Plasenta previa

arkadaşlar eğer 6 cm. falan diyorsa doktorunuz bildiğim kadarıyla bu plesantanın rahmi kapatmadığı sadece yakın olduğunu gösterir. yani plesanta previa marjinal sizin türünüz. çokkkkkkk şanslısınız emin olun :) %90 yukarıya çıkar. inşallah iyi haberlerinizi bekliyoruz :)

bizim ki kötü yaaa totalis ben böle şansın tövbe tövbe :) uçarı kaçarı yok yukarı çıkma şansı %1 :(

Normalde 6 -7 cm olması lazım bizimki daha yakın bugün doktor aynı şeyleri söyledi rahim ağzına yakın bu haftalarda olur çıkar dedi sadece ilişkide dikkatli olun dedi ne ilişkisi ben yürümeye korkuyorum offf inşallah çıkar

Normalde 6 -7 cm olması lazım bizimki daha yakın bugün doktor aynı şeyleri söyledi rahim ağzına yakın bu haftalarda olur çıkar dedi sadece ilişkide dikkatli olun dedi ne ilişkisi ben yürümeye korkuyorum offf inşallah çıkar

inşallahh çıkar merak etme. Biz ne diyelim yakın falan değil direkt inter osun üstünde sağından solundan tamamen kapatmış durumda :( ama inşallah sağ salim tamamlayacağız bu süreci :)

Gittin mi doktora.. ne dedi

Gittin mi doktora.. ne dedi

Aynı şeyleri söyledi aşağıda evet ama bu haftalarda aşağıda olabilir dedi.3 hafta sonra ayrıntılıya girersin dedi.Araştırma hastnesine gittiğime pişman olduö zaten.10 kişi var içerde doktorun iki dakka bile sürmedi bakması benimle konuşurken kaç kişi birden soru sormaya çalışıyor.Sinir oldum.Böyle işte beklicez bakalım çıkar inşallah.

Aynı şeyleri söyledi aşağıda evet ama bu haftalarda aşağıda olabilir dedi.3 hafta sonra ayrıntılıya girersin dedi.Araştırma hastnesine gittiğime pişman olduö zaten.10 kişi var içerde doktorun iki dakka bile sürmedi bakması benimle konuşurken kaç kişi birden soru sormaya çalışıyor.Sinir oldum.Böyle işte beklicez bakalım çıkar inşallah.
İnsallah yaa.. ben de yarin baska bi doktora gidecegim bakalim o ne diyecek

Tamam canım haber verirsin gelince
gittim ama usg bozukmus malesef muayene olamadim. sordum kanamadan falan bahsettiler bebek icin bi sikinti yaratir mi dedim iste ayni seyleri soyledi yaratmaz sezaryen olursun yukari da cikabilir falan filan.. beklemekten baska carem kalmadi yani. umarim duzelir hepimizinki

gittim ama usg bozukmus malesef muayene olamadim. sordum kanamadan falan bahsettiler bebek icin bi sikinti yaratir mi dedim iste ayni seyleri soyledi yaratmaz sezaryen olursun yukari da cikabilir falan filan.. beklemekten baska carem kalmadi yani. umarim duzelir hepimizinki

Umarım beklicez napalım her şeyin hayırlısı

arkadaşlar eğer 6 cm. falan diyorsa doktorunuz bildiğim kadarıyla bu plesantanın rahmi kapatmadığı sadece yakın olduğunu gösterir. yani plesanta previa marjinal sizin türünüz. çokkkkkkk şanslısınız emin olun :) %90 yukarıya çıkar. inşallah iyi haberlerinizi bekliyoruz :)

bizim ki kötü yaaa totalis ben böle şansın tövbe tövbe :) uçarı kaçarı yok yukarı çıkma şansı %1 :([/QUOTE
Merhabalar. Moralinizi yuksek tutmaniz adina bu mesaji yazmak istedim. Ben de plasenta previa total vardi ve nerdeyse tum hamileligim gunluk yasantimi bayagi bir yavaslatarak,evde gecti. Cok dua ettim,moralimi bozmadim ve cok sukur benim icinde cok dua eden oldu. Sonuc 34.haftada plasentam 1.4 cm yukari cikti. Normal dogum icin en az 2 cm gerekli. Benim ilk dogumumda acil sezeryan oldugundan yurt disinda olmama ragmen doktorum normal doguma zorlamadi .(Burda sezeryan oyle kolay kolay yapilmiyo)Ama isteseydim belki de muhtemelen plasentam daha da yukari cikmis olacagindan normal dogum olabilirdi (ultrasonada oyle surekli giremiyorsun.sezeryan karari alininca plasentaya bakilmaya gerek kalmadi:)). 22 nisanda spinal anestezi ile 3810 g 54 cm boyunda nurtopu gibi oglusuma kavustum cook sukur.ameliyat komplikasyonsuz gecti.plasenta sorunsuz cikti. 2.sezeryan oldugundan normalinden biraz uzun surdu ama mutlu sonla sonuclandi cok sukur.hemen oglum operasyon sirasinda gogsumun ustune kondu,annesini 1 saat oyle sessiz bekledi yavrum. Emzirmeye de basladim ayni gun.ozetle pozitif dusunun;kul sahipsiz degil, mucizem kollarimda...Rabbime sonsuz sukurler olsun...Darisi basiniza ins...

bizim ki kötü yaaa totalis ben böle şansın tövbe tövbe :) uçarı kaçarı yok yukarı çıkma şansı %1 :([/QUOTE
Merhabalar. Moralinizi yuksek tutmaniz adina bu mesaji yazmak istedim. Ben de plasenta previa total vardi ve nerdeyse tum hamileligim gunluk yasantimi bayagi bir yavaslatarak,evde gecti. Cok dua ettim,moralimi bozmadim ve cok sukur benim icinde cok dua eden oldu. Sonuc 34.haftada plasentam 1.4 cm yukari cikti. Normal dogum icin en az 2 cm gerekli. Benim ilk dogumumda acil sezeryan oldugundan yurt disinda olmama ragmen doktorum normal doguma zorlamadi .(Burda sezeryan oyle kolay kolay yapilmiyo)Ama isteseydim belki de muhtemelen plasentam daha da yukari cikmis olacagindan normal dogum olabilirdi (ultrasonada oyle surekli giremiyorsun.sezeryan karari alininca plasentaya bakilmaya gerek kalmadi:)). 22 nisanda spinal anestezi ile 3810 g 54 cm boyunda nurtopu gibi oglusuma kavustum cook sukur.ameliyat komplikasyonsuz gecti.plasenta sorunsuz cikti. 2.sezeryan oldugundan normalinden biraz uzun surdu ama mutlu sonla sonuclandi cok sukur.hemen oglum operasyon sirasinda gogsumun ustune kondu,annesini 1 saat oyle sessiz bekledi yavrum. Emzirmeye de basladim ayni gun.ozetle pozitif dusunun;kul sahipsiz degil, mucizem kollarimda...Rabbime sonsuz sukurler olsun...Darisi basiniza ins...

Cok cok cok sevindim allah bagislasin maşallah hem.boyu hem kilosu normalin ustunde olmus bebeğinin ;)) ben de totalisim malesef.. 34. Haftada mi dogum yaptin yani ve kanaman hamilelik boyunca oldu mu hic

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok cok cok sevindim allah bagislasin maşallah hem.boyu hem kilosu normalin ustunde olmus bebeğinin ;)) ben de totalisim malesef.. 34. Haftada mi dogum yaptin yani ve kanaman hamilelik boyunca oldu mu hic

Hayir hic kanamam olmadi cok sukur.somut 14.haftadan itibaren cok yogun asagiya baski hissettim haftalarca sanki bebek dogum kanalina girmis gibi.kanama ihtimalinin tedirginligi icimde hep oldu taki 34. Haftaya kadar.gruba daha onceleri nelere dikkat ettigimi yazmistim belki okuyanlariniz olmustur.34.haftadan sonra plasentamin birazcikda kalkmis olmasi ki % 1 ihtimal deniyo beni cok rahatlatti. 39+1 de planli sezeryan oldumm. Hic demoralize olmayin hanimlar,Allahin izniyle surec hayirlisiyla bitiyo.sadece kendinize dikkat edin....

Hayir hic kanamam olmadi cok sukur.somut 14.haftadan itibaren cok yogun asagiya baski hissettim haftalarca sanki bebek dogum kanalina girmis gibi.kanama ihtimalinin tedirginligi icimde hep oldu taki 34. Haftaya kadar.gruba daha onceleri nelere dikkat ettigimi yazmistim belki okuyanlariniz olmustur.34.haftadan sonra plasentamin birazcikda kalkmis olmasi ki % 1 ihtimal deniyo beni cok rahatlatti. 39+1 de planli sezeryan oldumm. Hic demoralize olmayin hanimlar,Allahin izniyle surec hayirlisiyla bitiyo.sadece kendinize dikkat edin....

Cok şükür ya cok sevindim adina darisi basimiza inşallah. Moralim yuksek yazdiklarinizi gecmisten bulup okuyacagim Teşekkürler :)

Selam kizlar, ben de araniza yeni katildim.22 haftalik hamileyim ve plesenta previa totalim. Cok sukur su ana kadar kanamam olmadi. Ama 14-18 haftalar arasi rahmim de 9 aylik hamile gibi baski yasadim. Sonra duzeldi. Ben de plasentanin yukari cikmis olabilecegini dusunurken 20 haftalik ultrasonda totalist oldugumu ogrendim. Bu konu hakkinda yerli, yabanci bir cok sey okudum. Genel tavsiye ozel hayat dahil herseye ara vermek.agir kaldirmamak, uzanmamak, egilmemek, ayakta kalmamak, ayaklari uzatip yatmak.ilk bebegi olacaklar icin belki kolay ama benim gibi 2.gebeligi olanlar icin hic de kolay degil.bir de yurt disinda yasiyorsaniz. Neyseki Allah'ima sukurler olsun birilerini gunluk islerim icin ayarlayabildim. Basimiza gelen bir imtihan ve ins isyan etmeden, tedbirli davranip bu isin ustesinden gelecegiz ins. Son olarak belki ben de kanama henuz olmamasi bebegin trans bir sekilde karnimda durmasi olabilirmis.bebek yatay ve plesentayi zorlamiyor.iciniz de boyle olan var mi? Ayrica benim plasentam ayrica posterior yani asagida ve arkada.yukari cikma ihtimali Allah bilir ama cok dusuk. Plasentasi asagida ve onde olanlarin antreor olanlarin sansi baya yuksek yukari cikma konusunda.34 uncu haftaya kadar sans taniniyor. Tek fark bizim turk hanimlari maalesef titiz olduklarindan ve az bile olsa is yaptiklarindan bu haftalara bile ulasamiyor maalesef. Cok dikkatli ve hassas olmaliyiz. Bebeklerimiz ve biz Allah'a emanetiz ....
Merak edenler icin gruba ilk mailimi buldum. Nerden nereye...sukurler olsun...

Benim bebegim de erkek kizlar, 2.oglusum olacak ins. Okudugum bir kac yerde plasenta previa (ozellikle posterior) olan annelerin bebeklerinin erkek oldugu yaziyordu.ilginc dimi:) bu arada gunleriniz nasil geciyor? Ben yeni tasindim sayilir. Allah yardimcin olsun ponponpon, tayin olayini hayal edemiyorum. Mutlaka yardim almalisin ve 2 kg agir seyler kaldirmamalisin canim.tedbirimizi alalim ki Allah'a tevekkul edelim dimi ama canim. Ben de gunluk ibadetlerimde sizlere de dua ediyorum. Rabbim bizim durumumuzdaki herkese sifa versin ins. Ben bu haftayi evde gecirdim. Rabbim, zor bir ismis.yeni yeni birseyler izleyip, okuyarak ,4 yasindaki oglumla ilgilenmeye calisarak ve genelde uzanarak gunlerimi gecirdim.ins pzt 23 hafta olacagim. Ben telden girdigimden sizin haftalarinizi gormuyorum. Sizin nasil gidiyor? Son olarak dikkat etmeye calistigim birsey de beslenmem bu son zamanlarda.bebek ne kadar kg alip 2 kg yu gecerse erken de dogsa Allah korusun, cok erken degil tabi, kuvoze girme ihtimali dusukmus. Onerilen yiyecekler ceviz, findik, badem, pekmez, sut, kasar, omega yagli balik,bulgur.bu liste dahada uzar tabi.bir de bizim demir stoklarimizi yukseltmemiz lazim.yesil mercimek, kirmizi et ve koyu yesil yaprakli sebzeler yenmeliymis. Rabbim bizlere sabir ve kolaylik versin ins....
Bu yazi da oglusumun kgsunun nedeni sanirsam:)

Bu yazi da oglusumun kgsunun nedeni sanirsam:)

Ben dun tum yazdiklarinizi bulup okudum:) ve umut oldu bana acikcasi.24.haftamdayim.ogretmenim calisiyorum ben ama yarim gun ve sadece oturuyorum merdiven cikamiyorjm zaten nefesm yetmiyo hafeketlerim epeyce kisitli yurudugumde bile yavas yuruyorum.hep yatma imkanim olmuyo simdilik ama bikac hafta sonra hep yaticam. Bakalim idolumsun senin gibi saglikli dogum yapmayi nasip etsin rabbim ;)
Doktorun perinatolog muydu acaba. Benimki degil ama guveniyorum .

canım senin adına sevindim çok

peki senin tamamıyla kapalıydı ama sezryan dikişine yapışıkmıydı.mr çektirmişmiydin.benim hm total hem de sezeryan dikişine yapışık.dün beklediim doktor kontrolü geldi sonunda.daha doğrusu öne çektm randevuyu..izmirde perinnatoloji uzmanı profösöre gittim. hem ege üniversitesinde ameliyatını yapan. bakı inceledi inceledi.25. haftam biticek cuma günü benim.bundan sonra düzelmez dedi. olacakları anlattı.şu 1 ayı kanamsız geçirelim dedi bol bol istiraht yürümek yok iş yapmak yo cinsellik zaten yok. dedi. bebeği büyütmeye bakalım dedi .37 lerii göreceğiz inş. dedi.ilk üç ay düşük tehlikem olduğu için burdakki doktrum clexan vermişti.onu kesti hemen.iki haftadr sabh kalkınca az biraz kanamam geliyordu onu söyledim.proluton verdi.kan ilacı magnezyum vitamin onlara devam onun için.gerçi şükür iki gündür bişi yok. plasenta büyük bir ihtimalle ayrılmıycak ve rahmin gidecek dedi. buna alıştır kendin dedi. buna canımız sıkıldı.belki en kötüye alıştırıyor beni sonu güzel olursa sevineyim diye.böyle yapışıklıkta herkesin rahmi gidiyo mu arkadaşlar acil yorumlarınızı beklyorum.doğuma yakın yatıcaksın dedi. ama şu ay içinde ani kanaman gelirse hemen önce bulunduğun yerde acile sonra buraya sevk etsinler dedi.doktorum en kötüsüne hazırlıyor ama bi okadar da rahat.germiyo insanı.bebeğim çok iyiymiş. en son 550 gr dı 813 olmuş.maşallah .ama can sıkınntısı bebeği yi diye sevinci hepsini birarada yaşıyorum şuan. ciğer geliştirici için erken dedi.işte bööle arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.yapışıklık olan rkadaşlar

Ben dun tum yazdiklarinizi bulup okudum:) ve umut oldu bana acikcasi.24.haftamdayim.ogretmenim calisiyorum ben ama yarim gun ve sadece oturuyorum merdiven cikamiyorjm zaten nefesm yetmiyo hafeketlerim epeyce kisitli yurudugumde bile yavas yuruyorum.hep yatma imkanim olmuyo simdilik ama bikac hafta sonra hep yaticam. Bakalim idolumsun senin gibi saglikli dogum yapmayi nasip etsin rabbim ;)
Doktorun perinatolog muydu acaba. Benimki degil ama guveniyorum .

Ben yurt disinda yasiyorum.Acikcasi ozel muamele gormedim. Zaten cok az kontrol oluyo o da normal doktorlarla. Sadece 20 haftalik ultrasonda bebegimin bas cevresi kucuk gibi gorundugunden bana 22.haftada perinatologla ultrason ayarladilar. O da kesinlikle herseyin normal oldugunu,bebegin yan durusundan oturu olcumunun dogru yapilamamis oldugunu soyledi ve hakli cikti cok sukur. Plasenta previa olunca burda hastaya denilen tek sey "kanaman olursa vakit kaybetmeden acil'e gel" o kadar. Ondan sonra gerekliyse ozel muamele basliyor. Birde kanama olursa panik olma bebek gayet iyi o kosulda,anne icin mudahale ediyoruz demisti bir keresinde doktor. Hareketlerinize dikkat etmek, agir kaldirmamak,pozitif olmak, bu sureci atlatacaginiza dair inancli olmak cok onemli bence. Ben kendimde hafifleme 28. Haftada hissetmistim ama ultrason randevum 34.haftaydi;beklemek zorunda kaldim. Ins sizinkilerde tez zamanda duzelir. Tr de olanaklar cok daha iyi. Guzel haberinizi eminim benden cok daha once alirsiniz:)Allah'a emanetsiniz...

peki senin tamamıyla kapalıydı ama sezryan dikişine yapışıkmıydı.mr çektirmişmiydin.benim hm total hem de sezeryan dikişine yapışık.dün beklediim doktor kontrolü geldi sonunda.daha doğrusu öne çektm randevuyu..izmirde perinnatoloji uzmanı profösöre gittim. hem ege üniversitesinde ameliyatını yapan. bakı inceledi inceledi.25. haftam biticek cuma günü benim.bundan sonra düzelmez dedi. olacakları anlattı.şu 1 ayı kanamsız geçirelim dedi bol bol istiraht yürümek yok iş yapmak yo cinsellik zaten yok. dedi. bebeği büyütmeye bakalım dedi .37 lerii göreceğiz inş. dedi.ilk üç ay düşük tehlikem olduğu için burdakki doktrum clexan vermişti.onu kesti hemen.iki haftadr sabh kalkınca az biraz kanamam geliyordu onu söyledim.proluton verdi.kan ilacı magnezyum vitamin onlara devam onun için.gerçi şükür iki gündür bişi yok. plasenta büyük bir ihtimalle ayrılmıycak ve rahmin gidecek dedi. buna alıştır kendin dedi. buna canımız sıkıldı.belki en kötüye alıştırıyor beni sonu güzel olursa sevineyim diye.böyle yapışıklıkta herkesin rahmi gidiyo mu arkadaşlar acil yorumlarınızı beklyorum.doğuma yakın yatıcaksın dedi. ama şu ay içinde ani kanaman gelirse hemen önce bulunduğun yerde acile sonra buraya sevk etsinler dedi.doktorum en kötüsüne hazırlıyor ama bi okadar da rahat.germiyo insanı.bebeğim çok iyiymiş. en son 550 gr dı 813 olmuş.maşallah .ama can sıkınntısı bebeği yi diye sevinci hepsini birarada yaşıyorum şuan. ciğer geliştirici için erken dedi.işte bööle arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.yapışıklık olan rkadaşlar

Benimkisi cervix'i yani dogum kanalini tumuyle kapatiyordu.pozisyon olarak posterior du yani arka tarafta.dikise yapisik degildi.seninki anterior anlasilan. Bu konuda okudum yerli,yabanci yazilarda anterior olan plasentanin yukari cikma ihtimali cook yuksekti benimkine oranla. Umudunu kaybetme,ayaklarin yukarda dinlen,kendini zorlama. Ins duzelecektir....

canım senin adına sevindim çok

Rabbim ins sizleri de sevindirsin hayirlisiyla. Yasanilan sureci cook iyi bildigimde;soz konusu riskleri ve olusturdugu stresi sizlere pozitif ornek olmak istedim.insanin bunu duymaya cok ihtiyaci var. Nedense nette insanlar kotu tecrubelerini daha cok paylasiyo;iyi hikayeler cok az yada bana cok denk gelmedi bilemiyorum. Ama bilin istiyorumki yasanilan bu surec Rabbimin izniyle guzel de sonuclanabiliyor...

Back