- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #6.261
Merhaba herkese arkadaslar...
Bende aranıza katılmak istedim.1sene önce preeklampsi nedeniyle 7 aylık dogum yaptım ve yavrum 3.5 gün yaşadı.o hastalıgın tekrarlamasından korkarken bu hamilelikte de tek umbilikal arter (kordonda 3 yerine 2 damar olması) ve plasenta previa ile tanıstım..geçen hafta 17. Haftamda bu teşhisler kondu bana da..daha erken ama total oldugu icin yukarı cıkma ihtimali az dedi perinatologum..forumu kac gündür okuyorum ama cok yazı var tabiki gözden kacırdıgım seyler olsun istemiyorum..bu kadar erken bir haftadayken verebileceginiz tavsiyeleri bekliyorum...
canım perinatoloğum mu dedin. senin daha iyi bilmen lzım neler yapma gerektiğini. ve sen bizlere öğüt vermelisin. ama yine de istyorsan tavsiye. aktivitelerine son vericeksin. iş yok seyehat yok cinsellik yok yürüyüş yok ağır kaldırmak eğilmek yok. çok zor biliyorum ama ben böle geldim 32. haftalara. gerçi düzelen bişi yok çünki bu kısıtlamaları 14. haftamda bu hastalığı duyduğum ana yapmalıymışım. ama ben ciddiye almamıştım.o yüzden yapışıklığın geçiceğini sanmıyorum. bi umut işte. rahim gidecek benim. mesane bile giribilir işin içine şimdi diyceksin .niye o zaman aktivitelerini kısıtlıyorsun. erken doğum yapıp bebeğimi kaybetmemek için .bebeğimi yaşatmak için.. biz elimizden geleniyapalım da gerisi taktiri ilahi.
cuma dr kontrolüm. güzel haberler verebileyim inş. sizlere. artık gün vericek doğum için .