• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Plegicil damla kullananlar var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba;

doktorum bebeğime plegicil damla verebileceğimi söyledi uykusu için !!!! Ama ben ilacı alınca içeriğini okuyunca ilaç çok ağır gibi geldi bana. Israrla tekrar sordum bir yan etkisi var mı diye hayır yok rahatça kullanabilirsin dedi. Prospektüsünde en küçük 30 aylık bebeğe verilebilir diyor!!! benimki daha 4 aylık!!!! Çok kararsız kaldım. Bu damlayı kullanan varsa yorumlarını bekliyorum çok acil lütfen..... Bir de acaba benim bebişin bitmek bilmeyen gaz problemi var. Her şeyi denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Doktor en son kaka tahlili istedi. Ama bez kakayı çekmesin tersten bağla yoksa örnek doğru sonuç vermez dedi. Ama bezi ters bağlayınca üzerine büyük bir bez daha bağladım ama nafile 10 dk sonra bebişimin her yeri ıslanmıştı. Baktım böyle olmayacak mecburen normal bağladım, ama bu seferde doğru sonuç alamazsam diye içime de sinmiyor napıcağımı şaşırdım. Çünkü artık ne derdi var anlamak istiyorum sürekli huzursuz.... kaka tahlili için pratik önerisi olan varsa çok makbule geçer.

ben bunun için birkac saat hastanedeb ekledim. tahlil için tüp veriiyorlar.onunla hemen alıyrsun örneği.bu arada evden bezi götürüp verdiğimdeo ldu.ama bir sey demedi doktorum senn gibi.

plegicil damlanın uyku için verildiğini bilmiyordum. az önce prospektüsü okudum ama uykuya dair bir bulguya rastlamadım. eşimin yıllardır geçmeyen kuru öğürtüsü vardı. kusacakmış gibi olurdu midesi kalkardı ama kusmazdı. her doktora gittik tahlil yaptırdık. midede boğazda hiç bir problem çıkmadı. en son psikiyatra gittik ve bize bu damlayı verdi. öğürtünün psikolojik olduğunu söyledi. sıkıntı ve stres durumlarında ortaya çıkıyormuş. hakikaten de geçti. 2 senedir rahatız. zaten ilacın prospektüsünde de psikozlarda kullanıldığı yazıyor. üstelik hamilelerde ve emziren annelerde kullanılmaması önerilen bir ilacın küçücük bir bebeğe verilmesini tasvip etmiyorum. başka bir doktora daha sorun. parasetemol içerikli bitkisel ilaçlar var onları önerebilirler.
benim oğlum da çok gazlıydı. her gün gaz için ilaç kullanıyordum oğluma.bitkisel çaylar içiriyordum ve 1.5 aylıkken birinden meyve sebzelerin çiğ olarak tüketilmesinin gaz yaptığını duymuştum. şimdi 3.5 aylık oldu ben hala çiğ hiç bir şey yemiyorum. meyveleri hep komposto yapıp yiyip içiyorum. gaz sorunumuz yok Allah'a şükür. ayaklarımı da sıcak tuttum şimdi çok rahatım.

prospektüsün içinde insomnia ( uykusuzluk) içinde yazıyor ama dediğim gibi içime sinmedi vermiycem. Ama nasıl dayanıcam oda ayrı bir konu. Çiğ sebze meyve ben doğumdan beri yemiyorum sırf bu yüzden artık hiç bir şey yiyemez oldum, o gaz yapar bu gaz yapar diye.... bu seferde sütüm etkileniyor...Biliyorum zamanla geçicek bu ama çaresizlikten artık napıcağımı şaşırdım.Ne uyku kaldı ne başka bir şey....

Back