Plasenta previa

Bende dün 14+3'ta kontrole gittim ve kısmi plasenta previa dedi dr. 10 gün önce pembe ama avuç kadar bir kanamam olmuştu ve hemen bana tuvalet harici kalmanın yasak olduğu yatak istirahati vermişti zaten. Neyse karın büyüdüçe yukarı çıkması bekleniyormuş 16.haftada tekrar bakıcak. ılişki ve ağır iş yapmak vs. yasak.
Çok endişeliyim. O kadar hareketlerini görüp benimsedikten sonra kaybetmekten çok korkuyorum. Kabusum haline geldi, rüyamda bile kanama görüyorum. Hep dua ediyorum. Allah hepimizin bebeğini bizlere bağışlasın inşallah.

merhaba arkadaşlar
ben de 16.haftamdayken kanama nedeniyle acil hast.gittim plesanta previa marjinal teşhisi ( yani plesanta rahim ağzını tam kapatmıyor yarım kapatıyor )kondu dr um 5 gün hast.yatırdı sonra 2 hafta da evde sürekli yattım magnezyum ve progestan iğne kullandım şu an 23 haftalığım ve iyiyim işe gidip geliyorum fakat kendimi yormamaya çalışıyorum.

Geçmiş olsun. Sizde yolu yarılamışsınız. Kendinize dikkat edin. Biraz daha dikkatle geri kalan zamanı da atlatırsınız umarım.

off bende plasenta previayım. bugün 12+0 iz 2li test için gittiğimde öğrendim dr 20. haftadan sonra yukarı çıkabileceğini söyledi çok korkuyorum. rabbim bebeklerimizi korusun

off bende plasenta previayım. bugün 12+0 iz 2li test için gittiğimde öğrendim dr 20. haftadan sonra yukarı çıkabileceğini söyledi çok korkuyorum. rabbim bebeklerimizi korusun

Size de geçmiş olsun. Umudunuzu kaybetmeyin. Gebeliğin 30. haftasına kadar yukarı çıkma ihtimali var deniyor. Kendinizi yormadan, biraz daha dikkatli geçirin günlerinizi.

benim de plesantam aşağıda ve hala 32 hafta olmasına rağmen yukarı çıkmadı.. bol bol dinleniyorum. yapacak başka bişey yok.. kanama olmaz inşallah. yoksa kanama olduğu gibi bebeği sezeryanla alacaklar.

benim de plesantam aşağıda ve hala 32 hafta olmasına rağmen yukarı çıkmadı.. bol bol dinleniyorum. yapacak başka bişey yok.. kanama olmaz inşallah. yoksa kanama olduğu gibi bebeği sezeryanla alacaklar.

Doktorunuz hala yukarı çıkma ihtimali var diyor mu?

artık çok zormuş. yapabilecek en iyi şey dinlenmek. eğilmek, uzanmak vs. her türlü eylemden uzak durmaya çalışıyorum.

Sizin artık kanamadan korunmak için dikkat etmeniz gerekiyor anladığım kadarıyla. Neyse ki sizin doğuma az kalmış. Benim de 29 haftalıkken hala aşağıdaydı. Bu demek oluyor ki benim plesantanın da yukarı çıkma ihtimali azaldı. Sorunsuz, sağ salim bebeklerimizi alırız kucağımıza inşallah.

Daha 14. haftalıkken çıktı bu durum ortaya ve ben çok endişeleniyorum. Evdeyim, uzanıyorum, dinleniyorum, neredeyse hiçbir iş yapmıyorum... Dr. 30. haftaya kadar rahmin büyümesiyle plasenta yukarıya çıkabilir dedi ama ya çıkmazsa... Sezaryan... ki sezaryandan normal doğumdan daha çok korkuyorum...

İnşallah ... ama siz de çok dikkat edin. bolcana dinlemeye çalışın. o kadar da korkulacak birşey değil. hiç stres olma. sadece önlemini al. ayakkabımı bile biyere oturarak giyiyorum. gerisi de Allaha emanet.

selamlar.benim plasentamda tam öndeymiş. sorun olurmu diye sordugumda doktoruma rahimi kapamadıgı sürece sorun olmaz dedi.. hayırlısı olsn hepimiz icin

merhaba bendede 11. haftada aşırı kanama oldu 15 haftadayım ara ara az olsada devam ediyo ama bana doktorum böyle bir teşhis konmadı sonra ali paşaya gittim altan muayne etmek istedi tehlikeli diye yaptırmadım acaba benimde böyle bi sorunum var oda bişey demedi progeston içiyorum ve sürekli yatıyorum sizce benimkide aynımıdır merak ettim

Geçmiş olsun. Doktorunuz daha iyi bilir. Sizinki sadece düşük tehlikesi olabilir. Plesanta ile ilgili ters giden bir şey olmayabilir. Her kanaması olanın plesantası aşağıda olur diye bir kural yok bildiğim kadarıyla.

kızlar ben bebişimi kaybettim suyu geldi 20 gün kanamalı yattım kalkmadan ama Allah nasip etmedi
dikat edin bol duva edin ve hayırlısını dileyin ama bana plesanta teşhisi koymadı doktorum inşallah birdaha yaşamam ve sağlıklı hamilelikler geçiririm hamilelerin duvası kabul olur duva edin bana...

Geçmiş olsun, çok üzüldüm. Allah sabırlık versin. Bir daha evlat acısı yaşamazsınız umarım. Umudunuzu yitirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…