- 6 Mart 2007
- 2.549
- 115
-
- Konu Sahibi Revolucion
ben vurdurmıcam..
ben vurdurmıcam..
özel aşı olunca vrduramıyrum malesef
bize buzamna kadr yapılan aşılar bunlar bras kafam kaışk doğrusu:)
hapatit b doğumda ve 1.ayında yapıldı.
verem difteri boğaca tetenoz çocuk felci vede menenjitide bu ay vurmuş bunlarn hepsine pentaxim deniomuş.2.ayı bir kol bir backtan vurdu fazla ateş yapmasn die vurmuorum dedi.vurmadığı ne kalnmş anlamadm nornmalde 3 ay çin aşı yok fakat 3.ayda rotarix ve prevernak aşısı vurcakmış prevernak vurmadığı aşımı oluo acaba..
bize buzamna kadr yapılan aşılar bunlar bras kafam kaışk doğrusu:)
hapatit b doğumda ve 1.ayında yapıldı.
verem difteri boğaca tetenoz çocuk felci vede menenjitide bu ay vurmuş bunlarn hepsine pentaxim deniomuş.2.ayı bir kol bir backtan vurdu fazla ateş yapmasn die vurmuorum dedi.vurmadığı ne kalnmş anlamadm nornmalde 3 ay çin aşı yok fakat 3.ayda rotarix ve prevernak aşısı vurcakmış prevernak vurmadığı aşımı oluo acaba..
evt cnm haklısın peki benmde anlamadğm neden 3.aya attı 2.ayda vurulması gerekiyomuydu tabiki dr ne yaptğnı ii biliodur fakjat bzlerde anne olark endişeleniorus işte..bende özele götürüorum muayne parası 25 ytl..yeterki sağlıklı olsunlar aöa benm bldiğim aşılarn zamanları vardr değilmi heraşı heray olmas demkki pnomokok 3.aydada olabilio ölemi..rotariq aşısıda 140 ytl artı muayne parası...bide bizi buzaman kadr kmse aramadı ki özele gdiorusscanım prevernak dediği Pnömokok oluyor.çok çok önemli bir aşı bir rota gibi değil olmazsa olmaz yani.ben oğlumun aşılarını sağlık ocağında yaptırmadım hiç özel doktora gidip hem muayene hemde aşılarımızı oluyoruz halen dünde Su çiçeği olduk mesela.bunu sağlık ocağı yapmıyor ücretli aşı.aslında Pnömokok ta geçen yıl Şubat ayına kadar devletin karşılamyıp özel vurulan bir aşıymış ama artık devlet ödüyor.geçen yıl 140 tl idi tam biz aşı olacakken devlet ödemeye başladı ve halende ödeniyor ben özel doktorda 10 tl ödüyorum bunun için.önümüzdeki ay 4. pnömokok olacağız.hatta geçen sağlık ocağından arayıp sordular hastane bildiriyormuş vurulan aşıları onlarda 4.pnömokoku görememişler bana sordular bende doktorumuza sordum aman atlamayın gelin biz vuralım sağlık ocağında dediler.yeni nesil çok kıymetli valla biz doğduğumuzdan beri bir hastane bir sağlık ocağı arıyor sürekli aşıları içinyerimseniben
yuuhh bunlar ne yaaaaakannehir
biz toplasan 2 aşı olduk,üçüncüyü de 9unda olucaz sağlık ocağında hayretim şaştı