Plasenta previa

slm arkadaşlar banada doktorum plesenta previa marginalis teşhisi koydu her kontrolde kanamam olup olmadığını soruyo ama şu ana kadar hiç kanamam olmadı çok şükür.28. haftadayız yukarı çıkabilir dedi ümitle bekliyorum normal bir süreç içinde hamileliğimi tamamlamak istiyorum hayırlısıyla.BıR de plesenta previaya neden olan faktörler arasında yüksek tansiyon,sigara kullanımı,ileri yaşta hamile kalmak yatıyo bunların hiç biri bende yok kısmet işte.Bu sorunu yaşayıp yukarı çıkan olup paylaşırsa mutlu olurum.Hepimize hayırlı doğumlar.........

14. haftada teşhis konmuştu ve ben çok ama çok yattım ! Resmen tuvalet harici kalkmadım. 18. haftadayken kontrole gittik çok az yukarı çıkmış dedi. :) Şimdi biraz daha normale yakın bir hayat yaşıyorum ama bakalım haftaya durum ne olacak, gene birazcık da olsa yükselmiş mi bilmiyorumkismile

Plasenta Previa'dan muzdarip anne adayları merhaba. Bugün doktor kontrolünden geldim ve güzel haberi aldım. Plasentam artık normal doğumu engelleyecek şekilde durmuyormuş. Sadece bebeğimin boynunda kordon var. Kordon sıkı bir şekilde durmuyor. Bebeğimin gelişimi gayet güzel. Eğer o da bir sorun çıkarmazsa, bebeğim doğum kanalına girerse, açılmam yeterli olursa normal doğum olabilecek gibi duruyor. Artık her hafta kontrole gideceğim. Darısı sizlerin başına...

aysay çok sevindim durumuna darısı bizim başımıza inşaallah,sen kaç haftalıkken bu durum ortaya çıktı şu an kaç haftalıksın bide bol istirahatmı ettin

aysay çok sevindim durumuna darısı bizim başımıza inşaallah,sen kaç haftalıkken bu durum ortaya çıktı şu an kaç haftalıksın bide bol istirahatmı ettin

Teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam bu durum 16.-18. gebelik haftaları gibi ortaya çıktı. Benim plesanta tam rahim ağzını kapatmıyordu. Hep kenarında duruyordu. Yukarı doğru çekilmesi çok yavaş oldu. 34. haftada hala risk vardı. Şu an Tickerdanda görebileceğin gibi 38 haftalığım. Şanslıydım hiç kanama yaşamadım. Fakat bir dolu eksisi oldu şu 9 ay boyunca. Spor yapmaya çok alışkınım, yürüyüşü bile korkarak yaptım. Sonuç olarak diğer anne adaylarından 4 kilo daha fazla aldım. Toplamda 16 kilo aldım. Fırsat buldukça soluma yatarak dinlendim. 1 saat evin içinde dolaşıyorsam yemek yapmak vs. için 20 dk. oturdum yada yattım. Sonra tekrar geri kalan işelrimi yaptım. Birde iş yerinde anlayış gösterdiler. İşim gereği seyahatlere pek çıkarmadılar. Arada anlayışsız bir müdürüm vardı. Bende ona inat rapor aldım.
Velhasıl bu günlere geldim. Bakalım 2 günden beri kasılmalarımı hissediyorum. Doktorumla normal doğum için bekliyoruz. İnşallah bir engel çıkmaz. Doğumumunda ne şekilde olduğunu mutlaka buraya yazacağım.
İnşallah sizinde en kısa zamanda bu durum düzelir.

Ben artık normal hayatıma devam ediyorum ve hatta bol bol gezip, yürüyorum. Normal doğum istiyordum ama artık diyorum ki Allah hayırlısını neyse onu nasip etsin. Tekmelerle mutlu oluyorum bol bol :)

Yarın kontrol var umarım bu çok gezmelerim başıma bela olmazzz eyvahedigeldismile

merhaba kızlar. bu topiği bulduğuma sevindim. bende parsiyel prevyayım maalesef. 29.haftama girdim. geçen hafta kanamam oldu va 3 gün yattım hastanede ve durdu. şimdi evdeyim ve çok dikkat etmem gerekiyor. tekrar kanama olacak diye ödüm kopuyor. kanama yok ama adet sancısı gibi ağrılarım oluyor , bu durum normalmi acaba, yoksa erken doğum belirtisimidir ?????? kafam allak bullak

merhaba kızlar. bu topiği bulduğuma sevindim. bende parsiyel prevyayım maalesef. 29.haftama girdim. geçen hafta kanamam oldu va 3 gün yattım hastanede ve durdu. şimdi evdeyim ve çok dikkat etmem gerekiyor. tekrar kanama olacak diye ödüm kopuyor. kanama yok ama adet sancısı gibi ağrılarım oluyor , bu durum normalmi acaba, yoksa erken doğum belirtisimidir ?????? kafam allak bullak

Geçmiş olsun.
O haftalarda benimde kasıklarımda ağrılar oluyordu. Sonuç olarak kazasız, belasız bugünlere kadar geldik. :nazar: Sizde bugünleri görürsünüz inşallah.

Merhabalar,benim de 27. haftada kanamam oldu. Hastanede yattım 1 gün. Kendi isteğimle hastaneden çıktım 2. günü. 15 gün rapor aldım evde yattım. Ağrım sızım yoktu. Arada lekelenme tarzında kanamam oldu. Kontrollere gittim. Herşey yolundaydı.15 günün sonunda işe başladım kendimi çok iyi hissediyordum işin ilk günü yine kanamam oldu. tekrar rapor aldık evde istirahat ediyorum. 5. günümde yine bugün kanamam var. Kanamalarım yoğun olarak devam etmiyor. Lakin bugün sancım da var. Sancılarım 3-5 saniye sürüp geçiyor. Doktorum normal dedi kanaman fazlalaşırsa sancıların 30 saniyeden fazla olursa gel dedi. Fakat bu sancılar sabahtan beri beni mahvediyor. Ne yapıcam bilemiyorum. Şimdi hastaneye gitsem nöbetçi doktorların eline kalıcam. İstemiyorum. Herkese burdan çok geçmiş olsun diyorum. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip kısmet etsin.

Merhabalar,benim de 27. haftada kanamam oldu. Hastanede yattım 1 gün. Kendi isteğimle hastaneden çıktım 2. günü. 15 gün rapor aldım evde yattım. Ağrım sızım yoktu. Arada lekelenme tarzında kanamam oldu. Kontrollere gittim. Herşey yolundaydı.15 günün sonunda işe başladım kendimi çok iyi hissediyordum işin ilk günü yine kanamam oldu. tekrar rapor aldık evde istirahat ediyorum. 5. günümde yine bugün kanamam var. Kanamalarım yoğun olarak devam etmiyor. Lakin bugün sancım da var. Sancılarım 3-5 saniye sürüp geçiyor. Doktorum normal dedi kanaman fazlalaşırsa sancıların 30 saniyeden fazla olursa gel dedi. Fakat bu sancılar sabahtan beri beni mahvediyor. Ne yapıcam bilemiyorum. Şimdi hastaneye gitsem nöbetçi doktorların eline kalıcam. İstemiyorum. Herkese burdan çok geçmiş olsun diyorum. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip kısmet etsin.
canım 30. haftandamısın şimdi? sancıların adet sancısı gibimi oluyor?

slm arkadaşlar banada doktorum plesenta previa marginalis teşhisi koydu her kontrolde kanamam olup olmadığını soruyo ama şu ana kadar hiç kanamam olmadı çok şükür.28. haftadayız yukarı çıkabilir dedi ümitle bekliyorum normal bir süreç içinde hamileliğimi tamamlamak istiyorum hayırlısıyla.BİR de plesenta previaya neden olan faktörler arasında yüksek tansiyon,sigara kullanımı,ileri yaşta hamile kalmak yatıyo bunların hiç biri bende yok kısmet işte.Bu sorunu yaşayıp yukarı çıkan olup paylaşırsa mutlu olurum.Hepimize hayırlı doğumlar.........
bende parsiyel previayım. son durumun ne merak ettim arkadaşım. cvp yazarsan sevinirim.

arkadaşlar dr um banada geçtiğimiz cumartesi kontrolümde eş önde dedi 17+ 1 deydim o gün.belki öbür ay çıkabilir filan dedi. kesinlikle ağır kaldırma dedi. Şimdiye kadar hiç kanamam olmadı ama kasıklarımda ağrı oluyor.bakalım inşallah normale döner.

slm arkadaşlar bende 17 haftalık hamileyim ve kısmi plasenta previa son kontrolünde öğrendim. doktorum progestan verdi. merak ediyorum plasenta previa olup progestan kullanan varmı cvp verirseniz sevinirimm.

17 hafta çok erken bir hafta zaten canım. Yukarı çıkma olasılığı %90. Ama sen yinede dikkat et kendine. Beni okumuşsundur. Bana progestan veya başka bir hap verilmedi, plesentam bu haftamda halen aşağıda olduğu halde.. Bilemiyorum yani. Geçmiş olsun...

teşekkür ederim cvp yazdığın için. evet senin msjlarını takip ediyorum.diğer hiçbir arkadaşta bahsetmemiş ilaç kullandığından bunun için merek etmiştim. evet erken haftalardayım inşallah yukarı çıkar plasentam düzelirim.sanada geçmiş olsun Allah tan ümit kesilmez inşallah sende en kısa sağlığına kavuşursun bebeğini sağlıkla kucagına alırsın........

Teşekkür ederim canım. zaten iyiyim gerçekten , kızımda iyi bayağı hareketli bu aralar. salı günü kontrolüm var o günü iple çekiyorum. bakalım ne diycek doktor. 31+3 oldum bugün. tek korkum 34ten önce doğurmak. inşallah en az 36 haftayı doldururum. hayırlısı artık.

Rica ederim canım,bende kasık ağrılarım dışında iyi sayılırım,benimde kızım olacak bu yüzden çok mutluyum... kontrolün inşallah güzel geçer güzel haberler alırsın!!!...,hiçbir şekilde moralini bozmamaya çalış; doğumunda inşallah en uygun zamanda sağlıkla gerçekleşir kendine iyi bak....

Back