Plasenta previa

Cok sukur ben 22 nisanda 39+1 haftalik oglumu sezeryanla saglikli bir sekilde kucakladim.Darisi sizin de basiniza ins...

Aminn cok tesekkur ederim. 34.haftaya kadar totaldim sonra parsiyal oldugunu ogrendim.o sekilde de sezeryan oldum 39+1 de.

hadi yaaa. çok iyiiii.ben de 26. haftanın içindeyim . 14. haftamdan beri totalim. 22. haftamdan beri de sürekli yatıyorum bi yemek yapmak için kalkıyorum. geçen gün ilk kez izmirde hem egede çalışan hem de muyenesi olan yüksek riskli profesöre göründüm. takiplerimi orada devam edicem .o da plasenta prevai yapışma anomalisi dedi.büyük bi ihtimalle plasenta ayrılmayacak ve rahmini almak zorunda kalacağız dedi.en kötüyü söyledi yani. herşeyi göze aldım ben artık . aslında kötüyü söylemesi iyi bi yandan çünki deseydi hiçbişey olmuycak diye. ameliyat esnasında öğrensem alındığını daha şok olur insan. en azından alıştırıyorum kendimi. içim rahat az da olsa. şu 1 ayı kanama olmadan bebeğini büyüt dedi bana. bebek iyi şükür 812 gr olmuş. 34. haftaya kadar düzelme hiç duymamıştım .bu bi allahın mucizesi olsa gerek. totalle yapışma anomalisi aynı şey mi? şimdi bana umut oldun bu anneler gününde. herkesin anneler gününü kutluyorum.annelik anne karnında başlıyor. yatarak fedakarlık yapıyorsun rahmin alınmasını göze alıyorsun üstelik 3 buçuk yaşında bi çocuğun daha varsa allah herkese sabır versin .bu günleri sağlıkla selametle huzurla atlatmayı nasip etsin .sonu sonrası güzel olsun inşallh.

Sen daha once sezaryen olduysan o yuzden yapisma anomalisi görünüyordur dikislere yapisiyormus oyle olunca. Rahmin alinmasinin sonuclari ne peki ne bileyim evlilik hayatini nasil etkileyecwk acaba bi bigin var mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar ben 11 ay önce ilk bebeğimi doğum yaptım. şimdi 4 aylık hamileyim ve p.p kısmi kapatmış.. 2 hafta önce öğrendimm. ama benim doktor bana plesantanın ameliyat yerine yapışması gibi bir riskten bahsetmedi hiç. ilk defa burda okudum kızlar bu olay her sezaryanlının başına geliyormu acaba

Yok canim her sezaryenlinin basina gelmiyor tam bi kriteri yok. Benim ilk gebeligim olmasina ragmen p.p totalim mesela tamamen kapatiyo. Rahmin alinmasi olayı da onceden on görülebilen bisi degil dogum sirasinda belli oluyo dedi doktorlar bana

allah sağlıklı doğum yapmayı nasip etsin hepimize. ne kadarlık hamilesin canım

Benim p.p. konusunda uzman doktor gorme sansim olmadi. Diger hamilelerle ayni kontrollere girdim.kanamam da hic olmadigindan hastanede yatmadim cok sukur. 20. Haftada total teshisi kondu,22. Haftada tekrar tasdiklendi ve bir daha 34.haftaya ultrason randevusu verildi.bu surecte nette yerli,yabanci bir cok forum sayfasi,bilimsel yazilar okudum.ve sanki kanama gecirmis gibi hareketlerimi kisitladim.bunda rahmimde surekli bir baski hissetmekte etkili oldu.temizlik,yemek ve oglumun okula birakilip,alinmasi icin birini ayarladim.araba kullanmadim.ev icinde alt kat ust kat yavasca dolandim.ayaklarimi kaldirip uzandim ozellikle.ve 8 hafta icinde baskinin baya gittigini farkettim ama yinede kendime dikkat ettim 34. Haftaya kadar. 34.haftamda plasentanin parsiyel /minor oldugunu ogrendim.ve tabiki cok rahatladim.cok riskli bir sezeryan ameliyatinin beni bekledigini bilmek,kanama riski,erken dogum riski,rahmin alinma ihtimalinin olmasi az buz seyler degildi sonucta.biz sadece anne olmak istemistik,sonra birden geriye donusu olmayan bir seyin icinde kendimizi bulduk.bana bu noktada inancim cok guc verdi.ibadetlerimi yogunlastirdim.Rabbim % 1 olacak seyi nasip etti cok sukur. Bununla birlikte ameliyata girmeden 10 dk once uzman doktor bana ayni riskleri tekrarladi.plasentan kalkmis gibi gorunsede dedi hersey acinca ortaya cikacak.ultrasonlar her zaman dogru olani gostermiyo dedi. Benim icin diyecek fazla birsey olmadi.Allah'a emanet kagitlari imzalayip girdim. Ikinci sezeryan oldugundan biraz uzun surdu,normalden birazda fazla kan kaybim oldu ama nakile gerek kalmadi cok sukur.ozetle sezeryan ameliyatinin zaten kendine ozgu riskleri var ustune bizim ozel durumumuz. Ama buna yogunlasmamak gerekir bence. niyetimiz guzel,Allah'a emanetiz. Rabbim kaldiramayacagimiz yuku bizlere vermesin. Ins seninde plasentan komplikasyonsuz carcabuk yerinden cikar ve bebegini kucaklarsinn...

Arkadaşlar merhaba,

Benim çok şükür sizler gibi bir sorunum yok ama forumdaki başlıklara ara sıra meraktan göz gezdiriyorum. Benim anladığım kadarı ile Allah'tan başka çaremiz yok. Ben sağlık için TAHMİDİYE suresini duydum. Büyük cevşende varmış. bir tanıdığımızın çocuğuna beyin büyümesi teşhisi konmuştu doğana kadar bu süreyi okudu ve çocuğu şuan çok sağlıklı çok şükür. Sizlere de tavsiye ederim. Allah herşeyi hakkınızda hayırlı kılsın.

allah tamamına erdirsin hayırlı doğumlar nasip etsin canım. ben 17 haftalığım canım

Amin canim hepimizinkini inşallah :) zaman cabuk geciyor bugun 33.haftasinda dogan bi bebek gordum minnacikti ☺☺ allah bizimkilere icerde daha cok zman tanir inşallah

amin canım bu benim ikinci bebeğim ilk kızımı ve şimdi karnımdakini düşünüyorum. bana bişey olursa ikiside çok küçük ne yaparlar diye. inşallah sağlıklı bi doğum geçirir bütün hamileler.:

Allah korusun kötü şeyler düşünme sakin guzel düşünelim güzel olsun dua edelm birbirimize.

canım total olmana rağmen normal doktor nasıl kabul etti seni.mesela ben de bulunduğum ilçede normal bi doktora gidiyordum fakat böyle bi durum ortaya çıkınca ameliyatımı egede olmamın benim için daha iyi olcağını söyledi.tam donanımlı olduğu için. gerçi ben hem uzmana hem de burdaki doktorumu bırakmadım.çünki acil bi kanamamda önce burada müdahale edilecek. gerçi snin son döneminde düzelmemiş olsaydı belki kendi doktorun yapamayailirdi. neyseki sonu güzel olmuş .sonrası güzel olsun inş. ben de de akreate yani sezeryan dikişine yapışıklık var. düzelmez dedi doktorum.ama Allahtan ümit kesilmez bakalım.ben zaten önceden de ibadetimi yapıyordum.şimdi de yapmaya çalışıyorum.allah dualarımızı boşa çıkarmasın inş. şu mübarek üç aylarda. hakkımızda hayırlı sağlıklı olanı nasip etsin inş. ben de canım işi gücü bıraktım. annem yanımda sağ olsun. oğlumu kreşe yazdırdım.tmizlik için kadın tuttum. elimizden geleni yapıyoruz. gerisi allahın taktiri.

canım aslında rahim alınınca ilişkiden daha zevk alınırmış hamile kalma tedirginliği olmadığı için. çocuğun olmuyor bi daha. adet olmuyorsun.menapoza girmiyosun hemen. rahim kanseri olma olasılığın ortadan kalkıyor. aman gene de kalsın rahimlerimiz. allah hayırlısını nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…