Plasenta previa

dikkat et canım valla son 3 gün seminerlerde bitsin süper olacak bol bol dinleniriz moralini yüksek tut herşey çok güzel olacak inş. seneye bu zamanlar bebeklerimizle gezeriz artık bu yaz yapacak tek şey yatmak...

Bende de aynı sorun var arkadaşlar bende kanama sonucu hastaneye gittiğimde öğrendim.Aynen banada 24.haftaya kadar dinlenmemi önerdi doktorum.Bu tip sorun yaşamış 2 kişiyle konuştum ikisininde doğumu daha doğrusu sezeryan ameliyatı 7 buçuk aylıkken olmuş.İnşallah 36 haftayı görebilirim diye dua ediyorum.Şuan 21 haftalık hamileyim sadece 1 kilo aldım.Doğacak kadar büyüdüğünü düşünmüyor çok endişeleniyorum.Hepimize hayırlı doğumlarr

selam kızlar
cuma günü dr a gidices iple çekiorum çok heyecanlıyım
en son gittiğimizde eşinin doğum kanalında olduğunu arkasından bebeğinde kanala girdiğini takibe alınması gerektiğini sölemişti dr
netten araştırdım plasenta previa deniomuş
sezeryandanda önce alınması gerekebilir yazıyo
en son dr a gittiğimizde 28+5 di şimdi cuma günü 31+5 olcak bu saate kadar bebek normale döndü döndü dönmedi erken ihtimali var
gerçi bugüne kadar hiç kanamam olmadı ama dr makat geliş olduğu için görememiş olabiliriz
şimdi bebek dönmüş net bi şekilde görülüyo dedi
dua edin kızlar......

bende şuan 21 haftalık hamileyim 15 haftada kanamayla doktora gittim ve 6 cm lik bir açıklık olduğunu öğrendim.şuan kanamam yok herşey yolunda gibi ama benim tek korkum kanama olduğu dönemde bebeğe kan oksijen besin gitmezmiş bu yüzden özürlü çocuklar doğabilirmiş bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın çok korkuyorum bebeğime bişey olucak diye

ya kızlar hiç kafanıza takmayın bu kadar ben de plesenta previa oldum 1 aydır evde yatıyorum. Benim de çok ayakta kaldığım bir gün aşırı kanamam olmuştu kötü bir heyecan .. Allah'ım dedim bebeğimizi bize bağışla herşeyi sana teslim yaşıyorum dedim. Kendimi Allah'a teslim ettim şimdi huzurlu huzurlu evimde yatıyorum yine çok şükür. Hastaneye gittiğimde ne sorunları olan gebeler gördüm yani bizde falan bişey yok. Allah tekrar yaşatmasın sağlık versin cümlemize.Ne düşünürseniz o olur olumlu düşünmeye çalışın.

ben de 15 haftalık hamileyim.hafif bi lekelenme sonucu geçen akşam acile gittim.ordaki doktor plasentanın önde olduğunu söyledi ama rahim ağzını falan kapatmıyo sadece yakın.bu haftalarda normal olduğunu zamanla yukarı çıkacağını söyledi.önemli olan 22.hafta civarlarda çıkmış olması dedi.bu haftalarda normal demesine rağmen yine de tedirgin oldum tabi.tecrübeli hamileler 15.haftalarda böyle görünüp sonra yukarı çıkan ya da daha da aşağı inen var mı?

3 gün önce doktora gittim. 25+5 te plasenta previa teşhisi kondu. Geçen hafta da gitmiştim doktora ama böyle bişey yoktu. 1 Haftada nasıl gelişiverdi hemen şaşırdım. Kanamam falan da yok çok şükür , ultrason yaparken farketti doktor.

bunları okuyunca tekrar o günleri yaşadım resmen. bendede parsiyel plesenta previa vardı . 38. haftaya kadar zor dayandım. 38+1 deyken gece saat 3te başlayan aşırı bir kanamayla hastanelik oldum ve allaha bin şükür ki kızım sağ salim doğdu. darısı hepinizin başına arkadaşlar..

arkadaşlar benim ilk gebeligimde plesenta previa dı çok tehlikeli dediler riskleri anlattılar ama alaha şükür dogumda sorun çıkmadı 37 haftalık bebegi aldılar saglıklı bir oglum oldu şimdi 7 asylık oglum var ve ben şuanda 5 aylık hamileyim buda plesenta previa bu dikişler yeni hemde plesenta oldugu için daha tehlikeli durumdayım ama ikinci kez anne olmak tehlikeyi bastırıyo allah herkese anneligi nasip etsin bence kimsede korkmasın plesenta previadan allahtan sabır ve saglık dilesinler yeter

Bana da plesenta previa teşhisi kondu..Doktorum sık sık kontrole çağırıyor..Zaten miyon ameliyatı olmuştum..Sebebi ameliyattaki doku bozulmasıymış..Hayırlısı olsun..Doktorum dinlen ,ayakta kalma ani kanama olabilir diyor..Bir ihtimal düzelebilir dedi..Aralıkda kontrol var ,bakalm inşallah düzelmiştir..Ayakta dolaştım zaman ağrılarım başlıyor..Hayırlısı olsun hepimiz için...

Plasenta previa ile ilgili en taze bilgiler bende :))) Çünkü şu an kanama nedeniyle hastanedeyim.Perşembe gecesi tuvalete kalktığımda kan geldi hemen hastaneye geldik.Hastaneye geldiğimizde kanama durmuştu ama tedbir amaçlı yatırdılar serum iğne falan öğlen çıktım eve geldim.Düne kadar evde hep yattım sadece tuvalete kalktım.Ama dün yattığım yerde kanamam başladı tekrar.3 gece hastanede kalıcam.Kanama durdu ama doktor gözümün önünde ol dedi.Neyseki kanama çok az.Yukarı çıkma ihtimali pek yok gibi dedi.Galiba sonuna kadar böyle ufak kanamalarla geçicek dedi.Şimdilik herşey yolunda çok şükür bebek de iyi.Dinlenmek çok önemli.Ani ve sert hareketler yok.İnşallah son kanama olur.

glnk çok geçmiş olsun..Benimde haftaya kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek..Ben ayakta kaldım mı bir de ağrım çokm oluyor,sanki içimden bir damarı çekiyorlar gibi ağrı da oluyor..İnşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız..Sende bilgilerini paylaşırsan sevinirim..Şimdiye kadar kanaman olmuş muydu ?

arkadaşlar benim hiçç ağrım sızım yok kanamam da olmadı şimdiye kadar ama suyum azmış.var mı aranızda bebeğinin suyu normale göre az olan.su plesanta ile ilgliymiş ama direkt plesanta previa ile ilgisi var mı bilmiyorum (

hala hastanedemisin güzelim geçmiş olsun sana ...daha önce de olmuşmuydu kanaman bu ilk mi..bu kanamaların en kötü yanı ağrısız ve genelde uykuda gelmesi ben her gece sabah kanla mı uyanacam diye yatıyorum.ben 12.haftamdan beri bu olayı takip ediyorum bu durumda olup bebklerini sağlıkla kucağına alan çok insan tanıdım daha a dün birisiyle tanıştım 4 yaşşındaydı.darısı bize diyorum

Gülfuren ve baby_s inşallah sağlıkla alıcaz bebeklerimizi kucağımıza.İlk kanamam geçen hafta cuma sabhı oldu.1 hafta içinde 2 kanama yaşadım.İlki gece 5 gibi tuvalete kalkmıştım o zaman gördüm temizlenirken geldi çok azdı.3 gün sonra da evde yatarken gündüz geldi.O biraz daha fazlaydı ama çok diil.Allahtan ikisi de sürmedi hemen kanama oldu ve geçti.Yarın çıkıcam inşallah hastaneden.Plasentanın yaklaşık 1 cm'lik bi yerinde ayrılma olmuş o kanama yapmış.Doktor çok küçük hiç önemli değil dedi.Tabi bundan sonrası yatmakla geçecek muhtemelen.Benim hiç ağrım olmadı.Kasılmalara falan da baktılar bişey yok.Kanamaya bağlı olarak erken doğum riski var maalesef plasenta previada.Onun için doktor geçen her gün çok önemli dedi.İlerisi için kanama olur olmaz diye kesin bişey diyemiyolar tabi.Benim suyum normal,bebeğin gelişimi normal hatta kilosu için 1 hafta önde dedi.Bebekle ilgili bi sıkıntı olmaması sevindirici tabi.Ben de burda çok okudum sorunsuz doğum yapanı.İnşallah bizlere de kısmet olacak.Sormak istediğiniz varsa bildiklerimi cevaplamaya çalışırım.

bende 28 haftalık hamileyim.dün kontrolüm vardı.hamileliğimin başından beri plasenta ön duvar yerleşimli diyo doktorum.ama rahim ağzını kapatmıyormuş.sadece baya yakınmış.dikkat etmem gerekiyomuşş
http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/girl_cray3.gif

hayırlısı diyorum ben.bugün benim doktorum da bir çok kadın plesanta previayla doğum yapıyor tek sen olmayacaksın dedi.en fazla sezeryanla alırız dedi.(rahatlatmaya mı çalışan yoksa paniklememe kızan bir tavırmı bilmiyorum ama ). .inat edersek başaracaz sanırım :)))

Kızlar ben 16 haftalık hamileyim iki gün önce kanamam oldu banada bebeğin plesantası aşağıda denildi benim gibi 16 . haftalarda bunu yaşayıp sonradan plesanta yukarı çıkan varmı düşük olurmu? çok korkuyorum (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…