Mutfak Püf Noktaları pofuduk pofuduk poğaça yapmak istiorum:( yardım lütfen

zeynnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
287
3
ya ben mi çk beceriksizim nasıl yapıonuz kızlar... pofuduk kabaran yumuşacık poğaçaları:))

ölçülü yap o zaman pofuduk oluyo mesela 2 tepsi için bi su bardağı su birbuçuk su bardağı süt bi su bardağı sıvı yağ eyer yaşmaya kullanıyosan bi tane 40 gr yok kuru kullanacaksan bi kahve fincanı kuru maya ben bu şekilde yapıyorum tepsiden taşıyo:)

1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 çay kaşışğı tuz 4 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya aldığı kadar un su maya ve şekeri maya kabarana kadar ıslat sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğur ama 15 20 dakika yoğurursan süper oluyor ben ekmek makinamda yoğuruyorum biraz mayalanınca tepsiye diziyorum 1 saat kadarda teside mayalandırıyorum birde fırından çıkarınca 20 dakika üzerine peçete koyup sofra bezi örtüyorum pamuk gibi oluyor ama ben hiç yuvarlak şekilde yapmam poğaçayı

deniycemm bakalım olur inş. benimkiler sert oluo.. bazen de scakken yumusak soğuyunca sertleşiyo

canım benim yaptığım tarif her daim pofuduk olur..herkes çok beğenir..ama kabarmasını beklemelisin..bide mayan taze olmalı..

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 yumurta tamamı+1 tanesinin beyazı (sarısı üstüne olacak çünkü)
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un..
eline yapışmayacak kadar un desek daha doğru olur herhald..güzel ce yoğur,dinlenmeye bırak iyice kabarsın
her zaman pofuduk olur..

bence en önemli püf noktası birincisi mayanın taze olması ikincisi de hamuru ele yapışmayan değil hafif yapışır olduğu halde yoğurmayı bırakmak. ne kadar un koyarsak poğaça o kadar sert oluyor.çünkü hamur mayalanma esnasında un ile özleşirmiş.yani sonradan ilave edilen un poğaçayı sertleştiriyor.buna dikkat etmenizi öneririm.ben artık poğaçalardan bunlara dikkat ederek başarılı sonuçlar almaya başladım.inşaallah siz de başarılı olursunuz.kolay gelsin...

poaça hamuru ele yapışıp yapışmamak arasında olacakki pofuduk olsun, en önemli püf nokta budur, unu az olmalı. Margarinle yapılan poaçala muhteşem oluyor. Birde dondurucuya koyuyorsan sönüyor.

ben de yeni yeni yapmaya başladım bekarken saadece kek,kurabiye yapardım...
şimdi yapıyorum annemin tavsiyesiyle dr.outker kuru maya kullanıyorum..
pofuduk olması için mayalanma çok önemli hem yoğurduğum kapta hem de tepside
şekil verip bekletmek en iyisi hemen sönmüyor...un da önemli ben gözkararı kullanıyorum
unu da çok katı ve çok cıvık olmamalı hamur ele de yapışmamalı.

Kızlar bende hep poğaça yaparken böyle pamuk gibi yumuşacık olmasını hayal ederdim
Güzelce mayaladığımda yumuşak olurdu ama bu siteden aldığım bir tarifi denedim haftasonu ve resmen poğaçaya aşık oldum
Bulut gibiydi öyle yumuşacıktı ki anlatamam
Libyanacığımın gazozlu poğaça tarifini denedim kızlar şiddetle tavsiye ediyorum cokacimcoook

işte bu da tarifi http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/278829-vazgecilmez-gazozlu-pogacalarim-resimli.html

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…