Plasenta previa teşhisi konulanlar.

Yavrum erken gelmesin tek sağlıklı bir şekilde zamanında gelsin bana yeter.

Bu arada senin kanaman oldu mu hiç. Benim 1 kez oldu şimdide kahverengi akıntı var.

kızlar rahat olun.önleminizi aldıktan sonra sıkıntı olmaz inşaALLAH.

netteki şeyler beni de aylarca bunalıma sokmuştu ama en ileri boyut o ve burda ki benimle hamile olan herkes sağlıkla bebeğini doğurdu.

kahverengi akıntı için doktora gittin mi canım?
bana dr. yatış vermişti 2 gün.

silivrideki arkadaşım karşıdaki arkadaşlar previa konusunda drlarının isimlerini paylaşmışlardı.
şimdi aklıma gelmiyor hastane vs.
2012 de doğum yapanlar da var.

Benim doktorum medicalparkta emine Özcan. Kahverengi akıntıyi sordum normal demişti ama geçen cumartesiydi. 2 hafta oldu kanama olalı hala kahverengi akıntı normal mi bilmiyorum. Birde söylemesi ayıptır 3.gün oldu tuvalete çıkamadım. Ikinmakta istemiyorum bişey olur diye. Zaten yürümek yasak hareket yasak birde içtiği ilaçlar kas gevşetici olduğundan sanırım bağırsakları durdu canım çok sıkkın. Ben simdi raporluyum doğuma kadar is yok. Wc sorununu nasıl astınız siz

zaten hamilelikte kabızlık oluyor.
sürekli yatmaktan,kan ilaçlarından olmuş da olabilir.
akşamları suya hurma koy.sabah hem suyunu iç,hem hurmayı ye canım.
ne güzel raporlusun.ben doğuma 2 hafta kalana dek çalıştım.
zaten erken doğdu 34 haftalık.

çok zor yürüyordum.
sabah çocuklara kahvaltı hazırlayıp,onalrı hazırlıyordum.
ev işi hiç yapmadım.yapamazdım zaten.
çok zor geçti tabi.
en çok psikolojik açıdan.

son süreçte Allah'a güvenmekten başka bir seçeneğim yoktu ve bu beni rahatlattı.

ben totalisttim.hatta mesaneye ve rahme sarmıştı plesantanın damarları.

Çok zor bi süreç benimki marjinalmis şu an 27 haftaligim. Doktorum çok ayakta kalmışım dedi. Düzenli kontrollerde gittim hiç bişey demedi yani ara ara dinkendirseydi beni belki kanama olmazdı. Çok korktum. Kendimi çok yalnız hissediyorum ve bazende çok sınırlı sürekli yataktayim. Biraz olsun düzelme var demişti doktorum o yüzden sürekli yataktayim. Ictigim ilaçlar bebeğe zarar verir mi diye çok korktum başta Adalat içiyorum ben ama kullanan arkadaslarla konuşunca rahatladım. Sizin eski sayfaları bazen okuyorum birbirinize çok güzel destek olmuşsunuz. Beni pek kimse anlamıyor eşim bile bazen isin ciddiyetini kavrayamamis gibi geliyor bana. Çok hassasim bu aralar.siz yatmamissinizda kanamanız olmadı mı ayakta. ilaç ne kullandınız.

canım ya geçecek üzme kendini.
eşine netteki bilgileri okut,aklı başına gelir muhtelemen.
ya da dr.un konuşsun.
marjinal olan arkadaşlarımızda bir süre kanama bizden daha fazla oldu ama doğumları normal sezaryen gibiydi.
benim 14. ve 16. haftada kanamam oldu.
bir de doğumdan önce.

ikisi de kahverengiydi.
dr.um hemen yatırdı ikisinde de.
bebek hep aşağıdaydı tahmin etmişti doktorum.
doplere girdim ikinci kanamada.
sabah sonucu alınca bir telaşla odama girdi ve en kötü boyutuyla durumumu anlattı.
ve araştırmaya gönderdi.
2 ay kendime gelemedim.

ne yapman gerektiğini öğrendikçe daha rahatlıyorsun.
ve seninle aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaştıkça.

ben çalışmak zorundaydım.her an kanama olacak korkusuyla işe gidip gelmek çok stresliydi.
karnımda bomba taşıyor gibi hissettiğim çok olmuştur.

sen endişelenme yatarak geçir hamileliğini.
doğumun normal geçecek inşaALLAH.

marjinal olan bir arkadaşım yeni doğum yaptı.
son aylarda yukarı çıkıyor zaten.onun da çıkmış.

nette plesantayı yukarı çıkarmak için neler yapılır yazanlar vardı.
sen de dene canım.
benim yapışık olmasına rağmen yaptığım şeyler olmuştu.
çıkamayacağını bilemiyordum tabi.:)

ne ilaç kullandım hatırlamıyorum.
ilk progestandı.sonra kanamalarda dr.serumla vermişti.

benim ameliyatımı bir hoca yaptı.hiç bir hastane almadı.her dr. beni mezara gömdü.,vs.vs...

sen bana göre çok çok iyisin,emin ol canım.

az kalmış.tadını çıkar,bebeğinle konuş.
o senden daha güçlü.

benim kızım çok asabi.çabuk daralıyor ve sürekli gardını almış bir ruh halinde.
dr.una ciğer geliştiriiyi ne zaman yapman gerketiğini sor canım.

ben 32. haftada yaptırdım.erken doğdu ama küvöze girmedi.
15 gün kalanlarda oldu ama sağlıkla evlerine döndüler.

Canım ciğer geliştiricisi geçen cumartesi yaptı. 26 haftayı doldurduktan sonra hemen yaptı. Doktorum ilaçlar konusunda hassas sanırım durumum onuda endişelendirDi. Bu arada inan gözlerim doldu yazdıkların için teşekkürler beni anlıyorsun buna eminim. Bebeğim konuşuyoruz sık sık onu çok seviyorum. Bugün en büyük sorunumuz wc ikinmaktan korkuyorum yoksa şimdiye çözülmüştu. Ben plasentayi yukarı çıkarmak için neler yapılmalı diye çok araştırdım ama istirahatten başka bişey bulamadım . Duyumlarini paylaşırsan sevinirim. Birde benim kanama ve plesanta sol kasik tarafımda o tarafa yatmak pkesentanin yukarı çıkmasını engeller mi acaba.

Sen yatakta nasıl vakit geçiriyorSun. Ben bu ara çok sInirliyim.
Sorma canim bende çok sinirliyim eeşime saçmasapan tripler yapiyorum en kküçük hatasında ogluma kiziyorum sonra pisman olup hüngür hüngür agliyorum ama eşim sagolsun anlayışlı biri

Aliyoruz canim oönlemi ama yinede korku bitmiyo ben yaklasik 2 aydir yataktayim

Canim bende oyleydim ama duphalac diye bi sşurup yazdı doktorum iyi geldi sende sor doktora kullan bence

Canim bende oyleydim ama duphalac diye bi sşurup yazdı doktorum iyi geldi sende sor doktora kullan bence
Canim bugün 3. Gündü ve zor bela çıktım. Şükür diyorum yani. dağcı akşamdan hurma koy suya demişti hurma yok evde ama kayısı var onu koycam sabahta suyunu içer kayisiyida yerim bakayım iyi gelecek mi. Gelecek cumartesi kontrol var drye söylerim senin şurubu. Ben hep yatıyorum ya ondan oldu benim yoksa hiç bir problemim yoktu. Sen nasılsın günün nasıl geçti.

Ayni canim yatarak geçti tabi buna şükür bende yattigim icin kabizlik yasadim ama bu ilac iyi geldi bana bide kuru incir akşamdan zeytinyagini icinde koy sabah onu ye yada gece yatmadan 1 yemek kasigi zeytinyağı iiç cCanim en azindan ilaci alana kadar idare eder sseni

Kizlar sizi takip ediyorum
Totalisim bende musait zamanda yazicam durumumu ve yapilan tedavileri yasadiklarimi

Yanliz bu onemli
Hurmayi yemeyin

Rahim kasilmasini baslatip dogumu kolaylaştırır

Magnezyum yazdirin drunuza
Hem kasilmalarinizi onler hem hergün tuvalete rahat cikarsiniz

Hımm bak bu daha değişik. Incir yok evde bitmiş yarın aldirayim. Bende yattım boyunun sol tarafı tutulmuş inan ağrısı gözüme bile vurdu. Sen ne zaman gideceksin drye tez zamanda şu plesentalar yukarı çıkar inşaallah.

aydinliyiz yanii sonucta:)))
Benim belim çok agriyo malesef annemgilde kaliyoruz kanapede yatiyorum. Haftaya cuma benim kontrolum hem o gün ikili test yapilacak biran önce iyileşip evime gitmek istiyorum artik

Evet canım haklısın aydındaki incirde hiç bi yerde yok çok seviyorum inan. Bu arada o kanepe sana hiç iyi gelmez bel ağında geçmez hatta kahverengi lekeleride tetikler
belin agridikca. Canım ya annen size gelse olmuyor mu. Annem bizde kalıyor ben kendi evimdeki kanepeler dahi yatamiyorum. Sen yatağına geçsen daha çabuk iyilesirsin yatak çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…