Pnömokok aşısı

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
kızlar 2. ayda eklenmesi gereken bir aşı daha varmış etti 7 bu çocuklar bunu nasıl kaldıracaklar hala anlamış deilim ama sağlıkları yerinde olsunda her şeyden önemlisi o. aşının adı pnömokok aşı zatürre menenjit gibi hastalıklara bağışıklık kazanması için yapılıyormuş.bende bir arkadaşım vasıtasıyla öğrendim ve bağlı bulunduğumuz sağlık ocağına gittim aşının ücretli olduğunu söylediler fakat ne kadar ilginçki araştırırken ne buldum aşağıdaki linklerde hem aşı hakkında bilgi hemde aşının ücretsiz olduğunu gösteren iki yazı bulucaksınız.üstelik aşıyıda eczaneden öğrendiğim kadarıyla baya yüklü bir ücrete satıyorlar aklınızda olsun bu aşı ücretsiz vurulmak zorunda.
http://www.pnomokok.com/
http://www.sagliklicocuk.com/sc01/crklr/file/slr/azaturre.asp

bağlı bulunduğunuz sağlık ocağına gidin bu aşı ücretsiz arkadaşlar devlet karşılıyor..ama ben devletin vurduğunu istemem derseniz o zaman piyasada 2 tane pnömokok aşısı var onlardan alabilirsiniz..

malesef ben ücretsiz olduğunu bilmiyordum ve araştırmadan gitmiş olsam o ücreti talep edeceklermiş anlaşılan bende bilmediğim için paşa paşa vericektim bu yüzdende paylaşmak istedim.

bzm drumz 7 aşıyı kaldramaz die bidaki aya attı bir koldn bir bcktan vurdu ama hangilerni blmyorum tamamen drumz kendi ayarlıo onları

evet seymacım devlet karşılıyor bu aşıyı ve zatürreyi gene geçebiliyorum ama menenjit çok ağır bir hastalık özelliklede küçük bir çocuk için Allah korusun beyinde bile hasar bırakabiliyor ancak kendi seçimin tabiki.
ayrıca ben çocuk doktorumu çıldırtmak üzereyim sürekli soruyorum o ne bu ne bu neden yapılıyor şunun sebebi ne verdiği cevap tatmin etmediği taktirdeyse elimdeki tüm kaynakları seferber ediyorum tam yanıtı bulana kadar neyin neden uygulandığını bilmek isterim doğrusu.

ben yaptırdım ama drumuz ücret almadı..bugün 2 bacak bir kol birde ağızdan aşıları yapıldı...yavrum delik deşik oldu..

zeynep 2 back 1 kol vede ağzdanmıakannehiryavrum nasıl kaldrdı okadr aşıyı keşke 3.ayda vursaymş ağzdan olanı..ücretli bi aşıymş ama nasıl almadı hayrt bzm dr bu özel aşı tavsye ediyrm vrdurmanzı dedi ağzdan olanına...

bize buzamna kadr yapılan aşılar bunlar bras kafam kaışk doğrusu:)
hapatit b doğumda ve 1.ayında yapıldı.
verem difteri boğaca tetenoz çocuk felci vede menenjitide bu ay vurmuş bunlarn hepsine pentaxim deniomuş.2.ayı bir kol bir backtan vurdu fazla ateş yapmasn die vurmuorum dedi.vurmadığı ne kalnmş anlamadm nornmalde 3 ay çin aşı yok fakat 3.ayda rotarix ve prevernak aşısı vurcakmış prevernak vurmadığı aşımı oluo acaba..

Bence yaptirin cunku menenjit cok tehlikeli ve havadan yani solunum yoluyla kapilan bir hastalik o yuzden onlem almakta fayda var

verem difteri boğaca tetenoz çocuk felci vede menenjitide bu ay vurmuş bunlarn hepsine pentaxim deniomuş.2.ayı bir kol bir backtan vurdu fazla ateş yapmasn die vurmuorum dedi.vurmadığı ne kalnmş anlamadm nornmalde 3 ay çin aşı yok fakat 3.ayda rotarix ve prevernak aşısı vurcakmış prevernak vurmadığı aşımı oluo acaba..

canım prevernak dediği Pnömokok oluyor.çok çok önemli bir aşı bir rota gibi değil olmazsa olmaz yani.ben oğlumun aşılarını sağlık ocağında yaptırmadım hiç özel doktora gidip hem muayene hemde aşılarımızı oluyoruz halen dünde Su çiçeği olduk mesela.bunu sağlık ocağı yapmıyor ücretli aşı.aslında Pnömokok ta geçen yıl Şubat ayına kadar devletin karşılamyıp özel vurulan bir aşıymış ama artık devlet ödüyor.geçen yıl 140 tl idi tam biz aşı olacakken devlet ödemeye başladı ve halende ödeniyor ben özel doktorda 10 tl ödüyorum bunun için.önümüzdeki ay 4. pnömokok olacağız.hatta geçen sağlık ocağından arayıp sordular hastane bildiriyormuş vurulan aşıları onlarda 4.pnömokoku görememişler bana sordular bende doktorumuza sordum aman atlamayın gelin biz vuralım sağlık ocağında dediler.yeni nesil çok kıymetli valla biz doğduğumuzdan beri bir hastane bir sağlık ocağı arıyor sürekli aşıları içinyerimseniben

yuuhh bunlar ne yaaaaakannehir
biz toplasan 2 aşı olduk,üçüncüyü de 9unda olucaz sağlık ocağında hayretim şaştı

canım prevernak dediği Pnömokok oluyor.çok çok önemli bir aşı bir rota gibi değil olmazsa olmaz yani.ben oğlumun aşılarını sağlık ocağında yaptırmadım hiç özel doktora gidip hem muayene hemde aşılarımızı oluyoruz halen dünde Su çiçeği olduk mesela.bunu sağlık ocağı yapmıyor ücretli aşı.aslında Pnömokok ta geçen yıl Şubat ayına kadar devletin karşılamyıp özel vurulan bir aşıymış ama artık devlet ödüyor.geçen yıl 140 tl idi tam biz aşı olacakken devlet ödemeye başladı ve halende ödeniyor ben özel doktorda 10 tl ödüyorum bunun için.önümüzdeki ay 4. pnömokok olacağız.hatta geçen sağlık ocağından arayıp sordular hastane bildiriyormuş vurulan aşıları onlarda 4.pnömokoku görememişler bana sordular bende doktorumuza sordum aman atlamayın gelin biz vuralım sağlık ocağında dediler.yeni nesil çok kıymetli valla biz doğduğumuzdan beri bir hastane bir sağlık ocağı arıyor sürekli aşıları içinyerimseniben
evt cnm haklısın peki benmde anlamadğm neden 3.aya attı 2.ayda vurulması gerekiyomuydu tabiki dr ne yaptğnı ii biliodur fakjat bzlerde anne olark endişeleniorus işte..bende özele götürüorum muayne parası 25 ytl..yeterki sağlıklı olsunlar aöa benm bldiğim aşılarn zamanları vardr değilmi heraşı heray olmas demkki pnomokok 3.aydada olabilio ölemi..rotariq aşısıda 140 ytl artı muayne parası...bide bizi buzaman kadr kmse aramadı ki özele gdioruss:KK43::eek:lmaz:a bide sağlık ocağnın haberi oluomuymuş alala..özelde vurulan aşılar bayat falan diolardı bi ara aman herkes kafasına göre konşuo valla kafam karştı çok..
yuuhh bunlar ne yaaaaakannehir
biz toplasan 2 aşı olduk,üçüncüyü de 9unda olucaz sağlık ocağında hayretim şaştı

2 aşımı kıs git aşı kartına bak neleri işaretlemşş 2 aşı olurmu hiçç..:eek:lmaz:

Son düzenleme:
X