- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #6.301
Bana hamileliğimin ikinci ayında plasenta previa marjinal tanısı konulmuştu. Hamileliğimin 34. haftasına kadar 7-8 gün arayla kanamalarım oldu. İki büyük kanamam da oldu. en az (8-9 ped düzeyinde iki kanama) Gece uyandığımda yatakta ıslaklık hissediyordum. Bir baktığımızda kan. Bu kanamalar ağrısız oluyordu. Çok zorlu bir süreçti. İki haftada bir hastanede yattım. Bayramlarımız hastanede geçti. Afyonda Hasan Şahiner doktorumdu. Hep umut verdi. Bir ara profösör diye Üniversite hastanesinde Mehmet adında bir doktora gittik. Olumsuz herşeyi söyledi. Sakat doğmalar, anamoli, kolsuz çocuk hatta annenin ölebileceği. Dayanamadım, eve kadar ağladım. Hasan Şahinerin tedavisi ve hep evde yatmam, sadece tuvalet için ayağa kalkmam 39. haftaya kadar gelmemi sağladı ve sezaryanla doğum gerçekleşti. Geçmek bilmeyen günler geçti. Eşimin siyah sakallarına doğumdan sonra beyazlıklar düştüğünü gördüm. Gerçektende çok sıkıntılı, ruhen çökük bir hamilelik süreciydi. Lavobaya korkarak gidiyordum. Yatak, yolluk, lavobo kan içinde oluyordu. Sanki adam kesmişler. İnşaallah bu sıkıntıyı Allah kimseye vermez. Ben yaşadım, kanamalısına yakalananlara tavsiyem, umudunuzu yitirmeyin. Yattığınız müddetçe bebişiniz sizi bırakmaz. Eşim yemek bilmediği halde hamilelk süresi boyunca benden tarifi alıp yemek yapıyordu. Annemin yapmadığını ondan gördüm. Allah razı olsun. bu arada 4 aylık kızım var. allah herkesin çocuğunu korusun. Şimdi o sıkıntılardan eser yok
Ne güzel bir orneksin... ben de böyle olmak isterdim kanamalara raziydim ama sancilarimin da olmasi bebegimin erken dogmasina sebep oldu. Acilmaya sebep olup aniden bebegimi kaybetmekten korktuk. Su an tam 1 ay oldu dogali ve kuvezde.inşallah Rabbim onu bize bağışlar hayirlisiyla...Sağlıkla. dua et bize bebegime olur mu.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım Defne bebek hala hastanede mi? sağlığı nasıl oldu?
Canim sag ol hatirladigin için defnemi. Hala kuvezde ama daha iyi solunum destegini kesmislerdi 3 gündür ama biberona gectiler beslenirken solunumu dusuyomus beslenirken solunum destegi aliyo su an o da duzelirse beni emecek inşallah. Kadir gecen mubarek olsun dualarina defnemi de ekle lutfen canim.
inşallah en kısa sürede alır kucağında emzirirsin. ama solunum desteğine ihtiyacı kalmamış olmasına sevindim. daha öncede dua ederken senin ve bebeğin içinde dua etmiştim bu gecede dua edeceğim. tamamen iyileşecek inşallah.
Canim sag ol hatirladigin için defnemi. Hala kuvezde ama daha iyi solunum destegini kesmislerdi 3 gündür ama biberona gectiler beslenirken solunumu dusuyomus beslenirken solunum destegi aliyo su an o da duzelirse beni emecek inşallah. Kadir gecen mubarek olsun dualarina defnemi de ekle lutfen canim.
Çok sevindim Defne'den güzel haberler gelmesine.. gözünaydın arkadasım..bakıyordum sürekli bir seyler yazmış mısın diye..kucagına alacagın günler çok yakında inşallah..
Bana hamileliğimin ikinci ayında plasenta previa marjinal tanısı konulmuştu. Hamileliğimin 34. haftasına kadar 7-8 gün arayla kanamalarım oldu. İki büyük kanamam da oldu. en az (8-9 ped düzeyinde iki kanama) Gece uyandığımda yatakta ıslaklık hissediyordum. Bir baktığımızda kan. Bu kanamalar ağrısız oluyordu. Çok zorlu bir süreçti. İki haftada bir hastanede yattım. Bayramlarımız hastanede geçti. Afyonda Hasan Şahiner doktorumdu. Hep umut verdi. Bir ara profösör diye Üniversite hastanesinde Mehmet adında bir doktora gittik. Olumsuz herşeyi söyledi. Sakat doğmalar, anamoli, kolsuz çocuk hatta annenin ölebileceği. Dayanamadım, eve kadar ağladım. Hasan Şahinerin tedavisi ve hep evde yatmam, sadece tuvalet için ayağa kalkmam 39. haftaya kadar gelmemi sağladı ve sezaryanla doğum gerçekleşti. Geçmek bilmeyen günler geçti. Eşimin siyah sakallarına doğumdan sonra beyazlıklar düştüğünü gördüm. Gerçektende çok sıkıntılı, ruhen çökük bir hamilelik süreciydi. Lavobaya korkarak gidiyordum. Yatak, yolluk, lavobo kan içinde oluyordu. Sanki adam kesmişler. İnşaallah bu sıkıntıyı Allah kimseye vermez. Ben yaşadım, kanamalısına yakalananlara tavsiyem, umudunuzu yitirmeyin. Yattığınız müddetçe bebişiniz sizi bırakmaz. Eşim yemek bilmediği halde hamilelk süresi boyunca benden tarifi alıp yemek yapıyordu. Annemin yapmadığını ondan gördüm. Allah razı olsun. bu arada 4 aylık kızım var. allah herkesin çocuğunu korusun. Şimdi o sıkıntılardan eser yok
Bu tanı neye göre konuluyor
Plasentanin yani anneyle bebek arasındaki tum iliskiyi saglayan gemel organin yerleşim yerine göre konuyor. Plasenta rast gele yarlesirmis rahme.bizlerinki malesef rahim agzina yerleşmiş. Bebegin onunde duruyor o yuzden kanamalar oluyor özellikle 6. Aydan sonra asil sorun yani büyük kanamalar baslayabiliyor.
Benimde Plasenta altta rahim ağzında 25 haftalık hamileyim.şuana kadar kanamam olmadı.bundan sonra ne olur bilmiyorum
Peki rahim ağzını tam olarak mı kapatiyor yoksa yarım falan mi.fiziksel aktiviteni kisitla ve iliskiye girme egee boyle bi durumun varsa aana tavsiyem. Benim 28 4 te kanamam oldu ilk kez bi anda.29 5 te de dogum yaptim.... hayirlisi insallah hic olmaz kanaman
Tam kapatmıyor.ayrıntılı ultrasonda çıktı.sanırım kapatmıyor.çok ciddi Bişey olduğunu düşünmemiştim.bırda yazılarıları okuyunca anladım ciddiyetini.doktorum sadece fazla hareket etme dedi o kadar.bugün bunun için tekrar doktora gideceğim.korktum çünkü.doktor Plasenta previra falan demedi yani
Kesenin aşağıda olması plasenta previa mi
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Merhaba Arkadaşlar,
ben en sonunda bu hamilelik sürecini tamamlıyorum. 4 ağustos pazartesi günü tam 38+0 da hiç kanamam olmadan, planlı sezeryan ile doğuma gidiyorum. sanırım ben şanslı plesanta previalılardanım. içimde acayip duygular var hem heyecanlıyım ve güzel meleğimin yüzünü merak ediyorum, bir an önce şu 1 günde geçsin ve göreyim istiyorum. ama öte yandan içimde acayip bir sıkıntı, çığlık atma ve ağlama isteği, korku karma karışık duygular içindeyim. arkadaşlar benim içinde dua edin şu son sezeryan kısmınıda atlatayım.
slm kızlarr 3 gün önce bizede radyolog arkadaşımız söledi plasentan biraz aşağıda ama rahim ağzını kapatmıyor endişelenme dedi tabi ben bunları bilmediğim için çok soru sormadım üstelik sorsam ne olcak kadın radyolog kadın doğumcu değil ki bana şuna buna dikkat et desin yalnız bebeğime bakarken ben koyu krem akıntım var acaba kanama alanı mı var diye sorunca bana plasentanın aşağıda olduğunu söledi şuan 10 haftalık hamileyim akıntım normale döndü çok şükür ama burdaki yazılanları okuyunca biraz turstım sanki birde kızım var çok yorulmasamda hareket halindeyim bana bi akıl verin kızlarr ne yapmam lazım sizler bilirsiniz çok sağolun şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?