- 9 Mart 2016
- 20
- 14
- 88
Herkese merhabalar; yakın zamanda başıma gelen ve nette araştırdığım da çok da kimsenin bilmediği benim bile başıma gelince öğrendiğim bir hastalıktan bahsedeceğim size,2.ci tremester testinde öğrendiğimde yaklasık 24 haftalik hamileydim ve 2.trimester testimi yaptirmaya gitmiştim ve plesenta perkreata olduğumu öğrendim,plesenta perkreata nedir en ufak bir bilgim yoktu ama araştırma yaparak az çok bilgi sahibi olmuştum,plesenta perkreata hamilelikte plesentanın rahime ve diğer organlara yapısmasi durumu mesane rahim ağzı ve benim bilmediğim başka yerlere,tedavisi yok ancak ve ancak doğum anında müdahale edilebilen çok kanamalı olabilen hatta anne ölümlerine sebep olabilen bir hastalık,ben hastalıkla ilgili bilgiler toplarken tesadüfen doktorumuda buldum ve çok şanslıydım çünkü doktorum bu işin piri ydi hasta yorumlarını okuyup sevgili doktorum Prof.Dr Ateş Karateke yi buldum ve şu an yaşıyorsam önce Rabbim sonrasında doktorum sayesindedir,perinatoloji uzmanından hastaligimi öğrendiğimde öleceğimi damarlarimin iç içe geçtiğini yaşama sansimin neredeyse olmadığını duyduğum da nasıl bir moralle eve geldiği mi ve Ateş bey ile tanışıncaya kadar nasıl bir hamilelik gecirdigimi tahmin edersiniz,Ateş bey ile ilk karşılaşmada ona güvenmem gerektiğini anlamistim ve kendi side ameliyatimi kanama olmadan yapabilecegini soyleyerek beni oldukça rahatlatmistı,bebeğimin erken doğma riski vardı en ufak bir kanama oldugunda hastaneye en fazla 15 dakikalik bir mesafede olmam gerekiyordu ve evim oldukça uzakti,diğer 2 cocuguma bakıcı bularak hastaneye yakın bir semtte otel odasında ailemle birlikte 2 ayı yatarak gecirdim hamileligim in 36.haftasında daha fazla riske girmeden doğum ve ameliyatım gerçekleşti histerektomi yapılmak zorunda kalinmisti yani rahim alınarak kanamanın önüne gecilebildi,bugün tam 18 gün oluyor bebeğim 8 gün hastanede kalmak zorunda kaldı solunumunda sıkıntı olduğu için ben 2 gün sonra taburcu oldum sıkıntılı günleri geride biraktik şu an bebeğim yanımda ve şükürler olsun ikimizde sağlıklıyız.
Son düzenleme: