Plasenta previa teşhisi konulanlar.

Canım ciğer geliştiricisi geçen cumartesi yaptı. 26 haftayı doldurduktan sonra hemen yaptı. Doktorum ilaçlar konusunda hassas sanırım durumum onuda endişelendirDi. Bu arada inan gözlerim doldu yazdıkların için teşekkürler beni anlıyorsun buna eminim. Bebeğim konuşuyoruz sık sık onu çok seviyorum. Bugün en büyük sorunumuz wc ikinmaktan korkuyorum yoksa şimdiye çözülmüştu. Ben plasentayi yukarı çıkarmak için neler yapılmalı diye çok araştırdım ama istirahatten başka bişey bulamadım . Duyumlarini paylaşırsan sevinirim. Birde benim kanama ve plesanta sol kasik tarafımda o tarafa yatmak pkesentanin yukarı çıkmasını engeller mi acaba.
PLESANTA SAYFASINDA VARDI.
banyodan sonra aykalrını yukarı uzat.
hatta uyurken de ayaklarının altına yastık koy.
bir kaç şey daha vardı ama aklıma gelmiyor şimdi.
sola yatınca ebbeğe daha iyi kan gidiyor canım.
ben zor da olsa sola yatmaya çalışıyordum.
hatta bunları yaptım yukarı çıktı previa değilim artık demişti bir arkadaş.
sadece banyodan sonra ve genelde yatarken ayakları yukarı uzatma var aklımda.
Bugün midem çok kkötü afedersin ne yediysem çıkardim senin ne zaman ggeçtibulantin

İyi geceler bugün nasılsin benim 2 gündür çok bulantim var ozellikle yemek yedikten sonra illaki aaffedersin çıkarıyorum bebeğe zarar vermekten korkuyorum bide idrar kaçırma problemim var benim sende de var mi böyle bişey
bebeğe zarar vermez merak etme.
ben 3 hamileliğimde de hep kustum.
sonuncu felaket boyuttaydı.
hiç bir şey olmaz kuzuna rahat ol.
b12 ve b6 vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor bulantılar.
bitkisel bir ilacı var.arkadaşım kullandı geçti bulantıları.

PLESANTA SAYFASINDA VARDI.
banyodan sonra aykalrını yukarı uzat.
hatta uyurken de ayaklarının altına yastık koy.
bir kaç şey daha vardı ama aklıma gelmiyor şimdi.
sola yatınca ebbeğe daha iyi kan gidiyor canım.
ben zor da olsa sola yatmaya çalışıyordum.
hatta bunları yaptım yukarı çıktı previa değilim artık demişti bir arkadaş.
sadece banyodan sonra ve genelde yatarken ayakları yukarı uzatma var aklımda.

bebeğe zarar vermez merak etme.
ben 3 hamileliğimde de hep kustum.
sonuncu felaket boyuttaydı.
hiç bir şey olmaz kuzuna rahat ol.
b12 ve b6 vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor bulantılar.
bitkisel bir ilacı var.arkadaşım kullandı geçti bulantıları.
Canim teşekkür ederim ben zaten sürekli yatıyorum yarın akşam başka bi drden randevu aldım başka bi göz görsün halimi diye. KarnıMi taşıyamaz oldum. Şu bile icemiyorum Adalati içmeyi bıraktıM. Karnım patlıcak yoksa.

Canim buraya yazdığını yeni gördüm benim bulantı çöktü ama kusma yoktu benim 4.aya kadar bulantı sürdü canım ne yazikki progestan bulantısı dahada arttırıyor. Bulantısı arttıran yiyecekler yeme mesela ben 5. Aya kadar peynir ve yoğurt yiyeNedim. Portakal iyi gelirdi tabi onuda ben soymuycam soyarken kokusu elimde kalıyordu bulantı yapıyordu. Canım hepsi geçiyor seni çok iyi anlıyorum kahverengi lekelerin gecşeydi dozunu belki azaltır. Kuzum sen şu ilacın iğnesini al en azından Yemen düzelir iğnesi acısı en fazla 1 gün sürer ama ilaç acayip yapıyor. Kıyamam sana ya geçecek kuzum az daha sabır hepsi geçecek ben 6 haftaliktan başlamıştım 1 ay içtim Dr değiştirince ilacı kesti. Ama seninki büyük ihtimal dozu düşürür kysmamak için az az sık sık ye ve asla bulantısı arttıran şeyi yeme faydali da olsa yeme.
Canim bende iğne isteyecegim zaten iilaç gercekten daha jkötü yapiyo insani herseyden tiksindim süt bile icemiyorum yedigim seyler belli

Canım beni gelişmelerden haberdar et meraktayim. Keşke yakın olaydıK. Senin için dua edicem sakin üzülme hepsi geçecek.
Bu arada çok ssağol canim ggönüller bir olsun onemli olan suan ikimizinde ihtiyacı olan sey gerçekten dua Rabbim yardımcımız olsun

kızlar merhaba,

30 haftalık gebeyim geçen ayki kontrolde sorun yoktu fakat bu gittiğim de plasenta rahime yakın yukarı cıkması lazım dedi, ne zaman yukarı cıkar ve bunun icin ne yapmam gerekiyor ?

kızlar merhaba,

30 haftalık gebeyim geçen ayki kontrolde sorun yoktu fakat bu gittiğim de plasenta rahime yakın yukarı cıkması lazım dedi, ne zaman yukarı cıkar ve bunun icin ne yapmam gerekiyor ?
Canim geçmiş olsun plesenta previa mi dedi doktorunuz birde 3 çeşidi var sizinki hangisi acaba.

Canim geçmiş olsun plesenta previa mi dedi doktorunuz birde 3 çeşidi var sizinki hangisi acaba.

bilmiyorum ki rahim ağzına yakın biraz kapatmış dedi ilerleyen zamanlarda yukarı cıkar cıkmazsa normal dogum olmuyor dedi netten baktıgım kadarı ile marjinal plasenta oluyor sanırım

bilmiyorum ki rahim ağzına yakın biraz kapatmış dedi ilerleyen zamanlarda yukarı cıkar cıkmazsa normal dogum olmuyor dedi netten baktıgım kadarı ile marjinal plasenta oluyor sanırım
Canim şimdi çeşidini bilmeden yorum yapmak zor ancak ben kendimden yola çıkarak anlatayım bende marjinal vardı kanama geçirdiM ilaç tedavisi ge yatak istirahat verildi Her hafta biraz biraz yukarı çıktı yataktan wc harici çıkmadim yemeklerimi bile bazen yatakta yedim bu şekilde gelisme kaydettim. Ancak plesentanim çeşidi önemli bir dahaki kontrolünde öğren. Inşallah tez zamanda yukarı çıkar. Dinlenmeye ihmal etme özellikle ayakta kalma.

Canim şimdi çeşidini bilmeden yorum yapmak zor ancak ben kendimden yola çıkarak anlatayım bende marjinal vardı kanama geçirdiM ilaç tedavisi ge yatak istirahat verildi Her hafta biraz biraz yukarı çıktı yataktan wc harici çıkmadim yemeklerimi bile bazen yatakta yedim bu şekilde gelisme kaydettim. Ancak plesentanim çeşidi önemli bir dahaki kontrolünde öğren. Inşallah tez zamanda yukarı çıkar. Dinlenmeye ihmal etme özellikle ayakta kalma.

bende devamlı dinleniyorum zaten ayaga kalkıp az yürüyünce yoruluyorum :KK43: inşallah cok teşekkür ederim

Kızlar meraba...biz bugün 34+0 olduk..dün doktor randevum vardı ve doktor bana da bebeğin eşini kendine yastık yapmış yatıyo eğer kanala önce bebek girerse normal doğum önce eş girerse sezeryan olur beklicez görücez dedi bu zamana kadar kaç tane doktora gittim iki farklı doktorda ayrıntılı ultrasona girdim hiç böyle bi şey söyleyen olmamıştı bu ayın 21 inde randevum var doktorum bana istirahat et demedi ilaç falan da olmadı...

• slm arkadaslar 23 haftalik hmileyim bana plasenta previa totalis teshisi konuldu aslnda 13 haftalikken soylendi ve duzelir denildi suan hic bi duzelme yok once ayda bi damla kanama leke oluyodu oda bir damla falandi simdi haftalik kanamam kanam olmaya ve aniden bi kac ped dolmaya basladi sonra aniden kesilip lekeye donuyo bi hafta suruyo bazen ilk leke geliyo sonra aniden kan geliyo acile gidiyoeum serumla falandurduruyolar bebek buyudukce erken dogum ve asiri kanama riskim artiyomus duruma gore rahimde alinabiliyomus cok korkuyorum bu benim ilk bebegim.aranizda bu haftada boyle olup duzelen varmi.yada bu durumdayken n ne gibi tehlike gecirdiniz lutfn bni bilgilendiriendiriseniz ck sevinirim hepinize saglik gunler dilerim

bu konuda mevcut bir topik var.
marjinal çok önemli değil.zamanla çıkıyor.
ama bir süre dikkat etmen lazım.
ben totalisttim.
slm dagci suan kac haftaliksisin bnde totilistim bnim git gide riskim artiyo cok sukur bebegim cok saglikli ama aniden cok kanamam olur diye erken dogum olur diye korkuyorum.kanamalarim sîklasti.asiri olmuyo ama haftada ikikere aniden iki ped dolucak sekilde kanama oluyo ve aniden duruyo damlaya donuyo sonra surekli leke oluyo.sende neler oluyo bn suan 23 haftaligim

ve bu konuda hastane tafdiyeleriniz varmi ozel istemiyorum cunku riskli oldugu icin cok para istiyolar bnim butcek karsilayamiyo arastirma olursa devinirim istanbulda oturuyorum avrupa yakasinda.simdiden tskler

slm dagci suan kac haftaliksisin bnde totilistim bnim git gide riskim artiyo cok sukur bebegim cok saglikli ama aniden cok kanamam olur diye erken dogum olur diye korkuyorum.kanamalarim sîklasti.asiri olmuyo ama haftada ikikere aniden iki ped dolucak sekilde kanama oluyo ve aniden duruyo damlaya donuyo sonra surekli leke oluyo.sende neler oluyo bn suan 23 haftaligim
ben doğum yapalı neredeyse 3 yıl olacak canım.
korkma,Allah'ın izniyle bebeğini kucağına alırsın.
dr.avrupa yakasında arkadaşlar öneriyorları.
ama ben bu taraftayım.
özelde bir prof yaptı.

ben doğum yapalı neredeyse 3 yıl olacak canım.
korkma,Allah'ın izniyle bebeğini kucağına alırsın.
dr.avrupa yakasında arkadaşlar öneriyorları.
ama ben bu taraftayım.
özelde bir prof yaptı.
hm senin risklerin oldumu sorunla karsilastinmi yada doguma yakin duzeldimi.9 ayini tamamlamismiydin.ne guzel sen atlatmissin .

hm senin risklerin oldumu sorunla karsilastinmi yada doguma yakin duzeldimi.9 ayini tamamlamismiydin.ne guzel sen atlatmissin .
risk vardı tabi ki.
karnımda bir bombayla gezdiğimi düşündüğüm çok oldu.
pskolojim çok kötüydü.:KK43:
14 ve 16. aylarda kanama oldu.
zaten bebek hep aşağıdaydı.
plesanta eski sezaryen kesiine tutunmuştu.
orda da kaldı,yapıştı zaten.

yürüyemezdim ağrıdan.
rahmim aşağı doğru büyümüştü.
o kasıklarımda çok acı,ağrı yaptı.
yırtılmış gibi hissederdim.
aşağı baskı çok olunca ahreket zorlandı tabi.
hep ayaklarımı uzatarak oturdum,evde hep uzandım.
her gece kanama olacak korkusuyla uyudum,vs.,vs.

34.haftada doğdu kızım.
o gün biraz evde hareket etmiştim.
gaz yapan meyvelerden aşırı yemiştim sıcak yanıyordum.
akşam eşim geldi.
yarına hazır olsun diye mutfak masasında barbunya temizlemeye oturmuştum.
gazın sıkıştığını hissettim.
karnım ağrıdı ama ishal gibi.
ben anlayamadım ama doğum sancısı da başlamış.
bir kaç kez wcye gidip geldim.
üçüncüde kan geldiğini gördüm.
en korktuğum şeydi.elim ayağım titredi.
çok değildi ama az.
drumu aradım.hemen hastaneye çağırdı.
ameliyathane hazırdı.
ama serum,ağızdan ilaçlarla hızlı bir şekilde müdehale ettiler.
kanama durdu çok sürmeden.

ama dr.um tekrar gece bir sıkıntı olur diye sabah aldı.

yaşadığım korkular ameliyattan daha zordu emin ol.
nette çok vahim hikayeler okumuştum.
aylarca zihnimde canlandırdığım.
yanlış yapmışım sonra anladım.

bu işi bilen bir dr.sa korkma.
zaten kendine güvenmeyen hemen gönderir seni.
ben çok dr.gezdim.
hepsi beni mezara soktu sağolsunlar.:KK43:

totalistim,düzelmedi.
rahim de alındı.
çok da önemsemedim.önemli olan hayatta olmaktı.:)

herkes atlattı burda.
sen de atlatırsın emin ol.

Allah yardımcın olsun.

Merhaba arkadaşlar dün kanamam oldu. Dr usgde göremedi nasıl is anlamadim. Bebek plasentanin bitimine yakın kafasını dayamış ondan olabilir dedi Dr. Ama kanama alanını usgde göremedi. Usgde neden gözükmez böyle bişey başınıza geldi mi.

X