Plasenta previa

Ben doğumdan 1hafta önce yattım hastaneye.fakat yattigim serviste benim durumunda olup kanaması olmasa dahi 1ay önceden yatanlar vardı.ben çocuğum olduğu için 1hafta önceden yattım.o da kan rezervlerin hazirlansin diye.

Annem beyin kanaması sonucunda felç olmuştu. plasenta previayla alakası yok. Annemin durumuna üzülüyorum bir de benim durumum riskli olunca daha çok üzülüyorum anlamında söylemek istedim.İnşallah sağ salim atlatırız canım. Gör.üz..

Canım ben 7ay oldu doğum Yapalı.doğumdan sonra check up dan geçtim diyebilirim .size iciniz rahat etsin.bu hastalıkta doğum zor oluyor .kurtulursaniz gerisi kolay.güçlü olun yeter ki.insallah plasentaniz kolaylikla ayrılır.herkes ben gibi olacak diye birşey yok.plasenta previa olup da normal doğum bile oluyor.yeter ki durumunuzu iyi bilin.

Canım hic moralini bozma güçlü ol .doktorunu bul .gerisini allaha bırak.bak ben neler yaşadım hepsi geldi geçti .cinsellik biter diye düşünüyordum.onda bile yanildim .herşey çok güzel olucak diye düşün .biliyorum çok sıkıntılı bi süreç.aklıma geldikçe tüylerin diken diken oluyor.fakat rahminiz alınmazsa mutlaka tuplerinizi bağların.çünkü bi daha ki gebeliginizde de yüzde yuz bunu yasiycaksinuz.ben o şekilde girmiştim ameliyata imza attım tüplerin baglansin diye gerçi gerek kalmadı.herşeyden bi hayır vardır .adet de olmayı veririz naapalim .çok mu lazim pis kan.onun görevi zaten bebek sadece.

Çok mu lazim pis kan derken tabiki de bi organından olmak istemedim.kim isterdi ki.ama iyi yönünden düşünmek gerek.
Ben 36.haftanın başında doğum yaptım.planlı bi şekilde kanamam olmadan.ciğer geliştiriciye gelince ilkinde 27.haftamda yaptırmıştı prof.ama bundaki prof yaptırmadi.bu konuda kafam çok karimisti.1hafta geçerli demişti bunun suresi.1 hafta sonra doğum yapman gerekiyordu demişti.yan etkileri de var demişti.bebegin beynine.bide bi hafta sonra doğum yapacakmisim gibi gözükmüyordu .28. Haftadan sonra yaptırmanın manası yok dedi.zaten bu bebek 36.haftada doğacak ciğerleri gelişecek falan dedi .gerçi 1hafta oksijen desteği aldı .yaptirsaydik almazmiydi bilmiyorum ama herşeyden bi hayır vardır çünkü bebek o an kuvezde değil yanında olsaydı mümkün değil bakamazdim bebeğe.çünkü ben de yoğun bakımda kaldım ..3 gün sonra odaya çıktı agrilardan kendimi görmüyorum zaten

Ameliyatima gelince tam 4 saat surdu.herşey profosorumun dediği gibi oldu .plasanta ayrılmadı .ben tahmin ediyorum ki rahmimi kurtarmaya çalışırlarken çok kan kaybettim.bi bu soru aklımda kaldı soramadim dotoruma.gerçekten rahmimi kurtarmaya çalışırlarken mi bu kadar kan kaybettim.çünkü benim durumunda bi arkadaş daha vardı o 3unite kanla rahmini almışlar .benin 8 ünite kan ve rahmim alindi.

Sonrası mesanem zarar görmüş .uroloJi doktoru girmiş .bele kadar kan .bi ara gitti Sanmislar beni eşime demiş doktor.ben yoğun bakımdayken bi doktor yanıma geliyor diğer doktor gidiyordu.dedikleri tek şey verilmiş sadakaniz varmış.hayatınız kurtuldu.on. beş yıllık cerrahim boyle bi ameliyat görmedim.şimdiye kadar boyle bi doğumla karşılaşmadık ....falan.sonuç 2 gobegim delik Diren takılı aşağıda sonda .serumlar .gobegim dikine kesili.

İste boyle canlarim benim hikayem duygusallığa Yer vermeden anlattım.sizlerin kaçıncı gebeliği kaçıncı haftalardasiniz.daha önce dusuklerinuz oldu mu

Allah başka kötü durumlardan korusun cnm. Benim ilk hamileliğim. 38. Haftadayım. Normalde bu geçtiğimiz hafta bebeği alacakti doktor. Söylediği şu: bebeğin yeni doğan ünitesine gider, senin de rahmini almak zorunda kalırsam ikiniz de kötü durumda olacaksınız o yüzden bir hafta daha bekleyelim dedi.

Pzt kontrolüm var. Gittiğimde gün verecek. Merak ettiğim konu şu: geçen hafta kendimi yordugum icin biraz kanamam oldu. Şu durumda büyük kanama olmaması, plasentanın yapışmadığını gösterir mi? Ayrıca şu ana kadar mr konusu geçmedi. Yapışıklık olup olmadığı ultrasonda belli olur değil mi? yanlış hatırlamıyorsam mr dan sonra ultrasonla bakan doktor da, plasentanın iyice yapıştığını söyledi demiştin değil mi? Cnm inşaallah hayırlısı ile atlatırız inan psikolojim çok bozuldu, 4 aydır evimden uzaktayım merdiven çıkmak yasak diye. Gerçi inşaallah eşimle ve bebeğimle sağ salim evime dönebiirim.

Başımdan geçenleri anlatacak gücüm bile tükendi. Öyle bir psikolojideyim ki dünyam durmus.ilk bebeğimdi.ailemizin ilk torunu.ilk 3 aylık donemde kahverengi lekelenmelerim oldu sonrada kırmızı iki nokta kan.dusum tehditi dediler.sonra ıltihapli akintim basladi.boylr kesik pis bir şey katı balgam gibi ama kahverengi ve kimi zaman siyah.doktora gittim düşük tehditi dedi.sonra o balgamvari katı şeye kan eşlik etti.yine düşük riski dediler.bildiginiz kıpkırmızı kanlı lekelenmelerim oldu.artik burda bulunan hemen her doktora gittim.ama sözde özel olmasına rağmen en fazla 3 dk bakıp düşük riski dediler.en sonunda biri plesenta previa dedi.asagi yerlesimli plesenta dedi.riski uok sadece sezeryan olacaksın dedi.ramam dedim çıktım. Eve gelip araştırınca odum koptu.cynku küçük bir ilcedeyim ve ilin doktoru bunu demişti. Hiç teşekküllü bir doğum Hastanesi yok.cok korktum.evde yatak ıstirahati verdiler.1ayi aşkın süredir yataktayim.hic kalkmiyorum. Vücudum siliyorum arrik.simdi 17.haftamdayim.hala kahverengi siyah ve bazen kırmızı eşlik eden o kesik akintim sürüyor. Banyo bile yapmiyorum.buralarda kalırsam hayatımız riske girer. Heran kanamam başlasa müdahale edemezler.oyle donanımlı bir yer y9k.ne yapacağımı şaşırdım. Yola çıkmaya korkuyotum ucakta bir şey olursa diye.hos istanbula gitsem yanlizim eşim kalamaz yanımda. Yollarda perişan olmaktan korkuyotum.bu kesik akinti başka kimseden akıyor mi ben mi sıra disiyim.h8c anlam vermedim nedir bu.iltihap mi kan mi siyah ve kahve. Birilerine olmuşsa bilr bitmiş benim aylardır bitmedi.canim çok sıkkın.

Sizin ilk hamileliğinizde mr çekmişlermiydi? Ayrıca akreata veya diger tehlikeli türleri olsa ultrasonda belli olurdu değil mi? Ayrıca rahime yapışırsa mı kanama çok oluyor? Yarın kontrole gideceğim sonra doktor gün verecek, bu hafta bebeğimi alacaklar diye biliyorum. İnşaallah herhangi bir sorun olmadan cemi cümleyle beraber ben de sağ salim atlatabilirim.

Pepuke yeni üyeyim. Sana nasıl ulaşırim özelden bilmiyorum lütfen bana ulaşır misin

Arkadaslar insanlar hikayelerini anlatmaya ne kadar merakli yardimci olmak istiyorsaniz yasaduklariniz sizde kalsin sadece tedbirli olunmasi gerektigini anlatin yada ciddiyetini arkadaslarim herkes kurtuluo oleni duymadim hic insanlar ciddi kalp ameliyatlarindan kurtuluo bu ameliyatlar bisi degil fiziksel aktiviteyi aza indirin benim her aglamamda kanamam oluodu aglamayinben banyoda cok yapmadim sonuc bebegim saglikli ben yasiorum total previaydi rahmim duruo birde iyi bir dr bulun mutlaka

Cnm senin su telkinin olmasa kafayı yicem burda resmen...
Surekli elimde cep kurcalayip duruyorum sagi solu...
Sonra mesajlarini okuyorum rahatliyorum...
Rabbim cumlemizi kurtarsin insaallah
Yarin ciger gelistirici iğneye basliyorim bende
Mr gunu de verecekler hayirlisi bakalım

Bende 5cm miyom, 19.hafta previa yuzunden kanamam oldu 3 unite kan verdiler. Hemoglobin degerim 6 ya dustu. Malesef bebegimin kalbinde de 4mm delik varmis. Burun kemigini 3.8 mm olctu capa tip fak. Disarda baska hast 5.8 olcuyor anlamadim. Son olarak bezmialem plesanta previa perciyalis dedi ama bakalim Ne olacak. Capadaki doktor 36.haftada gelip yatacaksin burda dedi. Simdide yatiririm dedi ama 12 hafta burda dayanamazsin dedi.
previa dan cok cocugumun kalbindeki delik uzuyor beni.
Previa icin capa gunde 1 defa progestan dedi, bezmialem haftada 1 proluton depot dedi.
suan icin kanamam yok o yuzden progestani kullanmiyorum.
insallah cocugumun kalbi iyilesir. Dualarinizi bekliyorum.

Rabbim sifa versin bebeginede sanada cnm...
Fetal ekodami belli oldu kalbindeki sorun bebeginin...
Iyi bi perinatologa baktir yine...

Canim gercekler bu bu ameliyattan herkes kurtuluo merak etmeyin kizilay kan bankasi bosuna kurulmadien kotu rahmin alinir alinsa nolcak 2 cocugun olacak Allahin izniyle korunma derdinde bitcekbenim rahmim duruo cocugum saflikli ha sunu diyebilirim uzucu bir durum tabi previa ama bursa anlatilan hikayeler kadar zor olmayacak insallah kotyyu cagirmayin ki iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…