Plansız bir hamilelik ve depresyon, alkol

Benimde isim olmaz hic. Benden uzak Allah a yakın olsun. O kadar hastane rezaleti çektim git gel git gel. Suan sadece kardeşimle görüşüyorum ama onunla da o zaman paylaşamamıştım durumumu. Çünkü o da bazen onlara o kadar çok benziyor ki. Zaten Allah yardım ediyor canim bende her isimi yaptim . Evime kadin geliyor ama onun haricî iş yine bende süpürge tutmak yemek yapmak çamaşır vs.
Biz ama onlar gibi annecik olmicaz Allah 'ın izniyle. Çok iyi anne olcaz bak gör.

Benim eşim yapıyor detaylı işleri. Bende silmek süpürmek toz almak yemek derken gündelik herşeyimi yapıyorum. Benim kardeşim biliyor ama okul için şehirdışındaydı. İnşallah bizler çok güzel anne olur annesiz olmanın eksiğini evladımızla unuturuz.

Selam. Bu biraz uzun bir yazı olacak. Kafam çok karışık ve biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. Daha önce hiçbir başlığa uymayan konulara açtım konuyu ama cevap alamadım. Şu an bu benim için ciddi bir dert o nedenle buraya açıyorum. İlk olarak biraz kendimden bahsedeyim. 28 yaşındayım. Bir üniversitede klasik batı müziği alanında araştırma görevlisiyim. Geçen yıl doktora yapmaya başladım. Zaman zaman bir yerlerde de çalıyorum. Aynı zamanda bazı çocuklara piyano ve çello dersi veriyorum. Evliyim. Eşim 32 yaşında ve avukat. 3 yıldır evliyiz.
1,5 yıldır depresyon tedavisi görüyorum. İki hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni asıl korkutan bu. Eşim baba olmayı hep isterdi. Ben bebek isteyip istemediğimden hiç emin olamadım. Anne olmak bana korkutucu geliyor. Ama hamileyim ve plansızdı. Doğum kontrol hapı kullanıyordum. Hamile olduğuma göre herhalde birkaç defa almayı unuttum diye düşünüyorum. 8 hafta 4 günlük hamileyim şu an. Endişelerim var. Kendi annemden dolayı sanırım anneler hep yorgun, mutsuz, tahammülsüz, öfkeli insanlar gibi kazınmış beynime. Ne kadar denesem öbür türlüsünü hayal edemiyorum. Ben 8 yaşındayken ebeveynlerim boşandı. Ben annemle kaldım. Babamı yılda bir görebiliyordum. Annem alkolikti. Gece elinde kadehle tv karşısında sızardı. Kaldırıp yatağına götürmeye çalışırdım. Sarhoşken ağlayıp benden özür dilerdi. Sabah unuturdu. Sürekli erkek arkadaşları vardı. Yıllar boyu bana maddi manevi çok zarar verdi. En son düğünüme gelmek yerine erkek arkadaşıyla içmeyi tercih ettiğinde tüm ipleri kopardım.
Eşimle bir sorunumuz yok şükürler olsun. Birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz, ev işlerini bölüşüyoruz, birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Çok iyi bir baba olacağından eminim.
Ama ben korkuyorum. Keşke doktoram bitseydi diye düşünüyorum. Ve anne olursam mutsuz olacağımdan korkuyorum. Tahammülsüz olacağımdan, sürekli çocuğa bağırıp çağıracağımdan, hasta olmasından korkuyorum. Eşim onu benden daha çok severse diye üzülüyorum. Artık birbirimize zaman ayıramazsak diye korkuyorum. Birbirimize yabancılaşırsak diye korkuyorum. Şu an ülke çapında ekonomik durum belli, yetemezsek diye korkuyorum. Okulu, sosyal faaliyetleri, giyimi vs. Bir de virüs çıktı.
Şu sıralar sürekli kusuyor ve ağlıyorum. Hamile olunca apar topar bırakmak zorunda kaldım ilaçları da. Sürekli bir ağlama durumu ve kabuslar var. Dün de yarım kadeh şarap içtim sonra çok kötü hissettim ve kusana kadar ağladım. Anneme dönüşüyormuşum gibi hissediyorum. Zor durumdayım.
Yeşim kuzu'nun instagram hesabina bakabilir misiniz? Cok bilimsel bir dille yazamayacagim ama bildigim kadariyla ozetlemek isterim. Bizler çocukluğumuzda öğrendiğimiz seyleri ilkel beynimizde tutarmişiz. Örneğin bir anne çocuğuna koşma düşersin derse o cocuk koşmanın kotu bir sey oldugunu zarar verdiğini düşünüp yetiskin hayatinda hareketsiz spordan uzak bir birey olurmus. Sizi de bu ornek cercevesinden amatörce yorumlamak istiyorum. Siz annenizin ilgisizliği ile büyümüşsünüz kötü bir evlilikten dogan bir cocukmussunuz. Belki o donemlerde siz dogdugunuz icin evliliklerinin bozuldugunu hissettirdiler size. Bu sebeplerle siz bebek sahibi olmanin evliliği bitireceği hissine sahip olabilirsiniz. Ya da anne olmak ile ilgili annelik yorucudur anne olmak zordur gibi hisleriniz olabilir. Bu hisler bizim bilinçdışımızda varlar. Bizler su anda hayir ben boyle dusunmuyorum desek de bilincdisimiz bu hissi bu sekilde öğrenmiş olabilir. Bu hisler bizde hastaliklara sebep oluyorlar. Cok iyi giden bir evliliğiniz varmis buna inanilmaz sevindim. Dogru kisiyle birlikte olmak hayattaki en büyük keyif bence. Lutfen Instagramdan Yesim Kuzu hesabina bakin biraz inceleyin. Mesaj atarsaniz cevap veriyor. Cok derin bir konu ben de yetkin degilim bu konuda. Ama inaniyorum ki sizin anne olmak üzerine olumsuz bir hissiniz var. Bu his ortadan kalkti mi her sey hallolacaktir.

Doktora yapip cocugu olan cok arkadasim var. Evet zor ama cok da guzel birsey degil mi? Hem cocuk, hem kariyer, hem iyi bir es. Allah bozmasin. Yasadiginiz travmalar sebebiyle boyle dusunmeniz normal. Ayrica ilaci icip icmemenize karar verecek olan psikolog degil psikiyatristtir ve bu durumda sizi basindan atan psikologu da bence bir an once birakin. Ilac kullanmak isterseniz de bir psikiyatriste muayene olun, hamilelikte kullanilan anridepresan ilaçlar da var.

Antidepresan ilacı bırakınca vucüt da yoksunluk oluyor kabuslar falan o yüzden sabredin bebeğiniz için benim çocuğum olmadı ne paralar gitti tedavilere

ozensız bır annenız vardı dıye sızde oyle bır anne olacaksınız anlamına gelmez kı
tam tersı annenızın hatalarından sız ders cıkarıp cok guzel anne olabılırsınız
kendı depresyon tedavınız ıcın bırsey dıyemem anne olacak gucu kendınızde gormeyısınıze de bırsey dıyemem ama bunun ıcın ozel tedavı daha fazla da tedavı gorebılırsınız yanı bunun altından kalkabılırsınız

Selam. Bu biraz uzun bir yazı olacak. Kafam çok karışık ve biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. Daha önce hiçbir başlığa uymayan konulara açtım konuyu ama cevap alamadım. Şu an bu benim için ciddi bir dert o nedenle buraya açıyorum. İlk olarak biraz kendimden bahsedeyim. 28 yaşındayım. Bir üniversitede klasik batı müziği alanında araştırma görevlisiyim. Geçen yıl doktora yapmaya başladım. Zaman zaman bir yerlerde de çalıyorum. Aynı zamanda bazı çocuklara piyano ve çello dersi veriyorum. Evliyim. Eşim 32 yaşında ve avukat. 3 yıldır evliyiz.
1,5 yıldır depresyon tedavisi görüyorum. İki hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni asıl korkutan bu. Eşim baba olmayı hep isterdi. Ben bebek isteyip istemediğimden hiç emin olamadım. Anne olmak bana korkutucu geliyor. Ama hamileyim ve plansızdı. Doğum kontrol hapı kullanıyordum. Hamile olduğuma göre herhalde birkaç defa almayı unuttum diye düşünüyorum. 8 hafta 4 günlük hamileyim şu an. Endişelerim var. Kendi annemden dolayı sanırım anneler hep yorgun, mutsuz, tahammülsüz, öfkeli insanlar gibi kazınmış beynime. Ne kadar denesem öbür türlüsünü hayal edemiyorum. Ben 8 yaşındayken ebeveynlerim boşandı. Ben annemle kaldım. Babamı yılda bir görebiliyordum. Annem alkolikti. Gece elinde kadehle tv karşısında sızardı. Kaldırıp yatağına götürmeye çalışırdım. Sarhoşken ağlayıp benden özür dilerdi. Sabah unuturdu. Sürekli erkek arkadaşları vardı. Yıllar boyu bana maddi manevi çok zarar verdi. En son düğünüme gelmek yerine erkek arkadaşıyla içmeyi tercih ettiğinde tüm ipleri kopardım.
Eşimle bir sorunumuz yok şükürler olsun. Birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz, ev işlerini bölüşüyoruz, birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Çok iyi bir baba olacağından eminim.
Ama ben korkuyorum. Keşke doktoram bitseydi diye düşünüyorum. Ve anne olursam mutsuz olacağımdan korkuyorum. Tahammülsüz olacağımdan, sürekli çocuğa bağırıp çağıracağımdan, hasta olmasından korkuyorum. Eşim onu benden daha çok severse diye üzülüyorum. Artık birbirimize zaman ayıramazsak diye korkuyorum. Birbirimize yabancılaşırsak diye korkuyorum. Şu an ülke çapında ekonomik durum belli, yetemezsek diye korkuyorum. Okulu, sosyal faaliyetleri, giyimi vs. Bir de virüs çıktı.
Şu sıralar sürekli kusuyor ve ağlıyorum. Hamile olunca apar topar bırakmak zorunda kaldım ilaçları da. Sürekli bir ağlama durumu ve kabuslar var. Dün de yarım kadeh şarap içtim sonra çok kötü hissettim ve kusana kadar ağladım. Anneme dönüşüyormuşum gibi hissediyorum. Zor durumdayım.

Lütfen içkiyi bırakın artık. Güzel düşüncelerle kendinizi telkin etmeye çalışın. Bir psikologa gitmeniz şart ama şu dönemde gitmemeniz iyi belki açık bile değillerdir. Şöyle düşünün annenizle babanız kötü bir evlilik geçirmiş sizin de evliliğiniz kötü mü? Hayır. O zaman neden anneniz kötü diye siz de kötü olasınız?
Benim annem de geç evlenmiş geç çocuğu olmuş ben 18 yaşındayken de vefat etti. Hep korkum oldu ya ben de ölürsem çocuğum tek kalırsa diye. Ama bu korkuyla nereye kadar. Kendinizi telkin edin korkmayın size bir oyun arkadaşı geliyor hayatınızı daha da anlamlandiracak uğruna yasayacaginiz bir varlık.
Eşinizle ilişkiniz etkilenebilir de etkilenmeyebilir de. Hamilelik zor bir süreç eşinizden tiksinebilirsiniz bile her şey olabilir. Aranizdaki saygı sevgiyi kaybetmeyin bu gunlerin geçeceğini birbirinize söyleyin. Zor günleri beraber atlatmayacaksaniz evliliğin ne anlami var. Ayrıca unutmayın ki o eşinizin de çocuğu tüm yükü siz üstlenmek zorunda değilsiniz

Tek çocuk için mi bu kadar endişen,duyan da üçüz bekliyorsun sanır :) ilk başlarda alışman zor olacak tabi ki ama korkma iyi bir anne olabilirsin, çocuğuna her anlamda gayet yetebilirsin. Zor bir çocukluk geçirmişsin ama iyi bir eşin varmış. Aile olmak çocuk sahibi olmak gerçekten güzel, korkularını bir yana bırakabilirsen belki de o senin ilacın olacak. Geçmiş travmalarını silmeye çalış.iyi bir anne olarak silebilirsin hatta. Olumlu düşün kaygılarından bile iyi bir anne olacağın belli.

Merhaba yasadiklariniza cok uzuldum insallah bir an once su karanlik dusunceleri atlatirsiniz ve biz de burdan bir nebze olsun moralinizi yerine getirebiliriz. Bebek haberi ile sok olmak, allak bullak olmak bence cok ama cok normal. Ben de su an hamile kalsam aynilarini hissederdim. Ama zamanla fikre alisacaginizi hatta heyecan duyacaginizi dusunuyorum. Anneniz gibi ilgisiz bir anne olmayacaginizdan cok eminim. Biraz da rahat olun, kimler kimler anne oluyor, siz eminim cok da iyi bakarsiniz. Ise yarayabilir belki, cocuk egitimi ve psikoloji, cocukluk yasantilariyla ilgili kitaplar okuyun. Doktora ile zor olacaktir evet ama yani zaten her zaman bir seyler olacak, hep mesgul olacaksiniz. Esiniz de destek cikacaktir. Akliniza kotu senaryolari getirmeyin, siz akliniza hep en kotu olasiliklari getiriyorsunuz caniniza yazik.

Ne biliyor musunuz? Bebek benden nefret ediyorsa şimdiden diye düşünüyorum

Ya olur mu oyle bunlar nasil fikirler? Neden nefret etsin bebek sizden? Bu sekilde suclamayin kendinizi ama ya hicbir sucunuz yok ki yani elinizden geleni yapiyorsunuz destek almaya devam edin. Annenizle uzaktan yakindan alakaniz yok. Bu konuya takintili oldugunuz icin alkol alma isteginiz var diye dusunuyorum. Sucluluk hissini hic hak etmiyorsunuz ya cok uzuldum. En cok hak edenler sucluluk duymaz sizin gibi hak etmeyenler duyar. Depresyonunuzu da bu sucluluk agirlastiriyordur bence.

Ya bir kere ogrencilerim ben onlari birakacagim diye agliyor demissiniz ben su yasima kadar hicbir ogretmenimi goremeyecegim diye aglamadim. demek ki nasil bir sevgi bagi kurmussunuz cocuklarla zaten yazdiklarinizdan sevgi dolu akilli biri oldugunuz anlasiliyor. Depresyonunuzla gercek benliginizi karistirmayin. Su ana kadar yaptiklarinizi urettiginiz pozitif seyleri guzel yanlarinizi dusunun, gercek benliginiz o cunku.

Psikolojik durumumuzdan ötürü çok bi yorum yapamam size. Düşünceleriniz aslında gayet normal şeyler. Çok mutlu çocukluk geçirenlerde bile oluyor bu tür düşünceler. Yeter miyim? Sever miyim ? Bunlar çok çok normal. İsteyerek hamile kaldım. Ona rağmen banyoya girip ağladığımı biliyorum ben sevemicem galiba bu çocuğu diye. Sebep mi ? Karnımda olmasına rağmen sadece sağlığı için endişeleniyodum. Sevgi hissetmiyodum. Öyle rahmime düşer düşmez ben anayım durumları olmadı. Emziremem diye düşündüm mesela hoşuma gitmiyordu çünkü emzirme fikri. Karnım çatladı diye keşke çocuk yapmasaydım o zaman böyle olmazdı diye de ağladım. Doğdu bi süre yine öyle aşırı duygular hissetmedim. Uyuyup uyanıyodu alt tarafı emzirme dışında bi paylaşımımız yoktu. Ama hiç bişey düşündüğüm gibi olmadı. Emzirmeyi çok sevdim mesela. Büyüdükçe,güldükçe,ses çıkarmaya başladıkça o sevgi öyle bi büyüdü ki. Doğumdan sonra o ağladığım tek bi tane çatlağın kat kat fazla olduğunu gördüm mesela umrumda olmadı. Bi baktım hamileyken belli olmayan kilolar suratıma vurdu birden. 1 ayda hepsini geri vermiştim. İyiki doğurmuşum diyorum şimdi. Sürekli gülümseten bişeyler yapabiliyorlar. Eşimle aramız eskisinden çok daha sağlam. Ortak bişey var ortada çünkü. Sinirleniyorum mesela bazen gelip yalakalık yapıyo hemen geçiyo o sinir. Şapşal şapşal hareketleri var. Şu dünyada ondan daha değerli bişey yok benim için. Şimdi ikinciye hamileyim. Allah nasip ederse 3 4 diye gider galiba :KK70: inanılmaz güzel duygular bunlar. Canınızı sıkmayın o yüzden. Sizin gibi düşünen,korkan,yapabilir miyim ? diye soranlar yaparlar.

Ben konu sahibesinin şimdiki durumunu çok merak ettim. Neden banlanmış ki?

X