Ben de aynı şeyi yaşamıştım… şöyle ki plesentanın da bir ömrü var ve gebeliğin bu haftalarında aslında olması normal. Beklenen bir şey. Önemli olan ne boyutta bir yaşlanma olduğu… bende de vardı. Ben de sen gibi doktor doktor gezip beklemeye karar verdim. Lakin normal doğumu da beklemek istemedim. 38+3 te planlı sezaryenle doğum yaptım. Benim kızım da 2600 g, 45 cm boy, 30 cm baş ölçülerinde doğdu. Evet minik bir bebekti ama gayet de sağlıklıydı. 1 gun hastanede kalıp ertesi gün kızımla birlikte çıktık… kendimden biliyorum çok stres yaptığın, çok korktuğun bir dönem oluyor. Bir tek olumsuzu düşünüyorsun. Ama hayır. Olumsuzu düşünme. Minik olup gayet sağlıklı da olabilir… biz 3 arkadaş yakın zamanlarda doğum yaptık. Birinin 3500, birinin 4000gken benimki en minik olanı, en problemli gebelikti aralarında. Ama inanır mısın, diğer iki bebek vaktinde ve güzel kiloda doğsalar da yoğun bakım süreçleri olmuştu. Benimki çok minik olmasına rağmen gayet sağlıklıydı… sana bunları şu sebeple anlatıyorum. Hiç kilosuna takılma. Minik diye korkma. Emin ol bebeğin kilosu gerçekten önemli değil. Önemli olan emme refleksinin olması, tek başına nefes alıp verebilmesi… bunun da kiloyla hiç ilgisi yok. 5 kiloluk bebekte gelişim tamamlanmamışken, 2.5 kiloluk bebekte tamamlanmış olabiliyor. Aklına kötü seyler getirme. Emin ol o minik bebiş, senin sandığından çok daha güçlü. Rabbim sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin inşallah