plasentanın erken ayrılması sonucu bebeğimi kaybettim

cynth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
250
4
68
merhaba arkadaşlar. ben 2 ay kadar önce 5 aylık bebeğimi kaybettim. 2 aylıkken kahverengi lekelenme başladı. 2.5 aylıkken şiddetli bi kanama geçirdim ve bu kanamalar kahverengi ve siyah lekelerle devam etti. bebeğim 15 haftalıkken içerideki kanama dışarı atılamadığı için bebekle aynı büyüklükte bir pıhtı kesesi oluşmuştu. yani plasenta rahim duvarından ayrılmıştı. fakat bebeğim 5 aylık olana kadar yaşamaya devam etti ve öldü.şu anda korunma sürecindeyim. merak ettiğim normalde plasentanın erken ayrılması sonucu bebeğini kaybeden birinin sonraki gebeliklerinde aynı durumu yaşama riski yüksekmiş. acaba böyle bir hamilelik geçirip daha sonra sağlıklı gebelik yaşayan oldu mu? lütfen beni bu konuda aydınlatın tekrar bebek düşünmeye bile korkar oldum

http://www.kadinlarkulubu.com/duyur...-plasenta-nedeniyle-bebegini-kaybedenler.html

Bizler seninle aynı şeyi yasadık hem de son ayda genelde. Gönderdiğim linke tıklarsan bu konuyla ilgili konuşmalarımızı okuyabilirsin. Çok gecmis olsun, basın sagolsun. Bir daha yasamazsın inşallah, zamanı gelince saglikla kavuşursun bebeğine. Bu konuyla ilgili mutlaka gerekli tahlilleri yaptırmalisin bir üniversite hastanesinde. Sevgiler

çok teşekkür ederim. aslında zaten genelde son aylarda oluyormuş ama benimki daha 2.5 aylıkken oldu. çok erken oldu.bu linkten takip edeceğim çok teşekkürler size de geçmiş olsun

gecmiş olsun cnm allah birdaha göstermesin

çok geçmiş olsun.inşallah bir daha böyle bir kayıp yaşamazsın. bu günler iatlatıp tekrar hamile kaldığında kendini yormadan yatarak bir gebelik süreci geçirirsen aynı şey bir daha olmaz en azından kanamalar felan allaha senin için dua edeceğim kucağını bebişinle doldursun diye.aminnnnnnnnn

Allah razı olsun. Rabbim sizin evlatlarınıza sağlık sıhhat versin inşallah.umarım hayırlısıyla bende sağlıklı bir evlat sahibi olurum. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

cnm çok büyük geçmiş olsun,okudugum kadarıyla tehlikeli bi durummuş... bende 26 haftalık hamileyim, plesentada kanama oldugu için c.tesiden beri yatıyorum.p.tesi gittiğimiz kontrolde dr kendini sınırladıgını hatta kanama alanının küçüldüğünü söyledi, kanama büyürse sıkıntı olur cuma tekrar kontrolüm var inşallah tamamen geçmiş olur,eğer kontrolüm olmasaydı farkedemiycektik ve Allah korusun ben çalışmaya devam edecektim daha kötü şeyler olabilirdi..ama yinede çok korkuyorum tamamen geçmiş olduğunu duymadan rahatlamıycam... sen iğne filan kullanıyomuydun peki? dr bana şiddetli çarpma travma etkisiyle olur böyle şeyler dedi... birde ben günde 2 kez kan sulandırıcı iğne yapıyorum 0.6 dozunda ondan olmuştur dedi... oturup bekliyorum şimdi hayırlısı olsun.

ben kan sulandırıcı falan kullanmıyordum. sadece kanamanın çok büyüdüğü zamanlarda depo progestan iğnesi kullanıyordum iki günde bir yapıyordum. zaten bu gizli kanama daha tehlikeliymiş. inşallah sen bi sıkıntı yaşamazsın bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın. ben son hafta kanam küçüldü dediği zaman meğer kan pıhtısı plasentayı delmiş içeri girmiş bebek ondan ölmüş çünkü bebeğin suyu simsiyahtı. en azından seninkinin sebebi belliymiş . benim sebebi belli değildi. kendine çok dikkat et hiç kalkma .inşallah kanaman durur, bebeğine bişey olmaz . benim çok büyük bi kan kesem olduğu halde hiç umudumu kaybetmedim ama nasip kısmet hakkımızda hayırlısı buymuş. senin için dua edeceğim. sende moralini yüksek tut bebeğin büyümüş herhangi tehlikeli bi durum olsa bile alıp küveze koyabilirler benim öyle bi imkanım yoktu zaten doğduğunda yaşayacak kadar büyük değildi. ama kanama çok büyüktü hiç bişey yapamadılar.inşallah senin ona da gerek kalmaz sonuna kadar sağlıklı olur ve sağlıklı bi şekilde dünyaya getirirsin inşallah bebeğini

Geçmiş olsun durumunuza cok üzüldüm.
Benimde son derece mükemmel giden bir hamileliğim vardı ufacık bi kanamam dahi olmamıstı ki taaa 33. haftaya gelene dek.Aniden gelen ciddi derecede kanamayla plasentanın rahimden ayrılmaya basladıgını ögrendik.Acil sezeryan tabi çok şükür bebeğimi küçükte olsa saglıklı dünyaya getirdim 18 günlük küvez macerasından sonra evimize getirdik.Sık sık hastahane ziyaretlerimiz kontrollerimiz oluyor sıkıcı bol stresli şeyler ama şükürler olsunki bizimle birlikte.
Biliyorsundur kanama anne hayatınıda tehlikeye sokabilirdi senin kurtulmanda bir şans..bol sabır diliyorum sana umarım bir sonraki hamileliğinde sağlıklı bir evlat sahibi olursun.

çok sevindim bebeğinin sağlıklı olmasına zaten bunları yaşadıktan sonra öyle hassas oldum ki çok mutlu oldum inşallah bi ömür sağlıklı büyütürsün evladını. ben zaten 5 farklı doktora gittim hepsi bebeğinin yaşaması senin bu durumda olman mucize dediler ve hepsi hayatında bu kadar büyük bi pıhtı kesesi görmediğini söyledi. bebekle aynı büyüklükte pıhtı vardı ve kanama içeride devam ediyordu. ama bebek çok iyiydi gelişiminde hiç gerilik yoktu hareketliydi. ama bekliyoduk yinede çünkü o zamana kadar yaşamış olması bile mucizeydi. nasip kısmet çok sağol senin bebeğin sağlıklı Allah daim etsin inşallah bizimde hakkımızda hayırlısını versin. Allah razı olsun

Benimdr plesantada kanama alani varmis ams ciddi bi ayrisma gormuyorum dedi simdi arastirdim bu ayrisma yapismiyor bebek illaki kaybediliyor peki ama dr nneden beni kurtaja almiyor ileridedaha buyuk aci yasayacaksam
Benimde 13 gundur kanamam var pazartesi birden kan bosaldi dr soykedihi plesentadan kaynakli bir kanama dedigi

Malesef bende yaşadım aynı durumu 21+4 doğum yaptım. Ve 2 ay oldu. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın çok zor. Siz tekrar ne zaman hamile kaldınız ve takipleriniz nasıl yapıldı

Ben şimdi hamileyim ilk bebegimi 5 aylikken kaybettim plesentadan ayrildi kanamadan dolayi. şimdi ki doktorum yine ayni seyler yasamazsin diye soyluyor her hamilelik farkli diyor

Cok eski konu. Ama ogrenebilirmiyim bebeginize kavustunuzmu. Ayyni durumdayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…