- 15 Aralık 2007
- 196
- 6
- 318
- 44
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
merhaba arkadaşlar
ben de 16.haftamdayken kanama nedeniyle acil hast.gittim plesanta previa marjinal teşhisi ( yani plesanta rahim ağzını tam kapatmıyor yarım kapatıyor )kondu dr um 5 gün hast.yatırdı sonra 2 hafta da evde sürekli yattım magnezyum ve progestan iğne kullandım şu an 23 haftalığım ve iyiyim işe gidip geliyorum fakat kendimi yormamaya çalışıyorum.
off bende plasenta previayım. bugün 12+0 iz 2li test için gittiğimde öğrendim dr 20. haftadan sonra yukarı çıkabileceğini söyledi çok korkuyorum. rabbim bebeklerimizi korusun
benim de plesantam aşağıda ve hala 32 hafta olmasına rağmen yukarı çıkmadı.. bol bol dinleniyorum. yapacak başka bişey yok.. kanama olmaz inşallah. yoksa kanama olduğu gibi bebeği sezeryanla alacaklar.
Doktorunuz hala yukarı çıkma ihtimali var diyor mu?
artık çok zormuş. yapabilecek en iyi şey dinlenmek. eğilmek, uzanmak vs. her türlü eylemden uzak durmaya çalışıyorum.
İnşallah ... ama siz de çok dikkat edin. bolcana dinlemeye çalışın. o kadar da korkulacak birşey değil. hiç stres olma. sadece önlemini al. ayakkabımı bile biyere oturarak giyiyorum. gerisi de Allaha emanet.Sizin artık kanamadan korunmak için dikkat etmeniz gerekiyor anladığım kadarıyla. Neyse ki sizin doğuma az kalmış. Benim de 29 haftalıkken hala aşağıdaydı. Bu demek oluyor ki benim plesantanın da yukarı çıkma ihtimali azaldı. Sorunsuz, sağ salim bebeklerimizi alırız kucağımıza inşallah.
11 haftalık hamileyken aşırı derecede bir kanama geçirdim sular seller gibi,eşim işteydi sağolsun komşularım hastaneye yetiştirdi beni,bebeğimi kaybettim diye ağlayarak gittim ama Allahıma binlerce kez şükür tutunmuştu meleğim...plesenta rahim ağzındaymış o sebeple kanamam olmuş,banada cinselliği yasakladı doktor, kanama durdurucu iğne yaptı 3 gün sonra tekrar olmamı söyledi...previa teşhisinin 5.aydan önce konulmadığını belirtti,zamanla yukarı çıkar ama sürekli dinlen dedi,şuan 16.haftamdayım en ufak bir akıntıda bile panik oluyorum,doktorum Ali Paşa Oskay,İncirli Ethica da.bana sürekli panik halinde olmamında iyi birşey olmadığını söylüyor,son kontrolde artık yavaş yavaş kalk,ufak tefek işlerini yapabilirsin dedi,ama ben içimden o korkuyu atamıyorum, bu arada bebeğimde erkekmiş %80 ihtimalle...yatmaya devam tabi bu arada kilo alıyorum sürekli yattığım için,hiç miğde bulantımda olmadı,o sebeple maşallah iştahda var :). 57 kilo ile hamile kaldım şuan 62 kiloyum ilk 4 ay için 5 kilo çokmuş,
benim 33. haftada oldu.bir hafta hiç bir şey yapmadım yattım sadece.1 hafta sonra çıktı yukarıya çok şükür ilaç falan kullanmadan
kızlar ben bebişimi kaybettim suyu geldi 20 gün kanamalı yattım kalkmadan ama Allah nasip etmedi
dikat edin bol duva edin ve hayırlısını dileyin ama bana plesanta teşhisi koymadı doktorum inşallah birdaha yaşamam ve sağlıklı hamilelikler geçiririm hamilelerin duvası kabul olur duva edin bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?