Plasenta previa

bende plasenta previa total var 15. haftada açılmaz dediler 21 haftalık oldum hala bi değişme yok. özel ameliyat etmiyor üni hastanesine git. bir tek orda yoğun bakım var dediler. bu durum beni çok korkutuyor

bende plasenta previa total var 15. haftada açılmaz dediler 21 haftalık oldum hala bi değişme yok. özel ameliyat etmiyor üni hastanesine git. bir tek orda yoğun bakım var dediler. bu durum beni çok korkutuyor
Bu durum seni korkutmasın canım.sadece temkinli ve dikkatli ol.iş yapma,olabildiğince yat.ben previanın doktorasını yapmış biri sayılırım.başımdan iki tane previa geçti.çok eski sayfalarda mesajlarım var burada.hangi şehirdesin?istanbuldaysan sana doktorumu öneririm.bu işin piridir.ateş karateke.

bendede bu problem tespit edildi plasenta previa totalis 7. haftada kanama yasadim 10 gun dinlendim kanama gecti. ama doktorum heran kanama olabilecegini soyluyor

merhaba 10. haftamdayım. 2 gün önce hafif lekeler geldiği için doktora gittim ve ultrasona girdiğimde doktor eşiğimin aşagıda olduğunu söyledi zamanla yukarı çıkabilme ihtimali varmış lekelenmelerin de bu sebebten olabileceğini söyledi fakat bugün bu kahverengi lekelerin miktarı arttı cok endişeliyim bu tarz hafif lekeler yada kanamalar gecren var mı beni bilgilendirirse sevinirim

5,5 ayımdayım hala yukarı çıkmadı.rahim ağzı kapalı.doktorum hala sakin senın yapabıleceğin bişey yok 8. aya kadar bekleyeceğiz daha dün birini normal doğumla aldım 8. ayda plesanta yukarı çıktı dedi.bende normal doğum istiyorum.7. aydan sonra yoğun bi kanama erken doğum olabilir ama ıhtımal düşük dedi.hayatına normal devam et dedi.bekliyoruz..

İlk ne zaman duydun böyle bişey olduğunu ben daha 8 haftalıkken öğrendim düzelir mi diye bi umut bekliyorm inşallah hepimiz sağ salim atlatırız

3 aylıkken kontrole gittiğimde öğrendim canım.4.ayda sordum aynı 5. ayda sordum aynı.bekliyoruz hala...

umarım sorunun çozulur peki bu arada hafif de olsa kanamaların ya da kahverengi lekelenmelere oluyor mu??

bebeğin haftası adete göre haesaplanır netten bakabilirsin hayırlı olsun bebeğin.

Kizlar benim bebis sanirim cok yeni siz tecrubelisini sizce minis kac haftalik

merhaba bende aynı sorunu yaşadım ilk kanama 3 aylıkken oldu sonra durdu ardından 28. haftda ani kanama başladı bol bol dinlendim kanama da hastanede yattım gözlem altında kaldım uzun yürüyüş eğilme kalkma,eşle beraber olma yasaktı bebek sanki alt tarfımı tırmalıyor gibi ağrım oluyordu dinlendikçe şükür ki sorunum olmadı sezeryanla doğum yaptım şuan 11 aylık darısı size...
umarım sorunun çozulur peki bu arada hafif de olsa kanamaların ya da kahverengi lekelenmelere oluyor mu??

merhaba bende aynı sorunu yaşadım ilk kanama 3 aylıkken oldu sonra durdu ardından 28. haftda ani kanama başladı bol bol dinlendim kanama da hastanede yattım gözlem altında kaldım uzun yürüyüş eğilme kalkma,eşle beraber olma yasaktı bebek sanki alt tarfımı tırmalıyor gibi ağrım oluyordu dinlendikçe şükür ki sorunum olmadı sezeryanla doğum yaptım şuan 11 aylık darısı size...[/QUOTE]
C

Merhaba arkadaşlar, benim de 17. hftamda kanamam oldu (çay bardağını geçerek parça şeklinde )ve ilişkinin sabahında oldu malesef..
hemen acile gittik, kan tahlili idrar tahlili daha sonra muayene oldum, çok şükür bebeğim yaşıyordu çok korkmuştum
Rabbim kimseye vermesin. daha sonra bebeğin eşinin rahme yakın olduğunu ancak ağzında olmadığını söyledi, dün detaylı ultrason vardı bu arada 21. haftaya girdik plesentanın yukarı çıktığını bi sorun olmadığını söyledi, fakat biz hala ilişkiden korkuyoruz ilişkiyi de yasaklamadı ancak korkuyoruz

Merhaba,
Benimde 19.Hafta 1 gün önce belimde ağrı doğum ağrılarına benzer ağrılarım vardı. 2 hastane gezdim. 5 cm miyomum diyorlardı.
Son gezdiğim hastane serum ile Endol fitil verdi. Ağrılarım geçmedi 1 gün dinlendim endolu kullandığım gece 3-4 gibi bir anda ıslaklıkla uyandım.Çok aşırı kan kaybediyordum . Hemen hastaneye gittik uzman doktor gelene kadar sadece serum verildi kanama devam etti. Uzman doktor sabah gelince progeston iğne yapıldı. arkadasında hasnanede geçen 4 gün bu süre içinde 7 tane serum, 3 ünite kan 1 ünite plazma verdiler. Kan değerim 6 ya düştü. Şimdi yatak dinlenmek şartıyla taburcu edildim evdeyim ama halen kanama az az devam ediyor. günde 3 defa 200 mg progeston ile hafta 1 iğne verildi. Birde antibiyotik verdi 5 günlük.

Başından geçen varsa bu kanamalar daha kaç gün sürecek. Plesanta previa konusunda uzman doktor istanbul avrupa yakasında var mı?

Merhaba canım,previayı dibine kadar yaşamış biri olarak sana tavsiyem plasenta yukarıya çıkmış olsa dahi tedbiri elden bırakmayarak asla ilişki yaşamamanız.

Geçmiş olsun canım,tam olarak previa teşhisi mi kondu?eğer öyleyse hangi evre?aslında previa hiç belirti vermez kanama dışında.ağrı olmaz.ilk kez sende duydum.ben iki kez previa yaşadım,konunun başlarında çokça mesajım var yaşadıklarımla ilgili,burada arkadaşlarla çok zaman geçirdik.oğlumu çok zor da olda 2013 yılında kucağıma aldım.ama hamilelik sürecini takip eden dr çok çok önemli.ve senin de hep yatman gerek.ben de avrupa yakasında oturuyorum ama drum karşıdaydı.prof dr ateş karateke.kesinlikle önerebileceğim tek dr.alelade bir doğumcu işin üstesinden gelemez.

Bende miyomda vardı ondan olabilir ağrılar, ama plesanta previa teşhisi hastanede konuldu, 1 hafta geçmesine rağmen kanamalar azar azar devam ediyor. Evde yatıyorum şimdilik biraz kanamalar yavaşlasa yada dursa doktora gitmeyi düşünüyorum. Avrupa yakası olması benim için önemli. Anadolu yakasına geçmek uzun zaman alır.

Sana katılıyorum mesafe önemli tabi ama ben beylikdüzünde oturduğum halde taa caddebostana zevk olsun diye gitmiyordum taktir edersin ki.üstelik arabamızı da satmıştık ameliyatım için.zaten 6.aydan sonra ameliyatıma bikaç ay kala toplamda 3 defa gittim.dediğim gibi bu işi layıkıyla yapan çok az dr var.bir de bakırköy acıbademde özlem pata var perinatolog.ama previa bilgisi var mı bilmiyorum.senin normal kadın doğumcuya değil perinatoloğa gitmen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…