plates yapanlar mutlaka bakın,çok önemli :(((

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
43
bi kaç haftadır aralıklı olarak plates yapıyorum...bugün 4.yapışımdı..daha önce yaptığımda da hafif bi karıncalanma kaşıntı gibi bişey hissetmiştim ama sporun etkisi diye düşünmüştüm kan dolaşımı hızlanıyor falan diye...

bugün yine yapıyordum işte,nişanlımın aldığı plates setiyle.....markası,topun markası delta,lastiklerin markası adler.....bu arada lastikler çok kokuyordu...bugün yaparken lastiklerden elime sinen kokuyu kokladım...ellerimi yüzüme değdirerek...sonrada çok terlediğim için elimle yüzümü sildim...kulaklarımda bu sefer fazlasıyla karıncalanma ,yanma ve acı acı bir kaşıntı olmuştu ,ellerimle kulaklarımıda ovuşturmuştum...neyse sonra yorulduğum için bıraktım ama yüzümde aşırı bi yanma hissediyordum ve basınç....tansiyonum mu çıktı acaba diye düşündüm gidip ölçtüm 11/7 çıktı.....allah allah tansiyonumda normal niye böyle olduki dedim anneme..annemyüzüme bakıp yüzün kıpkırmızı olmuş bişey alerjimi yaptı sana dedi....yoo ne yapacakki dedim....alerji yapacak bişeyde yemedim çünkü....

banyoya gittim yüzümü yıkayım diye aynaya bi baktım suratım kıpkırmızı ve kulak memelerim kocaman olup şişmişş:1shok:

o zaman anladım alerji olduğunu....plates lastikleri alerji yaptı kısacası...acile gittik serum verdiler alerji ilacı....sonra düzeldi...şu an yanma hissi ve yüzümün kırmızılığı geçti ama kulak memelerimde hafif bi şişlik var hala...

o kadar korktumki anlatamam.....normalde alerjik bir bünyem yoktur ,bu tür şeylerden hiç alerji olmadım...sadece çikolatayı aşırı yersem kaşıntı yapar.....

size sormak istiyorum adler marka spor malzemesi ya da plates lastiği kullanan var mı aranızda? ve ya ne marka lastik kullanıyorsunuz?

platesi çok seviyorum ve yapmaya devam etmek istiyorum ama inanın çok korkuttu bu durum...umarım o markayla ilgili bişeydirde başka marka yada ebru şallınınkilerden alıp devam edebilirim yapmaya....:çok üzgünüm:

nişanlımda çok üzüldü tabi...kendisi bunu ankarada spor malzemesi satan bir yerden almış...topun kutusun içindeydi lastikler...top delta marka ama lastikler adler.....

geçmiş olsun canım yaa...
lastiğin kutusunu attım,üzereinde de yazmıyo
ama benim ki kokusuz :)
bi sorun yaşamadım çok şükür...
cildin hassas demek ki,ya da başka bişeyden kaynaklanıyo olabilir mi
?

canım cok geçmiş olsun..
lastik kokarda belki üzerindeki boyası alerjiyi tetiklemiştir.
bide anlattığın benim alerjime cok benziyo bende ürtiker var terleyincede tutabiliyor
dene bakalım terlediğinde tekrarlıcakmı.

geçmiş olsun canım. çin malı filanmıydı acaba? adamlar hammaddelerini çöpten elde ediyolar kim bilir nasıl bir malzeme kullandılar.. benim bünyem alerjiktir ama lastiğim de bir sorun yaşamadım. kokusuda yok. markası ne bilmiyorum ama kutusuna bakıcam atmadıysam...

teşekkür ederim canım..vallahi plates zede oldum:)
çok korktum ama gerçekten....ilk defa böyle bişey yaşadım...
kokusuz diyorsun seninkini bak,işte benimkilerde çok yoğun değişik bi koku vardı hani normal lastik ya da plastik kokusu gibi değil.....
cildim çokta hassas değildir aslında ya da daha önce böyle bişeyle karşılaşmadığım için bilemiyorum....

sağol canım....
bencede boyasındanda olabilir...
terleyince bu tür bişey hiç yaşamadım canım ben....yazın falan çok terlerim mesela bulunduğum yerde nemli....ama hiç böyle bişey yaşamadım....resmen kulak memelerim şişti yaa,hani bazı erkeklerde yaşlı adamlarda olur ya öyle kulak memesi,aynen onun gibi oldu....suratım kıpkırmızı falan....bide böyle iğneleme gibi batma hissi,kaşıntı ve suratımda ve beynimde basınç hissi oldu....:S

canım bu delta marka olan plates topu çin malı....ama delta hani bilindik bi marka...zaten topta bi sıkıntı olmadı....lastikler yaptı...onuda naylon poşetine koymuştum bitince sonra bu olay oldu acile gittik falan gelince anneme aldırdım kutuya koydurdum....sonra markasına bakmak için tekrar çıkarttırdımçünkü ürün delta top kutusunun içinde geldiği için ben lastiğide delta sanıyordum sonra bi baktık adler markası ama çin malı mı değil mi ona bakmadım...kaldıki artık evimizde kullandığımız bi çok ürün aslında çin malı....

ben lastiklerin yapıldığı malzemeden yada boyasından kaynaklandığını düşünüyorum....ama gerçekten korkutucuydu....:1no2:

cnm çok geçmiş olsun:1hug: bence numarasını bulup aramalısın o firmayı şikayette bulun

cnm çok geçmiş olsun:1hug: bence numarasını bulup aramalısın o firmayı şikayette bulun

sağol canım...

nişanlım aldığı yere gidip söyliycek....spor salonundan almış.....aslında o da dedi dava açmak lazım diye....kendi aramızda öle espri yaptık ama açmayız...yabancı bi ülkede olsa böyle bişey hemen tazminat davası açarlar işte bizim ülkemizde amaan onlamı uğraşıcaz durumu oluyor,açıkçası bizdede o oldu şuan....gittim tedavimi oldum bi dahada elimi sürmem onlara..ama öledebilirdim çok şiddetli olsaydı.....

ben kk da kullananların markasını çok merak ettim....kokusuz diyor arkadaşlar....adler marka kullanan var mı acaba burda onu merak ediyorum.....

carrefourda ebru şallınınkileri görmüştük nişanlımla geçenlerde,onlar mesela daha kaliteli duruyor ve kutusundan çıkarıp koklamıştım ben özellikle,naylon poşetteydi ama koku moku yoktu.....bendekiler kargoyla geldiğinde kutuyu açınca direk kokuyu almıştım,öff ne kötü koku demiştim hatta.....ne bliyim böyle bişey yapacağını....akannehir

Çok geçmiş olsun.
Bir internet sitesinde o dediğin markaların ürünleri satılıyordu pilates için. Almayı düşünüyordum korktum şimdi.
ohaoldumsmile

Çok geçmiş olsun.
Bir internet sitesinde o dediğin markaların ürünleri satılıyordu pilates için. Almayı düşünüyordum korktum şimdi.
ohaoldumsmile

sağol canım...

vallahi başka marka al istersen,bende böyle bişey oldu,herkeste olacak diye bişey yok tabi ama yinede risk...ben başıma geleni paylaştım sadece....:teselli:

sağol canım...

vallahi başka marka al istersen,bende böyle bişey oldu,herkeste olacak diye bişey yok tabi ama yinede risk...ben başıma geleni paylaştım sadece....:teselli:

Teşekkür ediyorum .İyi ki paylaştın. Tabi ki herkesin başına gelecek diye birşey yok ama bende de alerjik etki yapma ihtimali var. eyvahedigeldismile

çok geçmiş olsun,bende delta pilates bandı sipariş vermek üzereyken gördüm yazınızı sizin kullandığınız delta değil değilmi?veya delta hakkında bilginiz varmı bant konusunda?

Teşekkür ediyorum .İyi ki paylaştın. Tabi ki herkesin başına gelecek diye birşey yok ama bende de alerjik etki yapma ihtimali var. eyvahedigeldismile

rica ederim...eğer böyle bir ihtimal olmasından korkuyorsan,alerjik bir bünyen varsa ya da cildin hassassa kesinlikle alma canım....

çok geçmiş olsun,bende delta pilates bandı sipariş vermek üzereyken gördüm yazınızı sizin kullandığınız delta değil değilmi?veya delta hakkında bilginiz varmı bant konusunda?

yok canım,delta olan topumdu...onunla ilgili bi sıkıntım yok...lastikler adler markaydı ve lastikler yaptı alerjiyi...deltanın bantlarıyla ilgili bir bilgim yok ama önceden duyduğum bi marka yani bilemiyorum yine tabi ama ....

aman dikkatli olun,her markaya güvenmeyin...ilk defa böyle bişey yaşadım ve çok korktum gerçekten....eyvahedigeldismile

bantların kokusuz olmasına dikkat edin özellikle....benimkilerde çok yoğun ve farklı bir koku vardı....

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun, bende almayı düşünüyordum seçerken daha dikkatli olurum bundan sonra...

cok gecmis olsun ilk defa böyle sey duyuyorum benim lastiklerin ve topun markasi
sports equipment cok iyi bir promlem cikmadi

ben de 3 gün oldu başlayalı teamwork plates topum lastiğin adı thera band yazıo o da marka değil medikalden almıştı sanırım esim. ben memnunum. ama bunu duymam iyi oldu bebeğim topla oynamak istio du...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…