plasenta previa ve 2.hamilelik

umutumde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
202
3
arkadaşlar merhaba benim 8 yaşında bir oğlum var ve ikinci çocuk düşünüyoruz. oğluma hamile iken plasenta previa totalis teşhisi konmuştu. 4 aydan sonra sürekli yatmama rağmen 33 haftalıkken doğum yaptım.ve bir türlü ikinci çocuğa cesaret edememiştim.oğlumunda ısrarları üzerine eşimle tekrar bebek yapma konusunda karar verdik.fakat içimde çok büyük bir korku var.acaba tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye.aranızda plasenta previa olup tekrar hamile kaldığında sağlıklı hamilelik geçiren var mı

Ben de de vardı plasenta previa totalis aynı şekilde ben de erken doğum yaptım 33+4'te.Çok şükür oğlum sağlıklı doğdu hiç problem yaşamadık.Benim 24.haftada başladı kanamalarım sonra sürekli yattım hastanede de yattım douma kadar.Oğlum şimdi 11 aylık.Doktorum 2 sene yadsak demişti.Ben henüz cesaret edemem tabi çok erken ama bu sorunun cevabını ben de çook merak ediyorum.Sürekli yatma kısmı problem değil elbet çocuğa bakacak biri bulunur da erken doğum riski beni en çok korkutan.İnşallah birileri cevap verir.Bu arada internetten okuduğum kadarıyla ikincide aynı olayın tekrarlama riski diğer hamilelere göre 12 kat fazlaymış.Baya yüksek bir oran.bakalım belki ikincide sorun yaşamamış birileri cevap yazar.

İkincide sorun yaşamamış biri var mı diye sormuşsunuz. Hiçbir sorun yaşamadım demek isterdim ama maalesef öyle olmuyor. Siz de internette okumuşsunuz sonraki gebeliklerde riskin diğer hamilelere göre daha yüksek olduğunu. Başkalarını bilmem ama benim ikinci gebeliğim de plasenta previa nedeniyle erken doğumla sonuçlandı. 10 haftalıkken başlamıştı kanamalarım, 34. haftaya kadar 6 ay boyunca hep yattım. Canım sıkılıp biraz kalkayım, balkonda oturayım, etrafa bakınayım dediğim gün de doğum oldu maalesef. Değişen birşey yok yani... Ayağa kalkmak, gezmek, oturmak, banyo yapmak yasak... Yine yatarak, yine birilerine muhtaç olarak geçiyor ikinci hamilelik de. Umarım sizin öyle olmaz da zamanında sağlıkla kavuşursunuz bebişlerinize.

O günleri döndüm tekrar bi içim daraldı yaşadıklarımı hatırladım bu yazıyı okuyunca.Çok zor sıkıntılı yıpratıcı bir dönemdi.Ben de bir umut açtım olumlu bişeyler yazılmıştır diye :)) Ben zaten 3 sene daha düşünmem ikinciyi.Sizin kaç sene sonra oldu ikinci?Yani üzerinden çok zaman geçmesi etkili olmuşmudur onu merak ettim.HAni o kadar yıl sonra rahim toparlanır rahim duvarı güçlenir falan belki diye düşündüm.

doktorum bana bu tamamen o an olacak bişey yani plasenta tutunurken demişti siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız diye sorduğumda bana bu senin kararın ama denemeye değer demişti kesin olur diyemem çok sağlıklı bir hamilelikte geçirebilirsin aynı şeyleri de yaşayabilirsin tamamen şans demişti.bende o yüzden karar verdim gerçi pek şansım yoktur ama bi deneyim bakalım belki bu sefer güler yüzüm birde ben 34 yaşındayım ve bu bile riski artırıyor.Allah'ım inşallah aynı şeyleri yaşatmaz tekrar
bu arada cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim yaşlarınızı da yazarsanız sevinirim

arkadaşlar burada plasenta previa geçiren bir sürü insan var.neden kimse cevap vermiyor.yoksa bir tek benmi tekrar deneme çılgınlığını gösteriyorum.düşünmüyorsanız bile ben 2.çocuğa cesaret edemiyorum diyebilirsiniz

Ben ilk hamileliğimde 27 yaşındaydım. Bebeğim 25 haftalık doğdu, 3 ay yoğun bakımda yaşadıktan sonra kaybettik. 10 ay sonra tekrar hamile kaldım, 28 yaşındaydım. Doktorum plasenta previa yanında rahimde yapısal bir bozukluk olduğunu kaç kez hamile kalırsam kalayım hep erken doğumla sonuçlanacağını söyledi. Bebeğime bir kardeş daha vermek isterdim ama bu yüzden üçüncüyü hiç düşünmüyorum. Tek umut veren sözü daha önceki gebelikte rahim 25 haftaya kadar büyüdüğü için, ikinci gebelikte biraz daha esneyip büyüyebilir demişti. Gerçekten de 34. haftaya kadar büyüdü ama o zamana kadar geçen süreçte yaşananlar aynı maalesef. Hep dikkat, hep endişe, hep üzüntü...

Doktorumun hemşiresinin ablası da plasenta previaymış ve o da erken doğum beklerken bebeği 40 haftayı doldurmuş. 39 hafta dur bebeğim, gelme bebeğim diye severken 40. hafta artık gel bebeğim, gel bebeğim diye sevmeye başlamış bebeğini :) Yani plasenta previa bile olsa 40 haftayı doldurma şansı olabiliyormuş. Eğer tekrar aynı şeyleri yaşamayı göze alabiliyorsanız denemeye değer...

ben açmıştım bu konuyu.o zaman hamile değildim.şimdi hamileyim 11.haftamdayım.doktorum büyük ihtimal pl.prev.var dedi.aşağıda karartı görmüş.ama 16-20. haftalarda kesinleşir dedi.sorumun cevabını buldum. ilkinde varsa ikincidede çıkıyo maalesef.8 senede geçse 10 senede geçse tekrar çıkıyo işte.

BENİM DE plesanta previa totalisdi doğumum ama doktor bana hiçbir zaman yatıp dinleneceksin dememişti sadece 1 damla kanamam bile o0lsa hemen acilden giriş yapacaksın dedi hiç bilmiyordum zor olacağını ama 38+4 güne kadar hergün çalıştım ve ayak üzerindeydim ve ogün kanamam ile doğum yaptım doktorum bana 1 dakka bile geç kalsaydın seni de bebeğini de kurtaramazdık dedi ve benim kanamamamı durduramadıkları için rahmime balon yerleştirildi kanamam durduğunu anladıklarında çıkardıla ALLAHıma şükür rahmimi almadılar ve yaşıyorumda çok şükür ikinciyi derseniz düşünmeyi düşünüyorum:)

aynen ben de 39.haftaya kadar hep ayaktaydım,tıs tıs iş yapıyodum,biri 5,5 yaşında diğeri 16 aylık 2 çocuğum daha var.37.haftaya kadar da çalıştım.11.haftada düşük tahtidiyle hastanede yattım 2 gün.sonrasında kanama falan olmadı.ama doğum sezeryanla oldu mecburen ve çok zor durmuş kanamam ve plesenta kötü durumdaymış.4 tane 2şer kiloluk kum torbası vardı karnımda ameliyattan çıkınca,hazneyede tanpon tepiliydi.allahım çok büyük yüzüme baktıda yaşadı,düşük olmadı bu çocuk.

İlk kizimda hic ama hic bilmezdim boyle seyleri.
Hatta hamileligimin 3. ayina dek hamile oldugumu anlamamistim bile.
Fakat simdi ogluma hamileyim. 10. haftamda bardaktan bosalircasina kanamam oldu. Ve o gün dünya basima yikildi sanki.
Doktor plesanta rahim.agzina inmis düsük tehtidi var dedi yattim bir ay. Kesin olarak plesanta previa teshisi koymadi.
Bir ay sonra kendi doktorum bu aylarda plesantanin alt segmentte olmasi cok normal su an icin hersey yunda ama kesenin arkasinda kanama alani var dedi.
Haydiii bidaha yatis.
Neseki daha sonra duzeldi hersey. Normal hayatima döndüm allaha sükür.
Fakat ne zaman doktora plesantamin durumunu sorsam; yulari cikmis yada cikmamis demiyor. Sadece iyi iyi cok guzel diyor. Anlayabilmis degilim. Elbette ki iyi olmasi cok guzel bisey fakat previa var mi yok mu hala bilemiyorum. Acikcasi zaten 3. düsünmüyorum bir de bu yasadiklarimdan sonra pek cesaret edemezdim heralde. Ama tabii annelik insan engelolamiyor duygularina.. Allah saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin insallah..

Nasil yani cocuga bakacak biri bulunur demis bi arkadas bu kadar basitmi yeni bir bebek icib olan cocugun icinde derin yaralar aciliyor benim ikinci gebeligim ve bundada yatitotum en cok oglum icin uzuluyorum

Buarada bemim durumumda plesantaya bagli kanama ama dr bana asagida demedi hatta kanama alani olarak kesenin ustunu gosterdi ne tani bendemi bu durumdayim korktum simdi tum yorumlari okuyunca

İyi akşamlar. Bende aynı teshisle sezeryan oldum 1 ay önce. Rahmi almamak için eşini bıraktı icerde dr um.mesanemde etkilendiği için 1 haftadır da hastanede yatıyorum kanama oldu.sukurler olsun atlattım onu.şimdi regl döneminde eşini düşürmeye caliscam. Dr um senin gibi hastam çok oldu sende düşürüp kurtulcan dedi regl döneminde dusermis.insallah öyle olur.benim gibi olup eşini düşüren varmı? ?

Merhabalar 2. Dogum da da plasenta previa yi yaşadınız mı acaba?
Aynı sorunun cevabını arıyorum. İlk çocuk kanamalara rağmen şükür zamanında doğdu ama ikinci cocukla da aynı şeyleri yaşar mıyım diye çok korkuyorum 8 haftalık hamileyim

Merhaba doğumunuz oldu mu? İnşaallah sağlıkla kucağınıza almışsınızdır bebeğinizi. Bende 1.5 sene önce plesanta previa ile doğum yaptım. Şimdi tekrar gebelik şüphesi var önümüzdeki hafta belli olucak. Benim ikinci gebeliğimde çıktı previa doktor bidaha gebelik düşünmesen iyi edersin büyük damara yapışma riski olur gebe kalırsan kürtaj olman gerekir demişti. Sizi merak ettim doğum yaptınız mı

Aynı sorunun cevabını arıyorum. İlk çocuk kanamalara rağmen şükür zamanında doğdu ama ikinci cocukla da aynı şeyleri yaşar mıyım diye çok korkuyorum 8 haftalık hamileyim
inşallah aynı şeyi yaşamazsınız bende ilk gebeliğimde plesanta previa totaldim cok kötü bi sürec gecirdim kafamı yastıktan kaldırmak yasaktı 32+6 da doğum yaptım şimdi 2.ye hamileyim 6 haftalık ve doktor aynı şeyi yaşayacaksın büyğk ihtimalle plesanta güzel yerde gözükmüyor dedi bende cok korkuyorum hayırlısıyla atlatırız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…