Polikistik Over/Adet Sancıları

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
853
Puanlar
103
Hanımlar merhaba.19/20 yaşlarından beri öldüren adet sancılarım ve ara kanamalarım sonucu doktora gittim.Hormonlarım normaldi ancak pcom varmış.Doktor doğum kontrol bile yazmadı yaşın küçük zararli dedi.İnsülin direncim kilom da yoktu.Adetim düzenliydi ama tüylenmem vardı.Üniversite yıllarımda ağrıdan bayılmaktan sınavlara bile gidemiyordum ama doktorun bana yapabileceği bir şey bile yoktu çok üzgündüm.Hap yutamama gibi bir sıkıntım da olduğu için majezik vb. etkisinden de yoksundum.Sonra bir gün saraçoğlunun soğan suyu kürünü denedim.Ve o yıl o adama nasil dua ettiğimi ben biliirim.Ağrısız sızısız adet oldum öyle ki anlamiyordum bile ilk gün kanama başladiğında.Ne güzel bir şey böyle adet olmak, ilk gün evden dışarı çıkabilmek, ayakta durabilmek vs.Ki ben sancılardan ağlayan acillik olan bir insandim.

Bir 6 ay beni idare etti bu kür.Sonra tekrar bayılarak başladım adet olmalara.25 yaşındayım şu an.Artık yılda bir iki kere yapmaktan başka çare yok sanırım.Soğan suyu tamamen temizlese de sonradan tekrar oluşuyor sanırım bu kistler.Öyle mi?Seneye evleniyorum da.Çocuk için bir sıkıntı olur mu diye düşünmeye başladım.Allah bundan öte dert vermesin.Bu ay uzun zaman aradan sonra tekrar cook sancılı oldum.Banyoda sıcak suyun altında bir saat yarı baygındım.Yine kistler hortladı herhalde dedim.Anlıyorum çünkü bu dönemde Sürekli sinirli oluyorum, ağlıyorum, mutsuzum.Bunun için psikiyatrik yardım bile almak istiyorum.Siz pcoslular napıyorsunuz, çocuk olunca geçer diyorlar.Geçti mi, azaldı mı?Tek umudum çocuk yapmak artık:)

Civan perçemini denedın mi benim de cok sancılı oluyor adetten bır kac gun önce içmeye baslıyorum agrı az oluyor bir de karafıl cayı yapıyorum o da kesıyo agrıyı.

Yılda bir sancı gelmesini bekleyene kadar 6 ayda bir yapsanız oluşumuda engellemiş olmaz mı?
Zararı olabilecek bişey olduğunu sanmıyorum soğan kürünün..

16 yaşımdayken, yine aynı sorunlardan ötürü, ev doktorumun önerisi ile bir Endokrinolog uzmanına gitmiştim.

Benim hem hormonlarımda sorun vardı (testosteron seviyesi oldukça yüksek) hemde pcos vardı. Ayrıca benim de aşırı tüylenme sorunum vardı ve adet dönemlerim çok sancılı geçiyordu...

Doktorum (bu arada ben Fransa da ikamet ediyordum o dönemde) ilaç tedavisi önerdi ve bu tedavi 3 yıl sürdü.

2 ilaç kullandım adları :
- Androcure
-Progesterone
(Türkiye de ilaçların adları aynı mı bilmiyorum...)

Hormonlarım seviyesi artık normal ve her 6 ayda bir Ultrason çektiriyordum daha da kist oluşmadı...
Tedavim bittikten sonra her yıl ultrasona girmemi önerdi doktor (19 yaşımda bitti tedavim). Ben en son 2015 te girdim ultrasona ve kist yoktu. 2 yıldır aksattım ultrason kontrollerimi ama iyi hatırlatınız en yakın zamanda yine bir kontrole gideyim. :)

3 yıl tedavi dönemimde hiç regl olmadım ve tedaviye başladığımda 49 kiloydum. Tedavi süresi boyunca 44 kilo ya kadar inmiştim. Bazı insanlara ters etki yapıyor kilo aldırıyor ama ben zaten çok zayıf ve iştahsız bir insanım bende kilo kaybetme sorunu oldu.

Tüylenme sorunu da vardı. Tedavi bittikten sonra hormonların normal seviyeye ulaştığında lazer yaptırmamı önermişti doktorum bende onun dediği gibi yaptım...
Çok şükür tüylenme sorunlarımdan da kurtuldum.

Şu an 26 yaşındayım.. 10 yıl geçmiş aradan ve kendimi çok sağlıklı hissediyorum.

Evli de değilim.
Regl dönemlerimde hiç sancı fazla çekmiyorum. Tedavim sayesinde.

2 yıldır ultrasona girmiyorum ama regl lerim çok düzenli... ama yine de bir gideyim

Yılda bir sancı gelmesini bekleyene kadar 6 ayda bir yapsanız oluşumuda engellemiş olmaz mı?
zararlı olduğunu rahim duvarını incelttiğini söylüyorlar o yüzden bekliyorum hanimefendi.yoksa kimse ağridan zevk almaz yani.

zararlı olduğunu rahim duvarını incelttiğini söylüyorlar o yüzden bekliyorum hanimefendi.yoksa kimse ağridan zevk almaz yani.
Civan perçemini denedın mi benim de cok sancılı oluyor adetten bır kac gun önce içmeye baslıyorum agrı az oluyor bir de karafıl cayı yapıyorum o da kesıyo agrıyı.
civan perçemi değil de aslan pençesi içiyorum adetten birkaç gün önce ve adet dönemi. karanfili denemedim.teşekkür ederim deneyeyim onu da

Benimde evelnmeden once duzensizdi sogan kuruyle yada sokturuculerle adet olurdum evlendikten sonra duzene girdi ancak korunmayi biraktiktan sonra tekrar duzenim bozuldu 2 yila yakindir cocuk icin gitmedigim doktor hastane kalmadi gelecek ay asilama yaptircam aslan pencesi civan percemi coban cantasi kurunu tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…