Plansız bir hamilelik ve depresyon, alkol

Peki ya alkol almaya devam ederseniz? Bunu da düşündünüz mü? İşte o zaman annenizden farkınız kalmayabilir.
Bir tık yanlış bir izlenim uyandırdım sanırım. Normalde çok az içerim. Ayda iki üç defa belki. Hamilelikle birlikte inanılmaz derecede alkol alma isteği uyandı. İki kere içtim. Daha sonra çok istesem de alkol almadım. Şu anda da emzirme bitene kadar hiç kullanmamaya kararlıyım, teşekkür ederim.

Babamı 18 yıldır görmüyorum ve artık benim için yok. O yüzden sadece annemden bahsettim.

Sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümeye devam eder bebeğiniz umarım. Teşekkür ederim

Ben de 3 yıldır görüşmüyorum. Bebek haberini versem mi, vermesem haksızlık mı olur emin değilim. Alkole uzunca bir süre ara.
Ben 27 yaşındayım 10 yıl oldu görüşmeyeli. Evli olduğumu biliyor o umursamadı arayıp sormadı benim hiç umurumda olmaz. Sende seni strese sokacak herşeyden ve herkesten uzak dur.

Hazırlıksız olduğunuz için şoktasınız, çok normal. Ben acaba iyi anne olacak mıyım diye sorgulayan birinin kötü anne olacağını düşünmüyorum.
Bu süreçte terapiye devam edebilirsiniz online olarak. Eşinizin ve psikoloğunuzun desteği ile hamileliği kabullleneceğinizi düşünüyorum.
Sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum

Ben 27 yaşındayım 10 yıl oldu görüşmeyeli. Evli olduğumu biliyor o umursamadı arayıp sormadı benim hiç umurumda olmaz. Sende seni strese sokacak herşeyden ve herkesten uzak dur.
Aslında evet hiç sormadı. Belki doğduktan sonra bebeği alıp görmeye giderim

Teşekkür ederim

Gerçekten sağlıksız düşünüyorsunuz... Doğmamış kendi çocuğunu kocandan kıskanmak da ne bileyim. Millet eşi de iyi bir baba olabilsin diye terapilere gider sizde ya çok severse derdindesiniz. Hamilesin ve şarap içiyorsun o da ayrı bir durum. Daha şimdiden onu da kendini de düşünmemeye başlamışsın. Ayrıca annenin bütün durumuna şahit olmuşsun neden onun gibi mi olucam diye düşünüyorsun olmamak için çabala. Ve birde iyi birer işleriniz var elinizde sizde çocuğun eğitimine giyimine yetişemeyecekseniz artık... Size tavsiyem yeni bir başlangıç yapın eskileri düşünmeyin, kabuslar hamilelikte artan bir durum. İyi bir anne olmak için elinizden geleni yapın ve Allah size onu hediye göndermiş kıymetini bilin. Elinizdekilerle mutlu olun lütfen.

Terapi var fakat çok memnun değilim, biraz baştan savıyor gibi bir hali var. Yeni bir psikolog arıyorum.
Benimkini önerebilirim işinde çok iyi bir kadın. Tabii artık online danışmanlık veriyor şu koşullarda. İstersen özelden yazayım ??

Aslında evet hiç sormadı. Belki doğduktan sonra bebeği alıp görmeye giderim
Gitme bence hak ettiklerini zannetmiyorum bende görüşmüyorum. Hamilelik zor bir donem gördüğün üzere,ağrısı sızısı psikolojisi,kaygısı. Yaninda miydi? O yuzden hakkı yok bence bu zamanlarda yanımızda olmayanların . Bu arada yanlis anlamadim.annen den bahsediyorsun degil mi? Bende annem ve babamla görüşmüyorum da.

Ben tüp bebek yaptırdım tek başıma. Öyle çok yalnız kaldım ki. Yalvarsa görüştürmem bebeğimi.

Ben tüp bebek yaptırdım tek başıma. Öyle çok yalnız kaldım ki. Yalvarsa görüştürmem bebeğimi.
Bende tek başıma tup bebek yaptırdım. Yalvarsa göstermem inan. Gelir falan diyen arkadaşlar var. Gelsin dedim kovarım. Sadece onu degil baba mi da.

Başka bir psikologa mi gitseniz acaba.
Ayrıca hayatta ebeveynlerimizi biz seçemiyoruz ama kendimiz ebeveyn olunca hiçte onlar gibi olmak zorunda değiliz. Onlar farklı kişilikler biz farklı kişiliklere sahibiz. Bence hiç yıpratmayın kendinizi çocuk çok güzel bir şey. Ben haftasonu düşük yaptım onun üzüntüsü var içimde ne olur hiç olumsuz şeyler düsünmeyin. Bebeğinizi sevin bence çok harika bir anne olursunuz. Hem eşinizde istiyormuş o zaman aranız çocuk nedeniyle neden bozulsun ki bozulmaz korkmayın.

Bende tek başıma tup bebek yaptırdım. Yalvarsa göstermem inan. Gelir falan diyen arkadaşlar var. Gelsin dedim kovarım. Sadece onu degil baba mi da.

Ben babamla iyiyim. Ama annemin haberi bile yok neler çektiğimden. Millet yatıp annesine baktırıyor kendine. Ben transferden 2 hafta sonra her işimi yapmaya başladım mecburen. Çok şükür rabbim yardım etti. Ama asla o annem olacakla işim olmaz.

Benimde isim olmaz hic. Benden uzak Allah a yakın olsun. O kadar hastane rezaleti çektim git gel git gel. Suan sadece kardeşimle görüşüyorum ama onunla da o zaman paylaşamamıştım durumumu. Çünkü o da bazen onlara o kadar çok benziyor ki. Zaten Allah yardım ediyor canim bende her isimi yaptim . Evime kadin geliyor ama onun haricî iş yine bende süpürge tutmak yemek yapmak çamaşır vs.
Biz ama onlar gibi annecik olmicaz Allah 'ın izniyle. Çok iyi anne olcaz bak gör.

Milletin arayıpta bulamadığını bulmuşsun. Hem de korunurken.
Olabilir herkesin bir sorunu var emin ol tek değilsin bunlari yaşayan.
Sadece ilaç kullandığın icin birden kesmek durumunda kalman talihsiz olmus.
Alkol alma. Fetüs üzerinde cok az.miktarinin zararı belli degil ama yine de bu riski alma derim.
Annen alkolik biriymiş. Ondan öfkeli tahammülsüz ve yorgun.
Her anne oyle degil merak etme.annen gibi olmazsın.
Nice anneler var inan öyle berbat çocuklarını prenses prens gibi.anlatip ,kendisi de o sekilde muamele eden.
O kaygılar her anne adayında olur. Geçici birşey olduğunu bil.
Bu arada esin onu daha cok sever diye birşey yok.
Benim babam bizi severdi ama annemizi sevmezdi ve biz o yüzden mutsuz büyüdük

Arkadaşımın babası hala diyor cocuklarim kim ki bi daha dünyaya gelsem yine karımla evlenirim ve yine ondan cocuk yaparım cocugum olmasa da olur karim var yine yaparım diyor.
Erkeğine gore değişir yani.
Benim eşimde seni daha cok seviyorum diyor mesela.
Bazi erkek öyle.
Bu konuda da kaygılanmaya gerek yok.
Allah sağlıkla sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Öğrenene kadar 1,5 ay antidepresan kullandım. Çok yoğun bir dönemdi ve düzenli beslenemiyordum, günü kahveyle geçiriyordum. Alkol de aldım. Ya çok büyük zarar verdim sanırım bebeğe
Siz böyle düşünüyorsunuz ya, işte çok iyi bir anne olacaksınız merak etmeyin. Benim muhtemelen hiç olmayacak o yüzden bilemiyorum bu süreç nasıl yönetilir ama doktorunuzu değiştirin. Antidepresan ilaçlar öyle hemen bırakılmaz zaten. Azalta azalta bırakmanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…