Plasenta previa

hayırlısı diyorum ben.bugün benim doktorum da bir çok kadın plesanta previayla doğum yapıyor tek sen olmayacaksın dedi.en fazla sezeryanla alırız dedi.(rahatlatmaya mı çalışan yoksa paniklememe kızan bir tavırmı bilmiyorum ama ). .inat edersek başaracaz sanırım :)))

Benim doktorum da aynı şekilde yaklaşmıştı.Hala da çok panik durumda değil.Bugün hastaneden çıktım.Bol bol yatarak geçecek bir dönem.AAman bebişim zamanında sağlıkla gelsin de ben hiç kalkmadan yatmaya razıyım.

Kızlar ben 16 haftalık hamileyim iki gün önce kanamam oldu banada bebeğin plesantası aşağıda denildi benim gibi 16 . haftalarda bunu yaşayıp sonradan plesanta yukarı çıkan varmı düşük olurmu? çok korkuyorum :((

Ben de 16.haftada bi kahverengi lekelenme yaşamıştım.Hemen acile gittim ordakidoktor bana da plasenta önde rahim ağzını kapatmıyo ama çok yakın demişti.Bu haftalarda normal yukarı çıkar büyük olasılıkla dedi.20.haftada ayrıntılı ultrasonda doktor plasentanınucu rahim ağzını kapatıyo dedi %90 yukarı çıkar dedi.24.haftada kanama yaşayınca artık çıkması zor dendi.Ama çıanlar da var.Yani kesin bi sonuç yok beklemekten başka.Yatak istirahati verdi doktor.Şimdilik sadece tuvalete kalkıyorum.Ayakta kalmak,yorulmak,ilişki kesinlikle yasak.Kasılmalaı önlemek için de magnezyum verdi.Bu haftalar daha erken teşhiskoymak için çünkü çoğunlukla yukarı çıkıyo.Sen yine de dikkat et.

Kızlar ben 16 haftalık hamileyim iki gün önce kanamam oldu banada bebeğin plesantası aşağıda denildi benim gibi 16 . haftalarda bunu yaşayıp sonradan plesanta yukarı çıkan varmı düşük olurmu? çok korkuyorum :((

20.haftaya kadar yukarı çıkmasına muhtemel gözüyle bakılıyor .20.haftadan sonra da çıkabliiyor bu topicte yazmıştı bir arkadaşın ki 30.haftada çıkmış:))

Benim doktorum da aynı şekilde yaklaşmıştı.Hala da çok panik durumda değil.Bugün hastaneden çıktım.Bol bol yatarak geçecek bir dönem.AAman bebişim zamanında sağlıkla gelsin de ben hiç kalkmadan yatmaya razıyım.

bana yat da demediler doktorlara kalsa birşey demiyorlar zaten ben kendim dikkat ediyorum ilişkiyi felan yasaklamadı.ama ben çok hassas davranıyorum.onlara normal geliyor da bize gelmiyor işte :((

bana yat da demediler doktorlara kalsa birşey demiyorlar zaten ben kendim dikkat ediyorum ilişkiyi felan yasaklamadı.ama ben çok hassas davranıyorum.onlara normal geliyor da bize gelmiyor işte :((

Normalde plasenta previada ilişki kesinlikle yasak diye biliyorum.Bana da kanama olana kadar yat demediler.Sadece çok yorulma ve ayakta kalma dediler.Kanamadan sonra yasaklar ve yatak başladı.Doktorların yaklaşımı kanama varsa yat yoksa kalk şeklinde.Mümkün olduğu kadar dikkat et onlar bişey demese de.İlla kanama yaşanması bekleniyo yani.

kızlar oturmaya dahi korkuyorum bu nedenle yani bu rahatsızlık nedeniyle düşük yapan varmı?

Canım senin için daha çok erken ama sen yine de dikkat et.Eğer kanama çok olur ve durdurulamazsa annnenin de hayatını tehlikeye atmamak için gebelik haftası ne olursa olsun alıyolar.Gebeliğin sonuna kadar palsenta previa olduğu fark edilmeyen ve kanamasız geçiren de oluyomuş.Dikkat etmek ve dua etmekten başka yapıcak bişi yok.

merhaba kızlar benim de uzun zamandır kahverengi akıntı oluyor .doktorum 2 kere alttan muaye etti ama bişey yok dedi.okuduklarım korkuttu biraz beni acaba benimki de plesenta pervia olabilir mi.doktorun gözünden kaçmış olabilir diye düşünmeye başladım.bu arada kahverengi lekelenme az az ama neredeyse her gün oluyor.noktaya a çizgi şeklinde

merhaba kızlar benim de uzun zamandır kahverengi akıntı oluyor .doktorum 2 kere alttan muaye etti ama bişey yok dedi.okuduklarım korkuttu biraz beni acaba benimki de plesenta pervia olabilir mi.doktorun gözünden kaçmış olabilir diye düşünmeye başladım.bu arada kahverengi lekelenme az az ama neredeyse her gün oluyor.noktaya a çizgi şeklinde

Detaylı ultrasona girdiysen doktor söyler zaten.Çok kafana takıldıysa doktora sor bi dahaki kontrolde.Kahverengi lekeyi de ihmal etme.

plensenta previa ile en geç tanışan benım heralde.

38. haftda normal doğum için çatı muayenesine gittim alttan muayene olduğumda kanamam oldu plensentanın aşağıda olduğunu öğrendik. doktorum o akşam hastaneye yatırdı benı müşahade altında tuttular kanamam sadece o gün sürdü sonra kesildi. doktorum doğumumun sezeryan olması gerektiğini söyledi. şuan 38 haftadayım bu haftayıda geçirelim 39 a girince alalım dedı şuan kanamam yok evde dinleniyorum ama yinede korkuyorum sanki bebeğin hareketleri az gibi geliyor. bebeğin ciğerleri gelişsin diye 2 doz iğne yaptılar. buiğnelerin mutlaka yapılması gerekmiş kızlar bazı doktorlar gerek görmüyor bilginiz olsun. doktor şuan alsam küveze girer kanaman yok bekleyelim 1 hafta daha küveze girmez inş bebeğim. hepimize geçmiş olsun arkadaslar

plensenta previa ile en geç tanışan benım heralde.

38. haftda normal doğum için çatı muayenesine gittim alttan muayene olduğumda kanamam oldu plensentanın aşağıda olduğunu öğrendik. doktorum o akşam hastaneye yatırdı benı müşahade altında tuttular kanamam sadece o gün sürdü sonra kesildi. doktorum doğumumun sezeryan olması gerektiğini söyledi. şuan 38 haftadayım bu haftayıda geçirelim 39 a girince alalım dedı şuan kanamam yok evde dinleniyorum ama yinede korkuyorum sanki bebeğin hareketleri az gibi geliyor. bebeğin ciğerleri gelişsin diye 2 doz iğne yaptılar. buiğnelerin mutlaka yapılması gerekmiş kızlar bazı doktorlar gerek görmüyor bilginiz olsun. doktor şuan alsam küveze girer kanaman yok bekleyelim 1 hafta daha küveze girmez inş bebeğim. hepimize geçmiş olsun arkadaslar

38.haftaya gelebilmek hedefim.Niye küvöze koysunlar ki normal şartlar altında sezeryanda zaten 38.haftada alıyolar.Bebekte problem yoksa küvöze koymazlar.Şimdiden böyle bi karara varıp 38.haftada ciğer geliştirici iğne tuhaf geldi açıkçası.Vardır tabi doktorunun bildiği.Sen de sonuna gelmişsin ne güzel.Sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına.

yinede her ihtimale karşı böyle olmasını uygun gördü doktorum zaten bebeklerın ciğerleri tam son haftalarda gelişiyor görümcemin geçen hafta 38 haftalık bebeği oldu sezeryanla küvözde gününü tamamlıyor şimdi

normal şartlarda zaten sezeryan 38.haftada yapılıyor daha önce hiç duymadım o haftada ciğer geliştirici iğne ve küveze konulduğunu etrafımda sezeryan olan arkadaşlarım çok ve hiç böyle birşey duymadım bebek te gelişme geriliği varsa küveze konulur

salı günü su geld, diye dr a gittim.. alttan baktı.. bebeğin eşinin aşağıda olduğunu gördü.. ve dün akşam kanamam oldu.. o durumda vajinal muayene yapılmazmış... ama yapmıştı artık eşi farkedene kadar. doktorum çok ii bir perinatolog.. ama şimdi çok korkuyorum bişi olacak diye.. kanama durdu ama ya yine olursa

selam arkadaşlar..bnimde plasentanın aşağıda olduğunu henüz yeni öğrendim..31.haftamdayım şuan..buzamana kadar bi problem yoktu..doktorum 34. haftaya kadar bekleyelim dedi..vajinal muayene yapıcakmış düzelmişmi diye..vajinalde bakılmaz diyo arkadaşlar burda..kafam karıştı..34.haftaya kadar bekleyip plasentası yükselen oldumu acaba..

24.haftadan beri plasenta previa nedeniyle kanamam vardı ara ara ve hastanede yatıyodum.33+4'te kanamam artıp rahimde 1 cm açıklık olunca sezaryene alındım.Çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz.
Plasenta previada vajinal muayene yapılmaz benim de bildiğim.Ama bi kanamam da acilde bi doktor bana da vajinal bakmıştı sadece ucundan ama.Zaten ultrasonda çok net anlaşılıyo.Doktor bize gösterdi biz bile anladık.Ama sonuçta doktorunun da vardır bi bildiği.Çok illet bişi gerçekten.Kıpırdamadan yatsan bile kanama olacaksa oluyo.Beni hastanede tuvalete bile kaldırmıyolardı ama kanamalarım oluyodu ara ara.

benim vajinal muayenemi su geliyo mu diye yaptı.. su geliyosa göllenme olurmuş. az önce dr a gittim. kendi doktorum il dışında ama babası da kadın doğum uzmanı ona göründüm. bebişim iyi şükür kalbi atıyodu. progestan verdi. vajinal muayeneden kaynaklı diildir kanaman eşin aşağıda oluşundandır dedi. seyehat yasak ayağa kalkmak yasak.
umarım eş yukarı çıkar da kanamam olmaz tekrar...

benim vajinal muayenemi su geliyo mu diye yaptı.. su geliyosa göllenme olurmuş. az önce dr a gittim. kendi doktorum il dışında ama babası da kadın doğum uzmanı ona göründüm. bebişim iyi şükür kalbi atıyodu. progestan verdi. vajinal muayeneden kaynaklı diildir kanaman eşin aşağıda oluşundandır dedi. seyehat yasak ayağa kalkmak yasak.
umarım eş yukarı çıkar da kanamam olmaz tekrar...

Senin haftan teşhis koymak için çok erken.Genelde o haftalarda aşağıda olurmuş sonra yukarı çıkarmış rahim büyüdükçe.Bana da 16.haftada söyledi doktor ama bu haftada bi anlam ifade etmiyo dedi.Benim şanssızlığım yukarı çıkmadı.33+4'e kadar dayanabildik ancak.İnşallah yukarı çıkar.

benim ayrıca başka da problemim var. başka kuruma geçtim ve tebligatım bu aralar yapılacak ce ben 15 gün içinde ankaraya gitmek zorunda kalacağım. orad evim yok eşimin tayini olmadı. işe başlayıp rapor alsam bie 8.5 saat yol nasıl giideceğim. dr izin vermeyecek muhtemelen. ayrıca uçağa da izin vermez. napçam bilmiyorum. memur olanlar varsa çözüm önerilerini bekliyorum :)

benim ayrıca başka da problemim var. başka kuruma geçtim ve tebligatım bu aralar yapılacak ce ben 15 gün içinde ankaraya gitmek zorunda kalacağım. orad evim yok eşimin tayini olmadı. işe başlayıp rapor alsam bie 8.5 saat yol nasıl giideceğim. dr izin vermeyecek muhtemelen. ayrıca uçağa da izin vermez. napçam bilmiyorum. memur olanlar varsa çözüm önerilerini bekliyorum :)

Allah kolaylık versin.İnşallah sorun yaşamazsın.Mümkün olduğunca dikkat et çok hareket etme iş güç yapma.Gerçi sürekli yatmak çözüm değil ama en azından benim içim rahat.Elimden geleni fazlasıyla yaptım gerisi Allah'a kalmış.Keşke şunu yapmasaydım demedim hiç.İnşallah senin kanaman olmaz sağlıkla ve vaktinde alırsın bebeğini kucağına.

Back