arkadaşlar merhaba benim 8 yaşında bir oğlum var ve ikinci çocuk düşünüyoruz. oğluma hamile iken plasenta previa totalis teşhisi konmuştu. 4 aydan sonra sürekli yatmama rağmen 33 haftalıkken doğum yaptım.ve bir türlü ikinci çocuğa cesaret edememiştim.oğlumunda ısrarları üzerine eşimle tekrar bebek yapma konusunda karar verdik.fakat içimde çok büyük bir korku var.acaba tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye.aranızda plasenta previa olup tekrar hamile kaldığında sağlıklı hamilelik geçiren var mı
İkincide sorun yaşamamış biri var mı diye sormuşsunuz. Hiçbir sorun yaşamadım demek isterdim ama maalesef öyle olmuyor. Siz de internette okumuşsunuz sonraki gebeliklerde riskin diğer hamilelere göre daha yüksek olduğunu. Başkalarını bilmem ama benim ikinci gebeliğim de plasenta previa nedeniyle erken doğumla sonuçlandı. 10 haftalıkken başlamıştı kanamalarım, 34. haftaya kadar 6 ay boyunca hep yattım. Canım sıkılıp biraz kalkayım, balkonda oturayım, etrafa bakınayım dediğim gün de doğum oldu maalesef. Değişen birşey yok yani... Ayağa kalkmak, gezmek, oturmak, banyo yapmak yasak... Yine yatarak, yine birilerine muhtaç olarak geçiyor ikinci hamilelik de. Umarım sizin öyle olmaz da zamanında sağlıkla kavuşursunuz bebişlerinize.
BENİM DE plesanta previa totalisdi doğumum ama doktor bana hiçbir zaman yatıp dinleneceksin dememişti sadece 1 damla kanamam bile o0lsa hemen acilden giriş yapacaksın dedi hiç bilmiyordum zor olacağını ama 38+4 güne kadar hergün çalıştım ve ayak üzerindeydim ve ogün kanamam ile doğum yaptım doktorum bana 1 dakka bile geç kalsaydın seni de bebeğini de kurtaramazdık dedi ve benim kanamamamı durduramadıkları için rahmime balon yerleştirildi kanamam durduğunu anladıklarında çıkardıla ALLAHıma şükür rahmimi almadılar ve yaşıyorumda çok şükür ikinciyi derseniz düşünmeyi düşünüyorum:)
Buarada bemim durumumda plesantaya bagli kanama ama dr bana asagida demedi hatta kanama alani olarak kesenin ustunu gosterdi ne tani bendemi bu durumdayim korktum simdi tum yorumlari okuyunca
BENİM DE plesanta previa totalisdi doğumum ama doktor bana hiçbir zaman yatıp dinleneceksin dememişti sadece 1 damla kanamam bile o0lsa hemen acilden giriş yapacaksın dedi hiç bilmiyordum zor olacağını ama 38+4 güne kadar hergün çalıştım ve ayak üzerindeydim ve ogün kanamam ile doğum yaptım doktorum bana 1 dakka bile geç kalsaydın seni de bebeğini de kurtaramazdık dedi ve benim kanamamamı durduramadıkları için rahmime balon yerleştirildi kanamam durduğunu anladıklarında çıkardıla ALLAHıma şükür rahmimi almadılar ve yaşıyorumda çok şükür ikinciyi derseniz düşünmeyi düşünüyorum:)
Aynı sorunun cevabını arıyorum. İlk çocuk kanamalara rağmen şükür zamanında doğdu ama ikinci cocukla da aynı şeyleri yaşar mıyım diye çok korkuyorum 8 haftalık hamileyimMerhabalar 2. Dogum da da plasenta previa yi yaşadınız mı acaba?
inşallah aynı şeyi yaşamazsınız bende ilk gebeliğimde plesanta previa totaldim cok kötü bi sürec gecirdim kafamı yastıktan kaldırmak yasaktı 32+6 da doğum yaptım şimdi 2.ye hamileyim 6 haftalık ve doktor aynı şeyi yaşayacaksın büyğk ihtimalle plesanta güzel yerde gözükmüyor dedi bende cok korkuyorum hayırlısıyla atlatırız inşallahAynı sorunun cevabını arıyorum. İlk çocuk kanamalara rağmen şükür zamanında doğdu ama ikinci cocukla da aynı şeyleri yaşar mıyım diye çok korkuyorum 8 haftalık hamileyim