Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
slm ben POS luyum ve çokk tüylüyüm ( yıllardır denemediğim şey kalmadı. sir çıktı ilk ben,iğneli, jelli epilasyon çıktı ilk ben. laserle 10 yıl önce tanıştım. yüz bölgeme yaptırdım ilk.ankarada bir prof. un kliniği vardı. konyada öğrenciydim .10 seans sonunda iyice inceldi ama uzamaya devam ettiler, tekrar alınca da bütün emeğim param boşa gitti. koltukaltı,genital, kol yaptırdım 6-8 seans bebek istediğim için mola verdim doğum falan 2 yıldır normal yöntemlerle aldığım için geri sertleştiler. şimdi yine sabredemiyorum kendime ve tekrar tüm vücüt laser yaptırmayı düşünüyorum.bu yolda koca bir servet harcadım. pos olunca işler daha zorlaşıyor. benim gibi olup sonuç alan var mı?yardım edinnnn
Canım bende de pcos var. yeni başladım epilasyona ancak alexandrite ile başladım izmir medi.de bin pişman oldum pcos olmayan yakınlarım da pişman oldu şöyle ki çok iş yapan merkezler artık doydukları için daha özensizler vücudun heryerine aynı laser çeşidini kullanıyorlar oysa pcos olsan da olmasan da her bölgenin özelliği farklıdır. Bu arada ben kendim de hekimim çok araştırdım bu konuyu. Öncelikle şunu söyleyeyim normal kadınların da gebelikte hormonal durumları değişir.Bu nedenle artabilir bazılarında da azalabilir. Biz normal populasyona göre elbette bu konuda talihsiziz ancak hormon profilini kontrol altında tutman en önemlisi. Ve laserden önce tedaviye başlayıp aksatmadan devam edersen faydasını görüyorsun. Benim mesela tüylenme problemim pek yok pcos olmayanlar gibiyim ama yine de ilaçları kullandığımda laser olmasa bile depilasyon yöntemleriyle bile fayda görüyorum.
Özetle sana tavsiyelerim olacak çünkü gerçekten çok araştırdım. Literatür araştırması da yaptım hatta yabancı kaynaklardan.
Alex.yazın kullanılmaması gereken bir laser çeşidi. Bundan optimum fayda görmek için beyaz tenli siyah kıllı olmak gerek ki her seansta kılların azalma şekli giderek incelme şeklinde oluyor bu da ilerleyen seanslarda laseriin o kıllara etki etmesini engelliyor yani tamamlamak pek mümkün değil aslında. Hele ki kollara özellikle de üst bölgelere aman ha alex.kullandırtma. Bir de alex.te ara seans durumu var çünkü makine atış yaptığı yerleri kendi taramadığında aynı yere iki defa atış yapıp yanık riski oluşturmamak için ufak çekingen davranılıyor.
diode dalga boyu daha uzun bir laser alex.teki gibi beyaz ten siyah kıl şartı yok ancak ağrılı ve leke riski mevcut. kollarda test atışı sonrası kullanıyorlar genellikle.
nd-yag benim en çok beğendiğim. soğutucu başlığı atış sırasında cilde temas ediyor o yüzden en çok acı veren çeşit olması gerekirken beklenenden çok daha iyi. dalga boyu en uzun olan bu.makine atış yaptığı yerleri kendi tarıyor atış yaptığı yere bir daha atış yapmıyor. kontrol seansı derdi yok.cildinin ne kadar koyu olduğu önemli değil. yazın güvenle uygulanabiliyor. kılları inceltme şeklinde değil kısım kısım dökme şeklinde yok ediyor.
Bn alex.le seansımı 2 ay önce oldum piyasada hala bişey yok ama laserin etki etmediği ince kılların uzama hızını gördüğümde cidden ağzım açık kaldı korku filmi gibi.
Şimdi nd-yag için görüşüyorum bundan sonra onunla devam edicem.
Neden bu kadar uzattım, çünkü pcoslu pcoslunun ne yaşadığını çok iyi anlar... Sağlıklı günler dilerim canım...
Verdiğiniz bilgiler için tşkler.bende pcosluyum.tedavinin 3.ayına girdim.alex ten çok memnun oln var bu forumda.fakat sizinde dediğiniz gibi yazın uygulanamayan bir lazer.nd-yag ise cok ağrılı deniyor.kumral ve koyu renk kıl yapısına sahibim fakat tüyler öncesinde ıpl e gittiğim için eskisi gibi sertt değil fakat çok yoğun ve uzun.(3 aydır gitmiyorum bıraktım)..Ne önerirsiniz alex mi nd-yag mı.bu arada ağrı eşiğim düşük :S.
bilgileriniz için çok teşekkür ederim. aslında niyetim laser öncesi bir jin. gitmekti ama emzirdiğim için ilaç kullanamayacağım, malum prolaktin yüksek çıkacak :) pkos unda kesin bir tedavisi yok, soğan suyu içmeye zorlayacağım kendimi zira o da nereye kadar. kilolu değilim ama alma yolundayım diye çok korkuyorum. benimde doyma duygum az gelişmiş. laserde uygulanacak ışığın dalga boyuna gittiğimiz yerlerdeki uzman!! lar karar veriyor genelde. aslında dijital spektrofotometreleri olmalıymış bunu da yeni öğrendim. paylaşayım dedim. ince tüylere kesinlikle yaptırılmamalı (bunu da tecrübe ettim). sertleşip koyulaşıyorlar.
rica ederim. ama pcosta tedavinin eşlik etmediği lazer uygulamalarında başarı çok olası değil bunu siz zaten biliyorsunuz. dediğiniz gibi uzmanlar karar vermeli merkezlerde ancak genellikle çoğu yerde uzmanın yüzünü gören pek olmuyor ve standart uygulamalara tabii tutuyorlar. dijital spektrofotometreleri elbette var ki bulundurmak zorundalar. ancak bunu kullandıklarını da pek duymadım. o yüzden ben sağlama almak için kendimi. sıradan! uzmanların değil, özellikle kozmetoloji biriminde (üniversitelerde dermatoloji kliniklerinde ayrı bir birimdir) araştırma yapmış insanlara sordum ve literatür taradım. zira ben o merkezlerdeki uzmanlara da güvenmiyorum farz-ı misal van yüzüncü yıldan dermatoloji diplomasıyla gelip diploma üzerine bir güzellik merkeziyle anlaşmış birine ben maalesef güvenmiyorum. bir de bu sitede drbeauty var sanırım o da çok güzel yönlendiriyor. dediğim ve dediğiniz gibi ince olanlara alex. faydadan öte zarar. birçok merkez için de bu avantaj çünkü seans süresi uzayacak eğer bitene kadar anlaşmadıysanız. ve zaten nd-yag'ın orta-koyu ten, orta-açık renk kıllarda daha başarılı olduğu hepsinin ortak görüşü.
sonuç olarak umarım biz bayanlar bu illetten en kısa zamanda sonsuza kadar en güzel şekilde kurtuluruz :)) ama ben mayıstan sonra yüksek olasılık asistanlığa başlayacağımdan bana yine yol görünüyor yine başlayamayacak gibiyim şu an bulunduğum şehirde :))
Verdiğiniz bilgiler için tşkler.bende pcosluyum.tedavinin 3.ayına girdim.alex ten çok memnun oln var bu forumda.fakat sizinde dediğiniz gibi yazın uygulanamayan bir lazer.nd-yag ise cok ağrılı deniyor.kumral ve koyu renk kıl yapısına sahibim fakat tüyler öncesinde ıpl e gittiğim için eskisi gibi sertt değil fakat çok yoğun ve uzun.(3 aydır gitmiyorum bıraktım)..Ne önerirsiniz alex mi nd-yag mı.bu arada ağrı eşiğim düşük :S.
rica ederim canım bak herkesin söylediği gibi acısı az ama açık ten koyu kıl presibi.. ilk seansımı yaptırmadan önce ben de baktım geneli alex.ten memnun - ki teyzem 3 seansta tümden kurtuldu aşex. candelayla ama onun bacakları hiç güneş görmedi bugüne kadar desem yeridir ve simsiyahtı kıllar. onun bile kolları olmadı.- diye araştırmadan ilk seansı yaptırdım. ne ana seansta ne kontrolde etkilenmeyenler çok oldu ve sonra berbat bir hızla uzamaya başladı. pişman oldum. nd-yagların soğutucu başlık olayı acıyı epey indirgemiş sanırım. ama göreceli bişey olduğu için de illaki acımaz diyemiyorum işte canım yaa bir de yazın aman ha alex.le kıllardan kurtulacağım diye teninden olma.
rica ederim canım bak herkesin söylediği gibi acısı az ama açık ten koyu kıl presibi.. ilk seansımı yaptırmadan önce ben de baktım geneli alex.ten memnun - ki teyzem 3 seansta tümden kurtuldu aşex. candelayla ama onun bacakları hiç güneş görmedi bugüne kadar desem yeridir ve simsiyahtı kıllar. onun bile kolları olmadı.- diye araştırmadan ilk seansı yaptırdım. ne ana seansta ne kontrolde etkilenmeyenler çok oldu ve sonra berbat bir hızla uzamaya başladı. pişman oldum. nd-yagların soğutucu başlık olayı acıyı epey indirgemiş sanırım. ama göreceli bişey olduğu için de illaki acımaz diyemiyorum işte canım yaa bir de yazın aman ha alex.le kıllardan kurtulacağım diye teninden olma.