Plasenta previa teşhisi konulanlar.

Kızlar meraba...biz bugün 34+0 olduk..dün doktor randevum vardı ve doktor bana da bebeğin eşini kendine yastık yapmış yatıyo eğer kanala önce bebek girerse normal doğum önce eş girerse sezeryan olur beklicez görücez dedi bu zamana kadar kaç tane doktora gittim iki farklı doktorda ayrıntılı ultrasona girdim hiç böyle bi şey söyleyen olmamıştı bu ayın 21 inde randevum var doktorum bana istirahat et demedi ilaç falan da olmadı...
Canim sen yinede hareketlerine dikkat et kendini yorma.

• slm arkadaslar 23 haftalik hmileyim bana plasenta previa totalis teshisi konuldu aslnda 13 haftalikken soylendi ve duzelir denildi suan hic bi duzelme yok once ayda bi damla kanama leke oluyodu oda bir damla falandi simdi haftalik kanamam kanam olmaya ve aniden bi kac ped dolmaya basladi sonra aniden kesilip lekeye donuyo bi hafta suruyo bazen ilk leke geliyo sonra aniden kan geliyo acile gidiyoeum serumla falandurduruyolar bebek buyudukce erken dogum ve asiri kanama riskim artiyomus duruma gore rahimde alinabiliyomus cok korkuyorum bu benim ilk bebegim.aranizda bu haftada boyle olup duzelen varmi.yada bu durumdayken n ne gibi tehlike gecirdiniz lutfn bni bilgilendiriendiriseniz ck sevinirim hepinize saglik gunler dilerim
Canim geçmiş olsun. Kullandığın ilaç var mı. Bide dinleniyorsun değil mi.

risk vardı tabi ki.
karnımda bir bombayla gezdiğimi düşündüğüm çok oldu.
pskolojim çok kötüydü.:KK43:
14 ve 16. aylarda kanama oldu.
zaten bebek hep aşağıdaydı.
plesanta eski sezaryen kesiine tutunmuştu.
orda da kaldı,yapıştı zaten.

yürüyemezdim ağrıdan.
rahmim aşağı doğru büyümüştü.
o kasıklarımda çok acı,ağrı yaptı.
yırtılmış gibi hissederdim.
aşağı baskı çok olunca ahreket zorlandı tabi.
hep ayaklarımı uzatarak oturdum,evde hep uzandım.
her gece kanama olacak korkusuyla uyudum,vs.,vs.

34.haftada doğdu kızım.
o gün biraz evde hareket etmiştim.
gaz yapan meyvelerden aşırı yemiştim sıcak yanıyordum.
akşam eşim geldi.
yarına hazır olsun diye mutfak masasında barbunya temizlemeye oturmuştum.
gazın sıkıştığını hissettim.
karnım ağrıdı ama ishal gibi.
ben anlayamadım ama doğum sancısı da başlamış.
bir kaç kez wcye gidip geldim.
üçüncüde kan geldiğini gördüm.
en korktuğum şeydi.elim ayağım titredi.
çok değildi ama az.
drumu aradım.hemen hastaneye çağırdı.
ameliyathane hazırdı.
ama serum,ağızdan ilaçlarla hızlı bir şekilde müdehale ettiler.
kanama durdu çok sürmeden.

ama dr.um tekrar gece bir sıkıntı olur diye sabah aldı.

yaşadığım korkular ameliyattan daha zordu emin ol.
nette çok vahim hikayeler okumuştum.
aylarca zihnimde canlandırdığım.
yanlış yapmışım sonra anladım.

bu işi bilen bir dr.sa korkma.
zaten kendine güvenmeyen hemen gönderir seni.
ben çok dr.gezdim.
hepsi beni mezara soktu sağolsunlar.:KK43:

totalistim,düzelmedi.
rahim de alındı.
çok da önemsemedim.önemli olan hayatta olmaktı.:)

herkes atlattı burda.
sen de atlatırsın emin ol.

Allah yardımcın olsun.
Canim demişsin ya bebek hep asagidaki diye mesela benimkini kafası kasigimda bacaklarda sağ böbreğini oralarda bi yerde şimdi asagida mi yukarida mi nasıl anliycaz. Bide dun kanamam oldu ama usgde gözükmeDi sence neden olabilir. Usgde görünmemesi korkuttu beni..

slm dagci suan kac haftaliksisin bnde totilistim bnim git gide riskim artiyo cok sukur bebegim cok saglikli ama aniden cok kanamam olur diye erken dogum olur diye korkuyorum.kanamalarim sîklasti.asiri olmuyo ama haftada ikikere aniden iki ped dolucak sekilde kanama oluyo ve aniden duruyo damlaya donuyo sonra surekli leke oluyo.sende neler oluyo bn suan 23 haftaligim
Canim bu kanamalar bebeğin kilo alımını etkiliyor mu.

Canim demişsin ya bebek hep asagidaki diye mesela benimkini kafası kasigimda bacaklarda sağ böbreğini oralarda bi yerde şimdi asagida mi yukarida mi nasıl anliycaz. Bide dun kanamam oldu ama usgde gözükmeDi sence neden olabilir. Usgde görünmemesi korkuttu beni..
usg de kalan kanama gözüküyor canım.demekki içerde kalmamış.
benim ilk muayene de bebek rahmin dar yerinde gözükmüştü.
zamanla yukarı doğru çıktı ama plesanta orda kaldı.yapıştı.
önemli olan plesantanın yeri.
dr.nerde görüyor?
Canim bu kanamalar bebeğin kilo alımını etkiliyor mu.
yok canım hiç bir şey olmaz canavarlara.
her şeye rağmen o kadar güçlü bebekler oluyorlar ki kuzular.:)

çok yersiz vesveselerle kendini doldurma.
durumunu ve ne yapman gerektiğini biliyorsan sabırla bekleyeceksin canım.
ben son aylarda daha relakstım.
Allah yardım ediyor.bir de zaman ilerleyince endişelerin azalıyor.

çok kanama yaşayıp bizden daha kolay doğum yapan previalılar oldu burda.

en ağır ben ve başka bir arkaştı.
ikimizi de aynı hoca ameliyat etti.

usg de kalan kanama gözüküyor canım.demekki içerde kalmamış.
benim ilk muayene de bebek rahmin dar yerinde gözükmüştü.
zamanla yukarı doğru çıktı ama plesanta orda kaldı.yapıştı.
önemli olan plesantanın yeri.
dr.nerde görüyor?

yok canım hiç bir şey olmaz canavarlara.
her şeye rağmen o kadar güçlü bebekler oluyorlar ki kuzular.:)

çok yersiz vesveselerle kendini doldurma.
durumunu ve ne yapman gerektiğini biliyorsan sabırla bekleyeceksin canım.
ben son aylarda daha relakstım.
Allah yardım ediyor.bir de zaman ilerleyince endişelerin azalıyor.

çok kanama yaşayıp bizden daha kolay doğum yapan previalılar oldu burda.

en ağır ben ve başka bir arkaştı.
ikimizi de aynı hoca ameliyat etti.
Canim plesenta yaklaşık 2.5 cm uzak on duvara yerleşimLi. leke gelir gelmez yaklaşık 30 dk içinde hastanedeydik. Koyu kırmızı bi kandi. Usgede kanama göRemedi Dr ve bebek basini benim daha önce kanama yaşadığım tarafa yaslamis Dr ondan olabilir Dedi. Şimdi kahverengiye döndü ilaç içilmesi serum takMadi iğneden yapmadı. Perşembe günü haftalık pruluton iğne var onu yine perşembe yaptırmak dedi kanama artarsa gel dedi 32+4olduk sanırım Dr bebek otuzlu Haftalara geldi diye rahat davranıyor. Birde dünden beri kasigim ağrıyor geçmedi. Bebisin kafası kasiklarimda. Kafa atıyor veya basTiriYor. canımı acıtıyor.

Canim plesenta yaklaşık 2.5 cm uzak on duvara yerleşimLi. leke gelir gelmez yaklaşık 30 dk içinde hastanedeydik. Koyu kırmızı bi kandi. Usgede kanama göRemedi Dr ve bebek basini benim daha önce kanama yaşadığım tarafa yaslamis Dr ondan olabilir Dedi. Şimdi kahverengiye döndü ilaç içilmesi serum takMadi iğneden yapmadı. Perşembe günü haftalık pruluton iğne var onu yine perşembe yaptırmak dedi kanama artarsa gel dedi 32+4olduk sanırım Dr bebek otuzlu Haftalara geldi diye rahat davranıyor. Birde dünden beri kasigim ağrıyor geçmedi. Bebisin kafası kasiklarimda. Kafa atıyor veya basTiriYor. canımı acıtıyor.
iyi haber bence canım 2,5 cm uzak olması.
o zaman yapışık değil.
doğuma gidince serum takıldı canım.
ama ilk kanamalarda da drum yatırmıştı.
zaten çok panikdi ilk dr.um.
kahverengi eski kanam zaten.
önemli olan devam etmemesi ve kırmızı gelmemesi.
benim de kahverengiydi ikisi de.

siz de epey ilerlemişsiniz.
ciğer geliştirici yaptırdın mı canım?
mutlaka yaptır,yapılmadıysa.
bebeğin %50 yaşama şansı artıyor.

eğer küvözde kalırsa endişelenme.
evde erekn doğan bakımı daha zor.
ben çok zorlandım.
ememiyor,genzine kaçıyor vs. vs.
hem o arada sen de toplamış olursun.

Allah en kolay nasıl atlatacaksanız o şekilde nasip eylesin.:)

benim kızım hiç karnıma sığmadı sanki.
hep hareket ettikçe karnım delinecek gibi ağrırdı.
plesantada şişermiş bazen.
sanırım o vakitlerde bebek sıkışıyordu.

iyi haber bence canım 2,5 cm uzak olması.
o zaman yapışık değil.
doğuma gidince serum takıldı canım.
ama ilk kanamalarda da drum yatırmıştı.
zaten çok panikdi ilk dr.um.
kahverengi eski kanam zaten.
önemli olan devam etmemesi ve kırmızı gelmemesi.
benim de kahverengiydi ikisi de.

siz de epey ilerlemişsiniz.
ciğer geliştirici yaptırdın mı canım?
mutlaka yaptır,yapılmadıysa.
bebeğin %50 yaşama şansı artıyor.

eğer küvözde kalırsa endişelenme.
evde erekn doğan bakımı daha zor.
ben çok zorlandım.
ememiyor,genzine kaçıyor vs. vs.
hem o arada sen de toplamış olursun.

Allah en kolay nasıl atlatacaksanız o şekilde nasip eylesin.:)

benim kızım hiç karnıma sığmadı sanki.
hep hareket ettikçe karnım delinecek gibi ağrırdı.
plesantada şişermiş bazen.
sanırım o vakitlerde bebek sıkışıyordu.
Canim ben ilk kanamayi 25. Haftada yaşadım o zaman ciğer geliştirici yapıldı sonra 28. Hafta kanama geldi rahim Bayum kisalmis doğum başlayacakti yani bede o hafta ciğer geliştirici yapıldı şimdide dün kanaması oldu Dr ciğer geliştirici yapmadı başka müdahalede de bulunmadı Oysaki çok pimpiriklidir ama yapmadı bişey hatta perşembe pruluton yapılıyor bana onu one alalım şimdi yaptır dedim yok dedi perşembe yaptı dedi. Eve yolladı şimdi kanamanın rengi kahverengiye döndü. Inşallah geçer. Plasenta on duvardaymis tehlikeli mi bu ne biliyim sezeryende karnını keserken plasenrayida kesmesinler☺

Canim ben ilk kanamayi 25. Haftada yaşadım o zaman ciğer geliştirici yapıldı sonra 28. Hafta kanama geldi rahim Bayum kisalmis doğum başlayacakti yani bede o hafta ciğer geliştirici yapıldı şimdide dün kanaması oldu Dr ciğer geliştirici yapmadı başka müdahalede de bulunmadı Oysaki çok pimpiriklidir ama yapmadı bişey hatta perşembe pruluton yapılıyor bana onu one alalım şimdi yaptır dedim yok dedi perşembe yaptı dedi. Eve yolladı şimdi kanamanın rengi kahverengiye döndü. Inşallah geçer. Plasenta on duvardaymis tehlikeli mi bu ne biliyim sezeryende karnını keserken plasenrayida kesmesinler☺
Valla benimkisi de sigamiyor sanırım ama hep kasiklarimda sorunu göbek deliğine yakın oynamıyor asagida zorluyor beni. Bacaklarını azoynatiyo bel boşluğunda onlarda oynatincada böbreğim acıyor. Benimki vurmuyorda itiyor gibi geriyor kendini.

risk vardı tabi ki.
karnımda bir bombayla gezdiğimi düşündüğüm çok oldu.
pskolojim çok kötüydü.:KK43:
14 ve 16. aylarda kanama oldu.
zaten bebek hep aşağıdaydı.
plesanta eski sezaryen kesiine tutunmuştu.
orda da kaldı,yapıştı zaten.

yürüyemezdim ağrıdan.
rahmim aşağı doğru büyümüştü.
o kasıklarımda çok acı,ağrı yaptı.
yırtılmış gibi hissederdim.
aşağı baskı çok olunca ahreket zorlandı tabi.
hep ayaklarımı uzatarak oturdum,evde hep uzandım.
her gece kanama olacak korkusuyla uyudum,vs.,vs.

34.haftada doğdu kızım.
o gün biraz evde hareket etmiştim.
gaz yapan meyvelerden aşırı yemiştim sıcak yanıyordum.
akşam eşim geldi.
yarına hazır olsun diye mutfak masasında barbunya temizlemeye oturmuştum.
gazın sıkıştığını hissettim.
karnım ağrıdı ama ishal gibi.
ben anlayamadım ama doğum sancısı da başlamış.
bir kaç kez wcye gidip geldim.
üçüncüde kan geldiğini gördüm.
en korktuğum şeydi.elim ayağım titredi.
çok değildi ama az.
drumu aradım.hemen hastaneye çağırdı.
ameliyathane hazırdı.
ama serum,ağızdan ilaçlarla hızlı bir şekilde müdehale ettiler.
kanama durdu çok sürmeden.

ama dr.um tekrar gece bir sıkıntı olur diye sabah aldı.

yaşadığım korkular ameliyattan daha zordu emin ol.
nette çok vahim hikayeler okumuştum.
aylarca zihnimde canlandırdığım.
yanlış yapmışım sonra anladım.

bu işi bilen bir dr.sa korkma.
zaten kendine güvenmeyen hemen gönderir seni.
ben çok dr.gezdim.
hepsi beni mezara soktu sağolsunlar.:KK43:

totalistim,düzelmedi.
rahim de alındı.
çok da önemsemedim.önemli olan hayatta olmaktı.:)

herkes atlattı burda.
sen de atlatırsın emin ol.

Allah yardımcın olsun.
insallh cnm bnde senin gibiyim bombayla duruyorum sanki.baska cocugun varmiydi bu bebeginde bi sorun oldumu.bnim ilk bebegim oldugu icin rahmim alinirsa bnim icin kotu olur.senin ameliyatta kanamani durduramadilardami rahmini aldilar.yogun bakimda yada hastanede yattinmi.

suan cok sukur iki gundur leke ve kan gelmiyo.son bi aydir bununla ugrasiyodum.ama bugunde kasigimin sol tarafinda batma basladi.agri yada kasilma yok sadece bicak saplanmis gibi hareket edince batiyo.hastane konusunda dr zaten kendine guvenemedi cerrah pasaya gitmemi istedi.bnimda kontrollerim haftalik oldugu icin cerrah pasada uzak kaliyo bnde kanuniye haftaya randevu aldim.orasida basina almassa artk cerrah pasaya gecicem.dr bna yemek ve su wc disinda yataktan kalkmayacan dedi bnde oyle yapiyorum.kayinvalidem sagolsun herseyi hazirlayim onume getiriyo.

bnimde oglum olucak insallh suan sagligi kilosu ck iyi ama gecen hafta ayrintili ultrasonda suyumun biraz az oldugunu soledi keendi dr umda normal dedi..senin dr un bi damla kan gelince seni cagiriyomuydu.bana devamli olursa ve agrili olursa gel dediler.az olup bi an gelip gecerse agri olmassa gelme dediler.su 30 haftaya girebilseydim en azinda ern alinirsa bi umit bebegimin yasama umudu olurdu dicem ama orasini allh bilir.yiyecek ekmegi varsa allh onu her sekilde yasatir diyede dusunuyorum.bole teselli etmeye calisiyorum kendimi.

ciğer geliştirici 2 kez yapılıyor zaten canım.
ön duvar iyi bence.
benim ki rahim ağzını kapatıyordu.
dr.un biliyordur durumu,rahat ol canım.
kahverengi geçer canım.
eğer kesik yerindeyse plesanta dikey kesiyorlar canım.
benim öyle oldu.
ama burdaki herkes normal sezaryen gibi oldu.
Valla benimkisi de sigamiyor sanırım ama hep kasiklarimda sorunu göbek deliğine yakın oynamıyor asagida zorluyor beni. Bacaklarını azoynatiyo bel boşluğunda onlarda oynatincada böbreğim acıyor. Benimki vurmuyorda itiyor gibi geriyor kendini.
benimki de geriyordu kendini.
insallh cnm bnde senin gibiyim bombayla duruyorum sanki.baska cocugun varmiydi bu bebeginde bi sorun oldumu.bnim ilk bebegim oldugu icin rahmim alinirsa bnim icin kotu olur.senin ameliyatta kanamani durduramadilardami rahmini aldilar.yogun bakimda yada hastanede yattinmi.

suan cok sukur iki gundur leke ve kan gelmiyo.son bi aydir bununla ugrasiyodum.ama bugunde kasigimin sol tarafinda batma basladi.agri yada kasilma yok sadece bicak saplanmis gibi hareket edince batiyo.hastane konusunda dr zaten kendine guvenemedi cerrah pasaya gitmemi istedi.bnimda kontrollerim haftalik oldugu icin cerrah pasada uzak kaliyo bnde kanuniye haftaya randevu aldim.orasida basina almassa artk cerrah pasaya gecicem.dr bna yemek ve su wc disinda yataktan kalkmayacan dedi bnde oyle yapiyorum.kayinvalidem sagolsun herseyi hazirlayim onume getiriyo.

bnimde oglum olucak insallh suan sagligi kilosu ck iyi ama gecen hafta ayrintili ultrasonda suyumun biraz az oldugunu soledi keendi dr umda normal dedi..senin dr un bi damla kan gelince seni cagiriyomuydu.bana devamli olursa ve agrili olursa gel dediler.az olup bi an gelip gecerse agri olmassa gelme dediler.su 30 haftaya girebilseydim en azinda ern alinirsa bi umit bebegimin yasama umudu olurdu dicem ama orasini allh bilir.yiyecek ekmegi varsa allh onu her sekilde yasatir diyede dusunuyorum.bole teselli etmeye calisiyorum kendimi.
benim 2 tane çocuğum daha vardı.
rahmini almazlar bence.
ilk sezaryense ameliyat daha kolay olur bize göre.
totalist olup normal sezaryen olanlar vardı burda.

ben mecburen çalıştım ama oturararak.
hiç iş yapmadım ama çocukları sabah hazırlayıp okula gönderiyordum.

girersin inşaALLAH.
ben de 30dan sonra ümitvar olmuştum.
kaç haftalıksın şimdi?

ciğer geliştirici 2 kez yapılıyor zaten canım.
ön duvar iyi bence.
benim ki rahim ağzını kapatıyordu.
dr.un biliyordur durumu,rahat ol canım.
kahverengi geçer canım.
eğer kesik yerindeyse plesanta dikey kesiyorlar canım.
benim öyle oldu.
ama burdaki herkes normal sezaryen gibi oldu.

benimki de geriyordu kendini.

benim 2 tane çocuğum daha vardı.
rahmini almazlar bence.
ilk sezaryense ameliyat daha kolay olur bize göre.
totalist olup normal sezaryen olanlar vardı burda.

ben mecburen çalıştım ama oturararak.
hiç iş yapmadım ama çocukları sabah hazırlayıp okula gönderiyordum.

girersin inşaALLAH.
ben de 30dan sonra ümitvar olmuştum.
kaç haftalıksın şimdi?
allh bagislasin cnm simdi 24 haftaligim.hic sezer olmadim hic hamile kalmadim.insallh dedigin gibi olur.yinede bazi dr lar duzelebilir diyo bazilari zor diyo.

allh bagislasin cnm simdi 24 haftaligim.hic sezer olmadim hic hamile kalmadim.insallh dedigin gibi olur.yinede bazi dr lar duzelebilir diyo bazilari zor diyo.
Canim benim 25.haftada teşhis kondu şimdi 32 oldum inşaallah 37 38 leri görebiliriz. Sende göreceksin inşaallah. Zaman zor geçiyor biliyorum ama inan geçiyor.

X