Plasenta previa

merhaba
benimde plasentam aşağıda malesef 22.haftamda bu teşhis (şuan 28.haftamdayım) konuldu değişme ihtimali yok dedi doktorum ama duyumlarıma göre 30.haftaya kadar değişme şansı varmış kısmet artık!! bende mecbur sezeryan olucam korkum ondan değil ama ya erken doğum olursa ya bebişimi kaybedersen bu düşünceler beni sıkıntıya sokuyor birde sezeryan sırasında da çok kanama olabiliyormuş durdurabilmek için en son ihtimal rahimin alınmasına kadar gidebiliyormuş doktorum bana en kötüsünü anlattı gerçi hani bil böyle olma ihtimali de var diye ama hayırlısı artık bana düşen sağlam durmak dua etmek.

bende de tatlım 11.ve 12.haftalarda yoğun kanama oldu ilk önce hastanede yattım.kan pıhtısından olmuş bu kanama.sürekli istirahat ederek kanamayı atlattım çok şükür.plasenta için de doktorum tam plasenta previa yok ama yine de aşağıda dedi.yarın gittiğimde tekrar bakıcak.yukarı çıkabilir demişti.fiziksel aktiviteyi yasakladı bana.günün büyük kısmını dinlenerek geçiriorum.yarın herşey daha belli olucak söylerim sana canım.

peki istirahat falan edio musun canım yoksa normal hayatına devam mı ediosun?inşallah en güzel şekilde alırsın bebeğini kucağına bi aksilik olmaz.çok fazla görülüo bu previa ve bi sorun olmuo genellikle.

yanı bana tam plesana previa demedı bısıde demedı amacıkabılır dedı cogu gebelerde cıkıyo dedı ole olsa ssanırım soylerdı degılmı bılmıyorum kı bende aman ınsallah hayırlısı olsun hakkımızda

Teşekkürler bery ;
yatma şansım pek yok çünkü çalışıyorum ama işim yorucu değil ayakta fazla kalmamaya çalışıyorum 32.haftada izne ayrılabileceğim şimdi tek arzum o haftalara gelebilmek :) zaman çok yavaş akıyormuş gibi gelio sağsağlim bebeğime kavuşmak istediğim için heralde.ya bide bebek en erken kaç haftalık doğarsa yaşama şansı yüksek olur acaba bilginiz var mı??

Son düzenleme:
canım34. haftadan sonra dogumolabılıyormus dıye bılıorumben amayınede cocuga baglıdır heralde

Plesentası aşağıda olup yukarıya çıkan var mı? 15. haftada doktorum plesentanın aşağıda olduğunu tespit etti. Şu an 17+2 günlük hamileyim. Doktorum bayramdan sonraya randevu verdi yani 20 haftalık gibi olacağım. Daha 3 hafta var. Acaba yukarı çıktımı diye merak ediyorum. Birde ben daha önce ne doğum, ne düşük, ne kürtaj ne de rahimle ilgili bir operasyon geçirmedim. Sigara bile kullanmıyorum. Bu durum neden oluştu bilemiyorum.

Merabaa kızlarr.benimde 6 haftada kanamm başladı.Daha doğrusu haftada 1 şimdi10+4 haftalık hamileyim.Progestan kullanıyorum 9. haftada doktor bebeğin kanlı eşi aşağıda dedi ama yukarı çıkar kendini yorma dedi.Tabi ben çalışıyorum okulda ayaktayım mecburen.Ayrıca düşük yapmaktan ve plesentanın yukarı çıkmamamsından çok korkuyorum.

benim son ayda plesentam da kireçlenme olmsutu kızımda
şimdide olurmu bilmiyorm ama doktorum ayakta cok kalmaktan olur demişti gerçekten hiç oturmazdm

11 haftalık hamileyken aşırı derecede bir kanama geçirdim sular seller gibi,eşim işteydi sağolsun komşularım hastaneye yetiştirdi beni,bebeğimi kaybettim diye ağlayarak gittim ama Allahıma binlerce kez şükür tutunmuştu meleğim...plesenta rahim ağzındaymış o sebeple kanamam olmuş,banada cinselliği yasakladı doktor, kanama durdurucu iğne yaptı 3 gün sonra tekrar olmamı söyledi...previa teşhisinin 5.aydan önce konulmadığını belirtti,zamanla yukarı çıkar ama sürekli dinlen dedi,şuan 16.haftamdayım en ufak bir akıntıda bile panik oluyorum,doktorum Ali Paşa Oskay,ıncirli Ethica da.bana sürekli panik halinde olmamında iyi birşey olmadığını söylüyor,son kontrolde artık yavaş yavaş kalk,ufak tefek işlerini yapabilirsin dedi,ama ben içimden o korkuyu atamıyorum, bu arada bebeğimde erkekmiş %80 ihtimalle...yatmaya devam tabi bu arada kilo alıyorum sürekli yattığım için,hiç miğde bulantımda olmadı,o sebeple maşallah iştahda var :). 57 kilo ile hamile kaldım şuan 62 kiloyum ilk 4 ay için 5 kilo çokmuş,

shadowhearts ayni benimde senin gibi 11 haftada bir aksam kanamam basladi, aksamdi hastaneyi aradik 1 saat bekleyin eger durmazsa gelin dediler. ama yarim saat icinde gecelik pedi dolduracak kadar gelince gittik, orda yaklasik 5 saat kaldik 4 ped doldu, bebegi kaybettik derken ayni bizde yasadigini gorduk. ultrasona aldilar, herseyi normaldi. ama kimse bana kanamanin sebebini aciklayamadi, bazi hamilelerde olur dediler. sonrasinda 1 hafta daha lekelenmem devam etti, yatak istirahati verdiler. iliski tampon vajinal dus yasak. zaten son ikisi hic yapmadigim seyler. simdi 12 haftaligim yani tum bunlar gecen hafta oldu hala yatiyorum. acaba bende demi plesenta problemi var??

Ben de senin gibi bir durum yaşadım.Plasentanın yanda olduğu söylendi doğumdan önce,doğumu yaptıran ebe ise öyle bir şey değil plasentan erken ayrılmış dedi.30 haftalık doğum yaptım ben,çok zor Allah kimseye yaşatmasın.

32.haftanın ıcındeyım su an en son 31 ın ıcındeyken gıtmıstım plesentam assagıda kızımın kafasının yanında dogum kanalına yakın duruyodu. doktor 2 hafta sonra tekrar gel durumuna bakıcaz yukarı cıkmamıssa o haftadan sonra zaten cıkması cok zor kendını sezeryana hazırla demıstı... prs tekrar gıdıcem 33.haftanın basında ama acıkcası pek umutlu konusmadı. kanaman falan olursa hemen gel demıstı cok sukur kanamam yok. agır fızıksel aktıvıtelerıde kıstık. bakalım beklıyoruz...

zeynepb plesantanız umarım yukarı çıkar. Doktordan gelince durumunuzu yazarsanız sevinirim.

bugun randewumu salı gunune aldık esımde benle gelmek ıstedıgınden. doktordan geldıkten sonra gelısmelerı aktarırım sızede. ınsallah hepımızınkı normale donerde saglıkla yaparız dogumlarımızı...

canim gecmis olsun, insallah birdaha yasamassin boyle bir problem.

kızlar bugun doktora gıttım. 32.haftam doluyo yarın plesentam bır mıktar yukarı cıkmıs. su an normal doguma engel degıl dedı doktor duruma gore degerlendırıcez bıraz daha cıkarsa hersey yoluna gırer dedı.. kızım uzmedı benı 2 hafta sonra tekrar kontrolum war ınsallah bıraz daha cıkmıs olur...

zeynepb kızınız ve sizin adınıza çok sevindim. Dilediğiniz gibi sağlıklı bir şekilde doğumunuzu gerçekleştirirsiniz. Umarım bu gibi güzel bir haberi bizlerde verebiliriz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…