- 29 Ağustos 2022
- 69
- 11
- 26
2 yıllık evliyim ilk sene çocuk istemediğimiz için korunduk ve istediğimiz ve denediğimiz ilk ay oldu ama 6 haftalık düşük yaptım. Bir müdahale olmadı küçük olduğu için kendi kendime düşürdüm. Daha sonraki 3 ay yine korunduk kendimi toparlamam için. Korunmlarda herhangi bir hap kullanmadim farklı yöntemlerle oldu yani. Ve bundan sonraki süreç sancılı daha sonra da tüm denemelerimize rağmen 4 5 aydır olmadı hep adet gördüm sonra ne olduğunu anlamak için artık randevu bulamadığım için özele gittim mecburen. Yumurtlamamın olmadığını söyledi özel ilaçlar tavsiye etti bu ilaçlar da 600 700 liradan başlıyordu o zaman iki kere gittim ve her gidişimde tahlil ve muayenesi parası bizi zora soktu durumumuz o kadar iyi değil. Ben de bu durumdan ve tek bi doktorla kalmamak için devletten birine gittim o da Eylül'de. Vajinal ultrasonla ve hormon testleriyle polikistikler olduğunu ve o da yumurtlamamin olmadığını söyledi. Dienille yazdı doğum kontrol hapı bunu kullan bir ay sonra gel dedi. Bir ay kullandım ve tekrar gittiğimde hormanlarımın düzelmediğini söyledi ve tekrar bu sefer Diane35 yazdı 3 ay kullan gel dedi. Sorun burda başlıyor hormonlara adetim 2. ve 3. günü bakıldığı için cuma günü gittim 2. Günü ve o gün gittiğimde doktor maalesef nöbetçiydi yoktu ertesi günde cumartesi olduğu için. Baska bir doktora muayene oldum ama tahlil istemek için girdim yani tahlil veriyim de en azından haftaya gelir kendi doktoruma gösteririm dedim. Fakat tabiki iki kere ısrarla söylememe rağmen tahlile gerek olmadığını söyledi ve kendi doktorumun bakıp Diane yazdığı 3 ay önceki sonuçlara göz gezdirip senin hiçbir sıkıntın yok dedi. Klomen yazdı bunu kullan 5 ay bu şekilde dene, olmazsa o zaman tekrar gel dedi. Napacağımı bilemedim sağlık ocağına gidip verebileceğim testleri verdim bari onları göstereyim diye. Çünkü o ay hem ilacım bitti hem soğan suyu falan içmiştim gerçekten merak ediyodum ne halde olduğumu. Ve bi hata yaptım yani bunu kabul ediyorum düşüncesiz davrandim ya da sabırsız ama böyle olacağını tahmin edememiştim. Klomenden dün kullandım onu da netten baktım yumurtalara etkisi olduğunu görünce atıyım dedim yani yaptığım saçma bunu da kabul ediyorum işte gerçekten boşluğuma geldi galiba. Bugün kendi doktoruma gittim bu şekilde açıkladım ve bana o ilaçtan içmedin inşallah dedi ben de dün kullandım bi kere dedim ben bunu söyleyince git o zaman kimin ilacını kullandiysan o baksın sana dedi. Ben dedim düşünemedim ama tahlil verdim siz bakın diye dedim orda verdiğin tahliller burda geçerli değil dedi kovdu resmen beni. Artık sinirden ağlamaya başladım tamam bi cahillik diyelim yani yapmış olabilirim ama onu yazan da doktor ben kendi kendime kullanmadım sonuçta evet beklemem lazımdı bunu da biliyorum ama bana en azından o ilacı kullanma değerlerine bakalım ama bi dahaki aya tekrar gel burda her tahlilini bi daha değerlendirelim diyebilirdi. Çıktık sinir boşalması yaşadım çünkü hastane de uzak benim için ilçeden gelip gidiyoruz ve umutla bir heyecanla gitmiştim artık çok yoruldum ve ne durumdayım onu bile öğrenememem canımı çok sıktı. Bir iki ay gitmeyip kendi kendimize denemek istiyorum dedim belki olur olmazsa da vücudum dinlenir en azından kafam dağılır dedim çünkü acayip stres altındayım bunu fark ettim. Sizce nasıl bi yol izlemeyelim yani ikisi de doktor biri bunu kullan dediği için 3 aydır Diane kullanıyorum diğeri de senin hiçbi şeyin yok diyor bunu anlayamadım o yüzden benim gibi olanlar var mı aranızda naptınız sonuçları ne oldu yazarsaniz çok sevinirim bana da bir umut ışığı vermiş olursunuz çok doldum cok kötü durumdayım o yüzden teşekkür ederim şimdiden..