Plasenta previa teşhisi konulanlar

Mrve33

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2023
6
2
29
Kızlar 32 haftamı dolduruyorum plesenta rahim önünü kapamış ve kanamam geldi aşırı birşekilde hastaneye gittim ve gittiğim hastanenin bebek için yoğun bakımı ve gerekli teferruatlar olmadığı için sevk etti durdurmaya çalıştılar bir buçuk gün hastanede yattım ve dört yaşında oğlumu komşuya bıraktık çünkü dolu görevindeyiz ve ailem Mersin’de sırf buyüzden çıkmak zorunda kalıp bugün Tarsus’a geldim kanamam yolda falan hiç olmadı ama sana 14.00 civarı bi hafif kekenlenme oldu çok korkuyorum doktor erken dedi almak istemedi alsa yaşar mı bana sezeryan dedi kafam çok dolu bebek aşağıda sürekli eşine basıyor varsa böyle bi durum yaşan süreç nasıl ilerliyor bişey olur mu bilgi verirseniz içim gerçekten rahatlar

Benimde asagidaydi ama 20 haftadan sonra yuskri çıkar eğer plesanta asagidayda normal doğumu engelliyor sezeryanla alınır bebek ama kormayin inşallah 37. Haftayı görürsünüz bol bol yatıp dinlenin zorlamayın kendinizi korkulacak bişey yok içinizi ferah tutun eğer yukarı çıkmazsa da doğum şekli sezeryan

Bana da 20. haftada plasenta previa teşhisi kondu. Minimum düzeyde aktiviteyle geçirdim hamileliğimi, bol bol dinlendim ama sürekli yatmadım, dışarı da çıktım, hafif ev işi de yaptım. Ara ara az miktarda kanamam oluyordu, doktorum derhal 1-2 gün yatıp dinlenmemi istiyordu. Bu şekilde 38+2’ye kadar getirebildim bebeğimi, bir sabah başlayan kanamayla sezaryene alındım. Çok aktif olmayın, sakin geçirmeye çalışın zaten ucuna gelmişsiniz. Doktorum benden şehir dışına da çıkmamamı rica etmişti, siz de bu açıdan dikkatli olun, bilmediğiniz bir yerde kanama sonucu doğuma girmek zorunda kalabilirsiniz. Çok kanamanız olursa derhal acile gidin, doğum yapacağınız hastane de anne- bebek yoğun bakımı açısından donanımlı olmalı buna dikkat edin. Sağlıklı ve huzurlu bir doğum dilerim.

Hepinize çok teşekkür ederim sadece hafta mı doldurup sağ Salim kavuşmayı bekliyorum korku hep var ama rabbim yardımcımız olsun

Ben dün doğum yaptım arkadaşlar plesenta previa hastasıydım dün dün sabah 4.38 kanamam geldi ama öyle böyle değil arada kanmadan öncede sancılarım vardı hafifti ben gaz sandım ama sancıymış kanamamı durduramadı banyo battı ne tuttuysam tampon için doluyor doktoruma yazdım ve hemen hastaneye gelmemi ekibini kuracağını kan takviyesi yapacağını söyledi direk gittim alttan rahmi temizleyip durdurdu bir süre ama pırtı var hapşırırsan daha durduramayız ve hayati riskin olur diyip nts ye bağlayıp sancım çıktı acil doğuma alındım komple uyutuldum anestezi ve bebeğimin 35 haftası küçük küvet yer yok dendi başka hastaneden yer buldum demesine rağmen bebeğimde bende sağlam çıktık çok şükür

Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız gerçekten 😮 sizin ve bebeğinizin sağlıklı olmasına çok sevindim 🙏🏻 35. hafta gayet iyi hiç dert etmeyin, bundan sonra bebeğinizin keyfini doya doya çıkarın derim 🤍

X