve bebeğim tutunmuşdu bana ancak hamileliğimin eylül ayına girdiğimizde 23.haftasında garip bişeyler olmaya başladı yavrumun 13 eylülde ayrıntılı ultarasonu vardı herşey sağlıklı dedi doktorum. GAyet herşey güzel gidiyor hamileliğin çok iyi dedi ve umutlarla çıkdım hastaneden yolda yürürken karnıma bir anda bıçak saplandı dedim herhalde rahim genişlediği için damarlar geriliyor. ancak ertesi gün hiç olmadığı kadar akıntım olmaya başladı ve gittikçe akıntımın rengi değişmeye başladı ve sabah olunca hemen hastaneye gittim muayene etti ve bu iyi değil rahmin yumuşamaya başlamış açılırsa erken doğum olur dedi ilaç verdi iğne yapdı . eve geldim gayet iyiydim moralimi asla bozmadım. Allahıma sığındım. ilaçlarımı kullandım 2 gün boyunca hiçbirşeyim yokdu ertesi gün pazar günü yeniden akıntım olmaya başladı doktor yeniden olursa hemen gel yatışını yapıcam demişdi tabi aileme anlattım durumu annem gelmişdi yanıma pazartesi sabah apar topar hemen doktora gittik ve bu arada akıntım yokdu resmen kan geliyordu benden doktor muayene etti ve 2 cm açılmış rahmin dedi Hastaneye yatışım oldu tabi yavrumun bebeğimin son ana kadar hiçbirşeyi yokdu hastanede yatmamın 2. günü doktor yine geldi ve muayene etti alttan 5 cm olmuş dedi yapılan ntslerde hiçbir sancı ve ağrım çıkmıyordu. Ultarasonla bakarken aa bak bebeğin ağzını açdı dedi yavrumun o anları asla gözümden gimiyor. sonra o akşamın gecesi 3.günüm olacak yani uyuyordum yatakda birden sağ tarafımdan bir ağrı girdi ve adet sancısı gibi yavaş yavaş yavrumun toplandığını elimle hissediyordum ebe sürekli doktorla görüşüyordu tabi bunlar benim sancılarımmış sancı çekiyormuşum. Ve yavrumun yavaş yavaş suyu gelmeye başlamış gece 3den sabah 7ye kadar sancı çekdim doktor geldi ve muayene etti yine doğum başlamış hemen doğumhaneye alın dedi yattım masaya sancın girince ıkınacaksın dedi aksilik gibi sancım filan gelmedi. sonra ıkınmalarım başladı 4 ıkınmadan sonra yavrum oğlum doğdu ancak ciğerleri gelişmediği için dünyada barınamadı çok dua ettim Allahıma sadece ağlama sesini bana nasip etti birde yüzünü görmeyi bana nasip etti kaybettim yavrumu. kırkım çıkalı 15 gün oldu doktor 40 çıkınca korunmayın dedi ve korunmyoruz bakalım inşallah iğnelere ilaçlara gerek kalmadan yavrum bana kardeşini yollıcak inanıyorum buna Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın canım doktorunu çok iyi seç hamilelik olunca bulunduğun yerde gebelikle ilgilenen perinatoloji doktoru varsa bul onlar ayrıntılı olarak takip ederler kısmet olurda hamile kalırsam önce rahim ağzına dikiş attırıcam çünkü rahim ağzı yetmezliği olanlara dikiş atılıyor bu dikiş gayet başarılı sonuçlar vermiş okudum internetden ileri gebelik haftalarına kadar taşıdığı olmuş sonrada perinatoloji doktorunu buldum hamileliğin ilk başlangıcından itibaren ona gidicem. inşallah gönlünden geçeni Allahım nasip eder sadece iyi doktor seçmek önemli bu yolda
icroc canım benim çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm inşallah kardeşi gelir hayırlısı olsun dualarım seninle inşlah anne alocaz bizde rabim yüzümüzü güldürecek
meraba ben iğne tedavisi falan görmedim ama sana tavsiyem hayıt tohumu çayı iç çok faydasını görenler var ben alternatif tıpla uğraşıyorum isterseniz daha yardımcı olabilirim ben de pco luyum ve şuan hamileyim allah isteyen herkese versin inşallah..