• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

platonik aşık lise öğrencisine nasıl davranmak gerekir??

Mikropik

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
2.429
3.668
333
hanımlar yardıma ihtiyacım var bir öğrencimin uzun zamandır ilgisi olduğunu farkediyordum ( sınıf arkadaşları biliyor ve sürekli dikkatimi ona çekmeye çalışıyorlardı) o sınıfları 3 hafta için başka bir hoca aldı şimdi tekrar ben gireceğim.. başka sınıfta ders işlerken çocuklar o çocuktan söz açtılar ben anladım lafı oraya getireceklerini önemsemiyormuş , duymamış gibi yaptım.. ben ilgilenmeyince de platonik hocam platonik diye ekledi.. ne diyeceğimi bilemedim ben olay çok önemli değil kendi aralarında takılıyorlar diye düşünüyordum yayılmaya başlamış durum :( çocuk çok saygılı,hiç bir şekilde terbiyesizliğini görmedim ve derste çok ilgili (diğer derslerde en arkada uyuduğunu sööylüyorlar sürekli) ..mesafeliyim zaten her zaman ama bu olayı iyice dallandırıp budaklandırmaya başladılar artık görmezden gelemeyeceğim.. ne yapabilirim sizce çocuğun gururunu kırmadan tepkimi nasıl koyabilirim.. hoş çocuğun bişey dediği yok kızıyor arkadaşlarına ama diğerleri susmuyor bir türlü .. kızmak çözüm olur mu ??? çok takıldı kafama ....

yani çocuktan hiçbir yanlış hareket görmemişsiniz. çocuğu kırmaya gerek yok, size karşı hayranlık duyması normal, hele ki aranızdaki yaş farkı az ise. hem bu sayede derse de ilgisi oluşmuş.. ona öğrenciniz gibi davranmaya devam edin.. ne daha uzak ne de daha ilgili olun.

bence bunu size duyuran diğer öğrencilere öğretmen-öğrenci mesafesini hatırlatmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
yani çocuktan hiçbir yanlış hareket görmemişsiniz. çocuğu kırmaya gerek yok, size karşı hayranlık duyması normal, hele ki aranızdaki yaş farkı az ise. hem bu sayede derse de ilgisi oluşmuş.. ona öğrenciniz gibi davranmaya devam edin.. ne daha uzak ne de daha ilgili olun.

bence bunu size duyuran diğer öğrencilere öğretmen-öğrenci mesafesini hatırlatmanız gerekiyor.

doğru söylüyorsunuz yanlış birşey de yapmak istemiyorum biranlık sinirle.. diğer öğrencilere bir ayar lazım ...

bende aşıktımm edebiyat hocama
hem de nasıl,derste bi dizesini söylediği şiiri araştırır tamamını ezberlerdim <3
hoca da beni çok severdi,öğrenci olarak tabii...Özel bi şekilde ilgilenirdi,ders aralarında sohbet ederdik,(tabii başka öğrencilerle birlikte) kahvaltıya - gezmeye falan giderdik :)
sevgilime hediye seçer gibi öğretmenler günü hediyesi almıştım,eşiyle de tanıştırmıştı,kendime kıyasla çok çok çirkin bulmuştum
odamda resimleri asılıydı,arkadaşlarım bilirdi bu durumu,hatta aramızda konuşmak için bi nik bulmuştuk,o nikle bahsederdik yerin kulağı vardır diye...
neden bu kadar ayrıntıya indim??
durumumun vehametini anlayın diye :))
peki hocam bana nasıl yaklaştı da bu kritik durumdan sıyrıldı?? (kritik çünkü sonuçta erkek hoca,yaş farkı az.Bi şikayet gelse adamcağızın mesleği yanardı)
herneyse o bana nasıl yaklaştı??
daha ilgili :)
ona olan hayranlığımı beni yönlendirmekte kullandı, fikirlerine önem verdiğimi bildiği için gelecekle ilgili güzel öğütlerde bulundu.
okul gazetesi çıkartırdık,bana (gözüne girmek için elimden geleni yapacağımı bildiğinden) önemli bir görev verdi
böylece lise hayatımın son seneleri dolu dolu geçmiş oldu
ama karşıma gelip beni azarlasa,ya da ilgimi bildiğini ima edip beni zor durumda bıraksa ne bi daha dersine girmek isterdim ne de o okula gitmek...
ergen psikolojisi çok başka birşey
kırmayın çocuğun gönlünü
adı üstünde,platonik...

bende aşıktımm edebiyat hocama
hem de nasıl,derste bi dizesini söylediği şiiri araştırır tamamını ezberlerdim <3
hoca da beni çok severdi,öğrenci olarak tabii...Özel bi şekilde ilgilenirdi,ders aralarında sohbet ederdik,(tabii başka öğrencilerle birlikte) kahvaltıya - gezmeye falan giderdik :)
sevgilime hediye seçer gibi öğretmenler günü hediyesi almıştım,eşiyle de tanıştırmıştı,kendime kıyasla çok çok çirkin bulmuştum
odamda resimleri asılıydı,arkadaşlarım bilirdi bu durumu,hatta aramızda konuşmak için bi nik bulmuştuk,o nikle bahsederdik yerin kulağı vardır diye...
neden bu kadar ayrıntıya indim??
durumumun vehametini anlayın diye :))
peki hocam bana nasıl yaklaştı da bu kritik durumdan sıyrıldı?? (kritik çünkü sonuçta erkek hoca,yaş farkı az.Bi şikayet gelse adamcağızın mesleği yanardı)
herneyse o bana nasıl yaklaştı??
daha ilgili :)
ona olan hayranlığımı beni yönlendirmekte kullandı, fikirlerine önem verdiğimi bildiği için gelecekle ilgili güzel öğütlerde bulundu.
okul gazetesi çıkartırdık,bana (gözüne girmek için elimden geleni yapacağımı bildiğinden) önemli bir görev verdi
böylece lise hayatımın son seneleri dolu dolu geçmiş oldu
ama karşıma gelip beni azarlasa,ya da ilgimi bildiğini ima edip beni zor durumda bıraksa ne bi daha dersine girmek isterdim ne de o okula gitmek...
ergen psikolojisi çok başka birşey
kırmayın çocuğun gönlünü
adı üstünde,platonik...

yılışık bir çocuk olsa disiplinlik bile edebilirim ama çok efendi :( o yüzden dedğini gibi kırmak da istemiyorum .. güzel bir örnek oldu ama. en azından bir dersini iyi bir notla geçmesi sağlanabilir :)
ben diğer öğrwncilerler ilgileneyim bir :20: :47:

geçmiş yıllarda çok başıma gelirdi
mesafe koymazdım onlara tam tersi yakınlaşıp çok anaç davranırdım
birsüre sonra seni yaşından uzak görmeye başlar
genç tabi onlar giyim kuşama falan dikkat etmek gerekiyor
özel hayatınızı onlarla paylaşmamak gerekiyor(sosyal medyada falan)

bir yandan da diğer öğrencilerin ağzına laf vermemek lazım
bunu size ima edecek cesaretleri bile olmamalı
öğretmenlik itibarınız sarsılmasın

geçmiş yıllarda çok başıma gelirdi
mesafe koymazdım onlara tam tersi yakınlaşıp çok anaç davranırdım
birsüre sonra seni yaşından uzak görmeye başlar
genç tabi onlar giyim kuşama falan dikkat etmek gerekiyor
özel hayatınızı onlarla paylaşmamak gerekiyor(sosyal medyada falan)

bir yandan da diğer öğrencilerin ağzına laf vermemek lazım
bunu size ima edecek cesaretleri bile olmamalı
öğretmenlik itibarınız sarsılmasın

çok dikkat çekici giyinmemeye ve internetten öğrencilerimi eklememeye çok dikkat ediyorum. tavsiyeler için teşekkürler dikkate alacağım hepsini ;)

kızmak kesinlikle çözüm olmaz aksine kötü sonuçlar doğurabilir.öğrencilik dönemlerinde hele ki lisede böyle durumlar çok oluyor maalesef.staj dönemimde benim de başıma gelmişti.tembel bir öğrencimin derse karşı aşırı bir çabası vardı ve baya bi ilerleme katetmişti.ben de öğrencimi övmüştüm başka bir öğrencim de demişti hocam o size aşık çok aşık dedi.ben de öyle mi ne güzel işte bütün öğretmenlerinize aşkla bağlanın bütün derslerinizi aşkla çalışın başarılı olun dedim şakayla karışık :) oooo dediler ama bir daha da konusu açılmadı öğrencim de kırılmadı ki ozmanlar aramızdaki yaş farkı çok azdı.

kızmak kesinlikle çözüm olmaz aksine kötü sonuçlar doğurabilir.öğrencilik dönemlerinde hele ki lisede böyle durumlar çok oluyor maalesef.staj dönemimde benim de başıma gelmişti.tembel bir öğrencimin derse karşı aşırı bir çabası vardı ve baya bi ilerleme katetmişti.ben de öğrencimi övmüştüm başka bir öğrencim de demişti hocam o size aşık çok aşık dedi.ben de öyle mi ne güzel işte bütün öğretmenlerinize aşkla bağlanın bütün derslerinizi aşkla çalışın başarılı olun dedim şakayla karışık :) oooo dediler ama bir daha da konusu açılmadı öğrencim de kırılmadı ki ozmanlar aramızdaki yaş farkı çok azdı.

güzel bir cevap olmuş :) ben ne diyeceğmi bilemedim ama belli ki mevzu burda kalmayacak bir dahakine güzel bir cevap vermem lazım.. bunu düşünebilirim :)

benim de nerden aklıma geldiyse bilmiyorum:) bence de düşünün verdiğiniz tepkiler kesinlikle şakayla karışık olsun kızsanız bile..çok hassas bi konu çünkü :/

Yengenc arkadaşımın mesajını çok begendim. Ben de benzer şeyler söyleyecegim. Yani şimdi sen bundan rahatsız oldugunu belli edersen çocugun aşkını kale almış olacaksın. Böyle bişeyin imkansızlıgına dikkat çekmek için çocukla daha çok ilgilenin. Benim ögrencilerimle aramda 3 yaş vardı. Ben hep onlara yakın oldum, çıkma teklifi eden de oldu derste elimi tutmaya çalışan da ama ben onların bu hareketlerini ciddiye almadım, hatta onlara daha çok yaklaştım ki onlara onların hocası oldugu izlenimini vereyim. Verdigimi de düşünüyorum. Yani sadece 3 yaş ama, onlardan kat be kat fazla olan bilgim ve onların flört şeklinde yaklaşımlarına 'ah yavruum' şeklinde yaklaşımım onların ilgilerini tersine çevirdi :D
Kusuruma bakmazsan bişey sorucam, sen bu ögrenciyi begeniyor musun ? Bunu kafana taktıgına göre ciddiye alıyorsun...

İdarenin haberi olsun mutlaka.Şikayet babında değil bilgilendirme maksatlı.Lise öğrencisi bu sonuçta ne yapacağı belli olmaz.
Öğrenciniz içinse mesafenizi korumaya devam edin.Sonuçta ikili ilişkileri az çok idrak edebilecek yaşta.Sen öğrencisin ben öğretmenimi anlatmak daha gururunu kırabilir.Görmezden gelin.Diğer öğrencilerin dikkat çekmelerine önem vermeyip duymayın.Şimdilik yapabileceğiniz bu gibi sanırım.

Merhabalar oncelikle.Ogrenciniz hakkinda net bilgimiz yok sadece vereceklerimiz bir oneri.Ortaokulda da bir hocamiz vardi cocukluk iste begenirdik kendisini.Derse bir ilgi alaka filan.Yan siniftan bir kiz ona mektup yazmis birakmis odasina.Kizi okula afise etti sanki kotu bisey yapmis gibi ne saygisizligi kaldi kizin ne terbiyesi.Kiz uzunca sure okula gelmedi ailesi de bu kpnuda katiydi ve muhafazakar bir lisede egitim gordu.Bu hocamiza gelince onun da bir kiz cocugu olmus.İnsallah gun gelir onun kizi ogretmeninden hoslanmaz ne diyeyim.

Yengenc arkadaşımın mesajını çok begendim. Ben de benzer şeyler söyleyecegim. Yani şimdi sen bundan rahatsız oldugunu belli edersen çocugun aşkını kale almış olacaksın. Böyle bişeyin imkansızlıgına dikkat çekmek için çocukla daha çok ilgilenin. Benim ögrencilerimle aramda 3 yaş vardı. Ben hep onlara yakın oldum, çıkma teklifi eden de oldu derste elimi tutmaya çalışan da ama ben onların bu hareketlerini ciddiye almadım, hatta onlara daha çok yaklaştım ki onlara onların hocası oldugu izlenimini vereyim. Verdigimi de düşünüyorum. Yani sadece 3 yaş ama, onlardan kat be kat fazla olan bilgim ve onların flört şeklinde yaklaşımlarına 'ah yavruum' şeklinde yaklaşımım onların ilgilerini tersine çevirdi :D
Kusuruma bakmazsan bişey sorucam, sen bu ögrenciyi begeniyor musun ? Bunu kafana taktıgına göre ciddiye alıyorsun...

hayır tabii ki :) aramızda 9 yaş var aklıma bile gelmez ööyle bir şey. ama sevdiğim bi öğrencim ve normalde öğrencilerimle arkadaş gibi olmayı tercih ederim. bir de arkadaşları onun ilgisini bana belli ettiği için mahcup olduğunu hissediyorum, benim kafama takılan bu.. ama tavsiyelriniz güzel,teşekkür ederim, dediklerinizi düşüneceğim..

Merhabalar oncelikle.Ogrenciniz hakkinda net bilgimiz yok sadece vereceklerimiz bir oneri.Ortaokulda da bir hocamiz vardi cocukluk iste begenirdik kendisini.Derse bir ilgi alaka filan.Yan siniftan bir kiz ona mektup yazmis birakmis odasina.Kizi okula afise etti sanki kotu bisey yapmis gibi ne saygisizligi kaldi kizin ne terbiyesi.Kiz uzunca sure okula gelmedi ailesi de bu kpnuda katiydi ve muhafazakar bir lisede egitim gordu.Bu hocamiza gelince onun da bir kiz cocugu olmus.İnsallah gun gelir onun kizi ogretmeninden hoslanmaz ne diyeyim.

ben öyle bir şey yapmak istemem kesinlikle , zaten illa ki bunu yaşamış birileri vardır diye düşünerek bu konuyu açtım. fikir almakta fayda var. bir öğrencinin okuldan soğumasına da sebep olabilirim yapacağım kçük bir hareketle. ki bu öğrenci gayret edip normalde geçemeyeceği dersimi geçti şu an. amacım hem ona bu duyguyu unutturmaya çalışmak ama gözüne sokmadan, hem arkadaşlarının çenesini kapatıp mahcup olamsını engellemek hem derslerden uzaklaşmamasını sağlamak.. bakalım becerebilcekmiyim...

ben de benzer bir durum yaşadım öğrencim 21 ben 27 yaşında idim.. o da çok efendi idi terbiyesizliğini görmedim ama biliyordum ilgisini.. hep nazik olmaya çalıştım ona ve diğer durumu belli etmeye çalışan arkadaşlarına.. birgün idareden çağırdılar, öğrencim kursu bırakmak istediğini söyleyip beni bir güzel kötülemiş.. idare beni iyi tanıdığından hiç inanmamış ama ben yine de çok kötü hissettim.. yani tavsiyem mutlaka idareye konuyu açın.. ama çocuğu üzmeleri gibi bir durum da oluşturmasınlar.. ya da sizden habersiz velisine söylemek gibi.. kraldan çok kralcı olabiliyor bazıları.. çocukla ayrı sınıfla ayrı kısa net bir konuşma da olabilir belki ama siz orasını daha iyi değerlendirirsiniz işin içindesiniz.. sevgiler..

Bence konusunu açan öğrencilere haddini bildirin.. Platonik aşık öğrenciyede söylencek bişi yok ergenlik halleri
Önemsemeyin geçer... Bu arada kaç yaşındasınız?

Bence konusunu açan öğrencilere haddini bildirin.. Platonik aşık öğrenciyede söylencek bişi yok ergenlik halleri
Önemsemeyin geçer... Bu arada kaç yaşındasınız?

26 yaşındaym.. ama daha küçük gösterdiğimi, söylüyorlar biraz da ondan sanırım.

lisede bir kimya hocamız vardı. hepimiz inanılmaz korkardık ondan.. ama en iyi dersi anlatan oydu...en sevilen oydu.. en özelimizi onunla paylaşırdık... sınıfta sorun olsa ona anlatırdık... ama korkardık da aslında çekinirdik.. bazı hocalarla olduğumuz kadar laubali olamazdık... hem çok yakın hem de bir o kadar uzaktık... derdimizi dinler sonrasında 1 dk içinde derse kanalize olurdu...bu çizgi çok önemli.. öğrenciler size bu öğrenci hakkında bunu söyleyememesi lazım..asıl sorun bu bence. yoksa her öğrenci lise yıllarında bir öğretmenini beğenmiştir mutlaka..

lisede bir kimya hocamız vardı. hepimiz inanılmaz korkardık ondan.. ama en iyi dersi anlatan oydu...en sevilen oydu.. en özelimizi onunla paylaşırdık... sınıfta sorun olsa ona anlatırdık... ama korkardık da aslında çekinirdik.. bazı hocalarla olduğumuz kadar laubali olamazdık... hem çok yakın hem de bir o kadar uzaktık... derdimizi dinler sonrasında 1 dk içinde derse kanalize olurdu...bu çizgi çok önemli.. öğrenciler size bu öğrenci hakkında bunu söyleyememesi lazım..asıl sorun bu bence. yoksa her öğrenci lise yıllarında bir öğretmenini beğenmiştir mutlaka..

evet onu çözmem gerekiyor şu an ... düşünmeden hareket etmek istemiyorum ...

Back
X