Pmyo mu Üniversite mi ?

Üniversite mi pmyo mu ?

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .

Minuscule

Guru
Pro Üye
30 Haziran 2010
3.342
1.199
373
Kızlar bu sene liseyi bitirdim sınavlara girdim.Sene ortasında da arkadaşım pmyoya başvuru yapınca bir heves bende başvuru yaptım mülakatı geçtim sınavda da gerçekten başarılı oldum.Üniversite puanlarım fena sayılmaz ama ben psikoloji istiyodum olması mümkün değil işletme yazdım tercihlerime istanbul üniversitesi ve ege ikinci öğretim tutuyor hatta sıralama kayarsa normal öğretimede girebilirim.pmyo sonuçları bir süre önce açıklandı ben açıklanmadan önceki süreçte soğumuştum biraz doğu çıkma olasılığı falan vardı fakat istanbul çıktı ve sevindim açıkçası ama pmyoda üniversite hayatı yaşayamıycam gezip tozamıycam gerçi gezmeyi öyle çok sevmiyorum.pmyoya gidersem mezun olduğum gibi işe başlıycam devlet güvencesi altında olucam ve okurken hiç sıkıntı çekmiycem ama üiversite ortamında bulunamıycam.Üniversite ortamı çok gereklimidir mutlaka yaşanmalımıdır yoksa hayatımı garantiyemi almalıyım ? Şöylede bir sorun var polis olunca mecburen sert olmak gerekiyor ama ben esprili süslü kişiliğimi kaybetmek istemiyorum.İlerde topuklu ayakkabılarıma ve makyajada veda etmek istemiyorum bunlar benim elimdemidir yoksa otomatikman değişirmiyim ?

Son düzenleme:
Birde polislik asla kolay bir meslek değil. Ülkenin şartları ortadayken neredeyse bir asker gibi olman gerekiyor. Bunu kaldırabilir misin?

şahsen bizim ailde de bir ablamız pmyo okudu şu an görevde zaten istanbulda görev yapıyor ve çokta memnun maaşı dolgun geleceğini garantiye aldı kısacası ve o da topuklu ayakakbısını giyer makyajını yapar çokta süsülüdür süsünden geri kalmaz yani. gelecek için neresi senin için rahat olacaksa o olmalı illa üniversite ortamı şart değil bence.

Üniversite oku. bu zamanları ilerde arasan da bulamazsın.

Birde polislik asla kolay bir meslek değil. Ülkenin şartları ortadayken neredeyse bir asker gibi olman gerekiyor. Bunu kaldırabilir misin?
bayan polislere biraz ayrıcalıklı davranılıyor yani benden yapamıycam bişeyi istemeleri saçma olur ama ben çıt kırıldım biri değilim kaldırabilirim diye düşünüyorum

evet maaşı gerçekten iyi benim en çok korktuğum konu buydu aslında değişmek.İstanbul dışında olsaydı gerçekten istemezdim ama istabuldada yaşayamazmıyım üniversite ortamı gibi bir ortam ve ayrıca bir çok kişi lisans eğitimini bitirip iş bulamıyor ve pomemlere başlıyor benim kaygım iş bulamama kaygısı aslında

Hayır asla değişmezsin, süslenmek senin içinden gelen bir şeydir.
Şartlar buna engel olmaz.Sonuçta işten geldiğinde sana bunu giyme etme diyen olmayacak.
Çalışırken saçını da yaparsın, makyajınıda.
Bence İstanbul ve pmyo çok büyük bir şans değerlendirmelisin.
İşletme mezunu o kadar çok ki bitirdiğinde atanmak için yırtınacaksın resmen benim gibi mesela.
Aklım olsaydı ya polis olurdum ya da hemşire.
Zaten pmyo dan mezun olduğunda istediğin gibi tekrar okursun sana kimse karışmaz.
Son olarak bende 2 yıl geç gittim üniversiteye. Bu iki yılda sen polis olursun sonra istediğini okursun.
İşletmeyle kendini yakma derim...

aynen ne kadar güzel bir fırsat geçmiş eline değerlendir işletme inanılmaz sıkıcı ve inanılmaz zor bir bölüm.ve geleceğe dair önemli bir getirisi yok ben olsaydım pmyo giderdim.ve de istanbul düşün artık...

iş konusunda işletme okursan asıl işsiz kalırsın bence iş olanağı var tabi ki ana artık her üniversitede bu bölüm mevcut ve kpssde çok yüksek puan istiyor atanması ama polislik öyle değil ben garanti gözüyle görüyorum tabi yine de senin düşüncen ama rahat edersin mis gibi de maaşını alır yaşarsın yani.

tekrar okumayı düşünmedim hem iki yıl sonra mezun olup kendimi paramı kazanıp rahatlıkla gezebilirim.Şöyle birşey düşündüm atandıktan sonra hangi şehirdeysem oranın üniversitesinin ikinci öğretimini okurum hem polislktede yükselirim belki hemde üniversite hayatı yaşarım
İstanbul beni benden aldı o kdar şanslıydım ki bayanlarda alım az ona rağmen güzel bir sonuç elde ettim ve istanbulda ailemede yük olmuycam sonra kendi paramla gezer tozar süslenirim

sırf üniversite okumak için okumak istemiyorum zaten doğru polis olunca işsiz kalma gibi bir durumum yok zaten biliyorum

işletme okursan gelecek için çok kaygılanırsın,pmyo daha garanti.eşimin ablası işletme mezunu.muhabirlik yapmış,satış danışmanlığı yapmış,en son sekreterlik yaptı ve şimdi yine işsiz.bir örnek olsun bu.polislik de kolay bir meslek değil ama yakıştırıyorum ben bayanlara.sen nasıl mutlu olacaksan onu seç.

işsiz kaldığımda mutlu olucamı zannetmiyorum brde polislik kutsal bir meslek zorluklara değer herhalde hem devletin adamı oluyosunuz bir şekilde tüm kapılar açılıyor

Merhaba :)
Konunuzu açalı 3. Sene olmuş ama Hayatınıza yön çizmek için hangi yolu seçtiniz merak etim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…