- 15 Aralık 2007
- 196
- 6
- 318
- 44
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
slm arkadaşlar bende 17 haftalık hamileyim ve kısmi plasenta previa son kontrolünde öğrendim. doktorum progestan verdi. merak ediyorum plasenta previa olup progestan kullanan varmı cvp verirseniz sevinirimm.
Ben progesteron kullandım 2 ay boyunca. Teşhis 14.haftada kondu ve 22.haftaya kadar kullandım ilacı. Ama ağız yoluyla almadım yan etkileri yüzünden hep hazneye yerleştirdim. Yan etkiler asabiyet, paranoyaklık, karamsarlık ve uyku gibi özetlenebilir. ohaoldumsmile
Bebeğin baş aşağı durması kanama riskini arttırır mı acaba ??? Doktorum öyle söyledi.
İnşallah canım. Bebeğim başaşağı dönmüştü dünkü kontrolümde. O zaman bir baskı söz konusu gerçekten. Plesentam aynı yerdeymiş. Bu haftadan sonrada yukarı çıkma olasılığı çok düşükmüş. En ufak bir kanamada acile geleceksin dedi doktorum. Bakalım neler olacak. Heyecanlanıyorum bebeğimi göreceğim gün yaklaştıkça....
Canım şimdi beni gerçekten daha da heyecanlandırdın !!!! :))) Bi yanım biran önce bebeğimi görmek istiyor bi yanım biraz daha dursun büyüsün diyor. Doğrusunu söylemek gerekirse artık çok yoruldum. 3 yaşında çok cadı çok yaramaz bi kızım daha var. Eli dursa ayağı durmuyo, ayağı dursa çenesi durmuyo :)))) çok ama çok yoruyo beni. Hareket de edemiyorum çok fazla bu daha da kötü. Zaman bir an önce geçsin diye gün sayıyorum valla.
Hemde bi cadı daha :))) ablasına benzerse işte o zaman yandım ben :)))
öncelikle teşekkür ederim cvp verdiğin için..16 haftalıkken teşhis konulmuştu 18.haftadayım
halen kullanıyorum progestan 200 mg. benim ilk 3 ayımda düşük tehlikemde olmuştu ozaman da kullanmıştım. yan etkilerini biliyorum o yüzden hiç kullanmak istemiyorum.senin doktorun niçin kullanman gerektiğinin açıklamasını yaptımı ? ve hazneye kullanmanı doktorun mu tavsiye etti? tedavi sürecinde plasentanın yerinde değişiklik oldumu yani yukarı çıktımı? şimdi sağlığın nasıl kendini nasıl hissediyorsun?bayanssulusmile
cvp için teşekkürler DMY. bende plasentamı kafama takmama ya çalışıyorum ama dışarı çıkıp gezememek birçok şeyin yasak olması kısıtlaması zor geliyo bende sabırsızlıkla ayın sonundaki doktor kontrolümü bekliyorum plasentan yukarı çıkmış demesi için dua ediyorum. çok sıkıldım artık rahat rahat hamileliğimi yaşamak istiyorum. bende elevit ve gyno ferro kullanıyorum. arı sütü sıvı değilmi ? yoksa polen mi kullanıyosun ?hamilelere yararları nedir bilmiyorum bende kilo almamaya dikkat ediyorum.
Canım gyno ve eleviti ayrı zamanlardamı alıyosun aynımı? ben bazen ikisini birden alıyorum. Acaba bi sakıncası varmı?
slm kzılar yazdklarınızı okudum benimde arada kanamam oluyor dr.um plesanta previa olabileceğini yada enfeksiyon olabiledğini söylüyor plesanta 38 cm yukrıdaymış usg de öyle yazıyor 26.haftamdayım geçen hafta eşimin memleketindeydim ordaki dr.bebğin eşi çok aşağıda sınırda demişti
kafa karıştı sizlerde nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?