Plasenta previa

slm arkadaşlar bende 17 haftalık hamileyim ve kısmi plasenta previa son kontrolünde öğrendim. doktorum progestan verdi. merak ediyorum plasenta previa olup progestan kullanan varmı cvp verirseniz sevinirimm.

Ben progesteron kullandım 2 ay boyunca. Teşhis 14.haftada kondu ve 22.haftaya kadar kullandım ilacı. Ama ağız yoluyla almadım yan etkileri yüzünden hep hazneye yerleştirdim. Yan etkiler asabiyet, paranoyaklık, karamsarlık ve uyku gibi özetlenebilir. ohaoldumsmile

öncelikle teşekkür ederim cvp verdiğin için..16 haftalıkken teşhis konulmuştu 18.haftadayım
halen kullanıyorum progestan 200 mg. benim ilk 3 ayımda düşük tehlikemde olmuştu ozaman da kullanmıştım. yan etkilerini biliyorum o yüzden hiç kullanmak istemiyorum.senin doktorun niçin kullanman gerektiğinin açıklamasını yaptımı ? ve hazneye kullanmanı doktorun mu tavsiye etti? tedavi sürecinde plasentanın yerinde değişiklik oldumu yani yukarı çıktımı? şimdi sağlığın nasıl kendini nasıl hissediyorsun?bayanssulusmile

Bebeğin baş aşağı durması kanama riskini arttırır mı acaba ??? Doktorum öyle söyledi.

slm öncelikle nasılsın ? son kontrolünüz nasıl geçti inşallah iyi geçmiştir. bebeğin baş aşagı durmasına gelince bildiğim kadarıyla canım; bebek doğuma yakın son haftalarda bu pozisyonu alması beklenir normal bir doğumun gerçekleşmesi için. sen daha erken haftalarda olduğun için doktorun onun için riskli demiş bence yani plasentaya aşagıya doğru baskı yapacağı için kanama riskin olabilir.inşallah herşey yolunda gider canım hiç kanaman olmaz ve en uygun bebeğin ve senin için en sağlıklı zamanda doğumun gerçekleşirkaydirigubbakcemile5

ınşallah canım. Bebeğim başaşağı dönmüştü dünkü kontrolümde. O zaman bir baskı söz konusu gerçekten. Plesentam aynı yerdeymiş. Bu haftadan sonrada yukarı çıkma olasılığı çok düşükmüş. En ufak bir kanamada acile geleceksin dedi doktorum. Bakalım neler olacak. Heyecanlanıyorum bebeğimi göreceğim gün yaklaştıkça....

Heyecanını anlamaya çalışıyorum canım; dün söylemedim ama senin bebeğini görme günün bencede yaklaşıyor . doktorun da bu yüzden en ufak kanaman olduğunda acilen gel demiş. inşallah herşey yolunda gider sağlıklı doğumun gerçekleşir....

Canım şimdi beni gerçekten daha da heyecanlandırdın !!!! :))) Bi yanım biran önce bebeğimi görmek istiyor bi yanım biraz daha dursun büyüsün diyor. Doğrusunu söylemek gerekirse artık çok yoruldum. 3 yaşında çok cadı çok yaramaz bi kızım daha var. Eli dursa ayağı durmuyo, ayağı dursa çenesi durmuyo :)))) çok ama çok yoruyo beni. Hareket de edemiyorum çok fazla bu daha da kötü. Zaman bir an önce geçsin diye gün sayıyorum valla.

canım fazla heyecanlanma lütfen!! bence diğer yanını dinle ve bebeğin biraz daha dursun ve büyüsün! yorgunluğunu anlamaya çalışıyorum ben bile şimdiden sürekli istirahat halinden yoruldum,bide evde küçük, yaramaz çok konuşan bi cadı gerçekten düşünemiyorum :) :)))))) ben bu durumda başa çıkamazdım herhalde,: Allah yardımcın olsun gerçekten .kısa bi süre sonra iki çocuk annesi olacaksın gerçekten maşallah sana :) !!!!!!

Hemde bi cadı daha :))) ablasına benzerse işte o zaman yandım ben :)))

ne şanslısın işte!!!!! şimdi yaramaz olurlar; büyüyünce iki güzel, nazik,zarif ,başarılı kız annesi olacaksın süslenip püslenip şıkır şıkır gezeceksiniz !!!! o zaman onlar seni el üstünde tutacaklar :)))))))))))))))))kaydirigubbakcemile5

Şimdi son durum şöyle; hazneye kullanma meselesi bendeki yan etkiler nedeniyle dr. önerisiydi. Delirmektense öyle kullan dedi kaydirigubbakcemile3 İlacı kullandırma sebebi hamilelik hormonu takviyesi yapar bebeğimin hayata daha da tutunmasını sağlamak ve bir daha kanama olmasını engellemekti. Gerçekten de kanama bir daha çok şükür olmadı. Plasentam çok çok az yukarı çıktı. Bu nedenle %90 sezaryanla doğum yapıcam. Ama bazı insanlarda işe yarıyor ve plasenta düzeliyor maalesef bu benim şanssızlığım oldu.

Şimdi gayet iyiyim Allaha şükür, bebeğimin tekmeleriyle bol bol eğleniyoruz. Sezaryan nedeniyle tedirginim çünkü normal doğum yapmak istiyordum. Kiloma dikkat etmeye çalışıyorum, şu an 28. haftadayım ve 6 kg. aldım. İlacı bıraktırdı zaten doktor ve şimdi sadece gyno ferol alıyorum. Bir de sabahları bir kaşık arı sütünü dilaltı yapıyorum. Plasentayı artık kafama takmamaya çalışıyorum çünkü büyük ihtimal artık düzelmezmiş...

İşte bende durumlar aşağı yukarı böyle :CüvCüv:

cvp için teşekkürler DMY. bende plasentamı kafama takmama ya çalışıyorum ama dışarı çıkıp gezememek birçok şeyin yasak olması kısıtlaması zor geliyo bende sabırsızlıkla ayın sonundaki doktor kontrolümü bekliyorum plasentan yukarı çıkmış demesi için dua ediyorum. çok sıkıldım artık rahat rahat hamileliğimi yaşamak istiyorum. bende elevit ve gyno ferro kullanıyorum. arı sütü sıvı değilmi ? yoksa polen mi kullanıyosun ?hamilelere yararları nedir bilmiyorum bende kilo almamaya dikkat ediyorum.

Canım gyno ve eleviti ayrı zamanlardamı alıyosun aynımı? ben bazen ikisini birden alıyorum. Acaba bi sakıncası varmı?

29.haftadayım dün gittim doktora. Plasenta maalesef düzelmemiş ve %90 artık düzelmezmiş. Bebeğimin kafası da artık aşağıya doğruymuş ama aşağı yerleşimli plasenta olduğu için kafasını doğum kanalına sokamayacak ve normal doğum mümkün olmayacak maalesef... Sezaryan için hastane araştırmaya başladı doktorum...

Hazirandan itibaren eve kapanıyorum. Dışarı çıkmak fazla yok dedi, sıcaklar da bastırınca mahvolurmuşum vs. Normalde doğum temmuzun son günlerinde bekleniyor ancak plasenta yüzünden erken doğum riski var ve içimden bir ses Temmuz ortasında yani 38. haftada falan doğar diyor...

Söylememe gerek yok herhalde hala sex yasak mafoldumben

Canım gyno ve eleviti ayrı zamanlardamı alıyosun aynımı? ben bazen ikisini birden alıyorum. Acaba bi sakıncası varmı?

canım gyno ferro sabahları aç almam gerekiyo ama bende bulantı yaptığı için kahvaltıdan sonra alıyorum ama kahvaltıda demirin emilimini düşürecek çay veya süt içmiyorum meyve suyu içiyorum eleviti ise öğle yemeğimden yada akşam yemeğinden sonra içiyorum .ikisini birden almanın bilinen bir sakıncası yoktur ama bence ayrı zamanlarda almaya çalış içlerinde bulunan vitaminlerin tam olarak vücutta emilimi için birbirlerini etkileyen emilimini engelleyen vitaminler olabilir. mesela içebiliryorsan gyno ferro yu sabahları aç almak en faydalı olanı ...

slm DMY plasentasının yukarı çıkmasını bekleyen biri olarak senin için üzüldüm .ama bebeğinin ve senin sağlığın daha önemli canım normal doğum olmayacağı için de üzülme herkes keyfi olarak sezeryan yaptırıyo biliyosun belki senin ve bebeğin için en iyisi böyle olacak.. inşallah erken doğum olmaz herşey zamanında en güzel şekliyle olur....... bana bu haftalarda bile evden çıkmak yasak benimde bazen ümidim kalmıyo hamileliğimin sonuna kadar yasaklar devam eder diye üzülüyorum...

slm kzılar yazdklarınızı okudum benimde arada kanamam oluyor dr.um plesanta previa olabileceğini yada enfeksiyon olabiledğini söylüyor plesanta 38 cm yukrıdaymış usg de öyle yazıyor 26.haftamdayım geçen hafta eşimin memleketindeydim ordaki dr.bebğin eşi çok aşağıda sınırda demişti
kafa karıştı sizlerde nasıl?

merhaba canım. ben santim olarak bilmiyorum. sadece rahmimi kısmi olarak kapattığını ve yukarı çıkmadığını biliyorum. o yüzden yüzde 99 sezeryan olacağım. 34. haftamdayım.

Selam kızlar bende de plasenta previa var.15 gün önce şiddetli kanamam oldu 1 gece hastanede yattık.10 gün rapor aldım.Dr'um doğuma kadar rapor vereceğini ve evde yatmam gerektiğini söyledi.Ama yerime bakacak kimse olmadığı için ben işe başladım.Yarın kontrolüm var.ınşallah biraz düzelmiştir.Yapım gereği yatamıyorum fazla.Sürekli hareket halindeyim.Aslında bebeğime ve bana bir şey olcak diye çok da korkuyorum.10 yaşında bir kızım daha var.Bazen paranoyak oluyorum.Ben ölürsem kızıma kim bakacak diye ağlıyorum.Gebelik ve progeston bizi böyle hasas yapıyor herhalde.ınşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…