• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plesenta Previa...

Zeliha58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
6
3
1
35
Hanımlar iyi akşamlar. 26. Haftalık hamileyim. 24. Haftamda plesenta previa totalis olduğumu öğrendim ve hala aynı durumdayım. Yükselme ihtimali var mı? Doktor beni çok korkuttu; erken doğum, gelişim geriliği , kan kaybı vs. Bu durumu yaşayıp Doğum yapan var mı?Yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?
Bir de doktor sürekli gelişim geriliğinden bahsediyor, 24. Haftada bebeğim 750 gr, 35 cm olarak söyledi. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.

Benım bi arkadasımda vardı bu sorun bebeğinin 40 haftalık dünyaya getirdi. Sürekli lekelenmesi vardı yatıp dinlendi hep. İnşAllah sizde sağlıkla kucaklarsınız yavrunuzu zamanı gelince

Bende plesenta previa vardı ve 3 gün önce 36. Haftamda 4.sezeryanla bebeğimi kucağıma aldim.Çok dua ettim.Sorunsuz bir ameliyat geçireyim diye.Sizde hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

Yalnız böyle bir hamilelikte bebekten çok annenin sağlığı açısından riskli durumlar var.Bebek gelişimini etkileyen bir şey değil bildiğim kadarıyla

Plasentanın aşağıda olmasıydı değil mi
Bende de vardı ama bir sorun yaşamadım 38. Haftada suyum gelmesi sonucu doğum yapmıştım
Stres yapmayın dikkat ederseniz bir şey olmaz inşallah
Sağlıkla kucağınıza alın.

Bana da 14.haftada plesanta previa teşhisi konuldu simdi 18.haftadayım doktor plesanta previa değilsin sadece plesanta biraz asagida dedi daha da yukari cikar dedi. 32 ye kadar yukari çıkabiliyormuş kendine dikkat et ayaklarinin altina yastik koy iliski kesinlikle yasak. Progestan aliyoum her gün fitil olarak. Insallah seninde yukari cikar canm

Bana da 14.haftada plesanta previa teşhisi konuldu simdi 18.haftadayım doktor plesanta previa değilsin sadece plesanta biraz asagida dedi daha da yukari cikar dedi. 32 ye kadar yukari çıkabiliyormuş kendine dikkat et ayaklarinin altina yastik koy iliski kesinlikle yasak. Progestan aliyoum her gün fitil olarak. Insallah seninde yukari cikar canm
U Umutherzaman bende bir gece kanama sonrası plesantamın aşağıda olduğunu öğrendim. 1 ay rapor verdi doktorum. Yatıyorum ama acaba yan yatmamın sakıncası var mı yoksa hep sırt üstü mü yatmalıyım. Birde yemek hazırlamak için ayağa kalkmamda sakınca varmı süphe ediyorum. Sana bu konuda bilgi verdiler mi?

U Umutherzaman bende bir gece kanama sonrası plesantamın aşağıda olduğunu öğrendim. 1 ay rapor verdi doktorum. Yatıyorum ama acaba yan yatmamın sakıncası var mı yoksa hep sırt üstü mü yatmalıyım. Birde yemek hazırlamak için ayağa kalkmamda sakınca varmı süphe ediyorum. Sana bu konuda bilgi verdiler mi?
Canm ben sola yatiyordum birde sirt üstü ayaklarimin altina yastik koyuyordum simdi şükür yemegimi isimi yapıyorum cok uzanmiyorum ama gene de bazen korkuyorum acaba gene asagi iner mi diye. Yemek yapma konusunda cok ayakta kalmamak sarti ile yapabilirsin canm kanaman oldugu icin kendini riske atma bir süre yat sadece tuvalete cik yukari cikinca daha da rahatlarsin

Canm ben sola yatiyordum birde sirt üstü ayaklarimin altina yastik koyuyordum simdi şükür yemegimi isimi yapıyorum cok uzanmiyorum ama gene de bazen korkuyorum acaba gene asagi iner mi diye. Yemek yapma konusunda cok ayakta kalmamak sarti ile yapabilirsin canm kanaman oldugu icin kendini riske atma bir süre yat sadece tuvalete cik yukari cikinca daha da rahatlarsin
Teşekkür ederim canım :) yat yat zamanda geçmiyor inşallah yukarı çıkarda rahatlarım bende...

29. Haftaya geldik geçen hafta devlet hastanesinde marjinal dediler bu hafta özele gittim tamamen kapatıyor dediler.allahım hayırlısı ile herkesin bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah

29 a kadar bir sey demişler miydi canm plesanta icin asagida falan diye

24. Haftada previa total dediler ama yükselebileceğini söylediler daha sonra devlet hastanesine gittim marjinale döndüğünü söylediler.fakat 29 da özel hastanede total devam ettiğini söylediler ve ilerleyen haftalar için üniversite hastanesine yönlendirdiler.

Gorumcem 4 aylikkenmiydi ne bu teshis konuldu onuda cok korkutmustular
8 aylikken dogum yapti 10.15 gun kuvezde kaldi
Suan 1 yasinda gayet akilli cok guzel saglikli bir cocuk merak etmeyin keyifli gecirin hamileliginizi yatmaya ozen gosterin.yorulmayin

Arkaslar plesntanin assagida olmasindan dolayi nisanda 16 haftalik erken dogum yaptim
Suan 5 haftalik hamileyim.bu sorunu tekrar yaşarmiyim cok korkuyorum..d

Allah’a şükür ilk kanamayı hafif atlattım bir daha da olmaz inşallah. Geçen Salı 8-10 damla kanama oldu. Hemen hastaneye gittim, gittiğimde damla kesilmişti. 2 gün özelde , 3 gün üniversitede yattım. Başka kanamam falan olmadı. Plasenta previanın parsiyelis olduğunu daha da değişmeyeceğini söylediler. İnşallah 37 ye ulaşırsam planlı bir şekilde sezaryen olacağım.

Back