Plansız bir hamilelik ve depresyon, alkol

Bende bıseyler yazmaya geldım once kk hangı ay dogım yapacaksan o ay annelerıne dahıl ol sımdı mınıcık bebısının utrasyonlarını gormeye baslayacaksn ve doktora gıtmeyı ıple cekeceksın dogumdan sonra zorlanacaksın bunun ıcın bır yardımcı evde bulundur en azından yemek ev ısını kolaylastırır. Alimden zalim, zalimdende alim dogar dıye boşa dememişler yanı kötü anne baba senı de öyle yapmaz kı ben kaygılı bır anne görüyorum bebegın ıcın endıse duyuyorsun sımdıden ne guzel. Hersey gonlunce olsun cok cok mutlu ol ama alkol alma canım ıstersen bı odaya kıtle kendını saatlerce agla ama alma ayrıca akedrmısyen olmussun bu super bısey ya sanslısın bence esınde ıyı daha ne olsun.

Ne kadar güzel. Mutluluğunuz daim olsun. Gelsin bakalım bizim kız da
Üzülme hiç üzülme... Bende 6 yıla yakın anksiyete tedevisi gordum ilaçlı planlı bıraktıktan 6 ay sonra oldu bebeğim. Çok insan var ilaçla hamilelik bile sürdüren rabbim sana yardım etsin. Kızını kendin gibi güzel yetiştir inşallah

Ya bu arada daha çok minik cinsiyeti belli değil. Ben bir anlık dalgınlıkla kız demişim bebek yerine kusura bakmayın Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Diğer arkadaşlara katılıyorum yeni bir doktor bulmalısın
Ama kabus gibi çocukluk geçirmiş biri olarak bir iki sözüm var sana; geçmiş yaşandı ve bitti asla sorumlusu sen değilsin. Yaşadıklarımız mutlaka hayatımıza etki etmiştir ama onlara sürekli takılarak geleceğini heba etmemelisin. Hayat sana okumak, meslek sahibi olmak, aile kurmak ve evlat sahibi olmak şanslarını vermiş bunları kanepede sızan annen için heba etme, kendine acıma, acınacak durumda değilsin. Bazı anneler bildiğimiz anne figürünün dışında olabiliyor ama bu ona benzeyeceğin anlamına gelmiyor. İnsan beyni oyunu sever, beyninin seni bu annen döngüsüne çekmesine izin verme, sen başka birisin. Ve ben çok çok iyi bir anne olacağına, bebeğin seni ve eşini birbirine yaklaştıracağına, daha sıkı sarılacağınıza inanıyorum. Çocuk toz pembe bir olay değil ama bir mucize, emekle büyüyen bir mucize , üzerinde şu an hamileliğin getirdiği hassaslıkta var ama bunu yeneceksin. O çocukluktan çıkıp bu kadar düzgün bir hayat kurmuşsan bunu da başaracaksın

Ya evet işimi seviyorum. Bebek de müzik dolu bir evde büyüyecek bu yüzden mutluyum. Alkol konusunda daha kontrollüyüm bugün hiç almadım. Zaten normalde de bir bağımlılığım yok. Son haftalarda biraz meylim artmıştı. Ağlama krizleri, gece uyuyamamak ve kabus görmek beni zorluyor. Tüm gece sürekli sıçrayarak uyandığında durumu idare etmek çok zorlaşıyor. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)

Teşekkür ederim

O kabuslar cok normal canm doguruncaya kadar devm edıyor dogumdan sonrada olecegım veya bebege bısey olacak korkusu oluyor yanı bu kaygı ve stresle yasamayı ogreneceksın. Bırde sunu hep dusun senın yasadıgın herseyı dısardakı herkes yasıyor yanı yasadıgın duygular sana özel degıl o yüzden güçlü olmayı bıl zaten guclu bır ınsansın kı cok sey basarmıssın.

Teşekkür ederim :)

Psikolojik durumunuzla ilgili bilemem tedavi vs ama hissettiklerinizin bir kısmını bende hissettim normal bir hayatım olmasına rağmen ki sizin geçmişiniz biraz üzgün zor geçmiş böyle hissetmeniz çok normal. İnsan isterse her şeyi yapabilir başarabilir. Siz zor hayatınızdan başarı ile çıkmışsınız baksanıza ne güzel annenize benzememişsiniz aslında. Bence istemediğiniz için benzemezsinizde. Birde ben şuna inanıyorum bir insan nasıl anne olmak isterse öyle bir anne oluyor. Ben her şeyi planlayan bir anne olmak istedim ilk kızımda ve her şeyi hep planladık kızımı da buna uydurdum sonra ikinci kızım geldi plansız bir şekilde geldi ve dedim ki plansız olsun rahat rahat şuan o rahat rahat takılıyor bende. Nasıl birisi olmak isterse insan öyle oluyır ben sadece bunu biliyorum

Benim de ilk hamile kaldığımı öğrenince kafamda bir sürü "acaba" vardı. Ama bebeğinin karnında hareket ettiğini, hıçkırdığını falan hissedince mucizelere inanıyorsun. Onu kucağına almak için can atıyorsun. İlk başlarda pek birşey anlaşılmıyor. Kusmalar, uyku halleri, baş ağrıları. Gün geçtikçe karnında bir can büyüyecek ve iyiki diyeceksin.

Şey, bebeğin hıçkırdığını nasıl anlıyorsunuz

Şey, bebeğin hıçkırdığını nasıl anlıyorsunuz
Ritmik olarak karnınızda pıt pıt diye hareket oluyor. Nabız gibi düşünebilirsiniz. 5 dk falan sürüyor. İlk seferinde anlam veremiyorsunuz seyirme gibi geliyor. Ama sonra anlıyorsunuz. Benim bebiş günde 2 veya 3 kere hıçkırır

1 yaşında bir kızım var. Onu her şeyden çok seviyorum ama annelik gerçekten çok zor. Eşim ve ben avukatiz. Büromuz var. Bilin bakalım kim evden çalışıyor, büroya gidemiyor; tabiki ben. Şu covid19 karantinasi da eklenince resmen dışarıda olmak nasıl bir şeydi unuttum. Bugün oturdum ağladım ben ne zaman eskisi gibi çalışacağım diye. Bakıcı tutmaya ekonomik durumumuz pek yetmiyor. Evin kirasiydi, büronun kirasıydı, faturalardı vergilerdi derken. Hep fedakarlık yapması gereken kişinin ben olması beni kırıyor ve uzuyor. Geleceğimin nasıl olacağını bilemiyorum. Ya hep böyle evde kalırsam diye korkuyorum. Kızımdan ve dilekçelerden kalan zamanlarda kitap okumak istiyorum ki bu genelde gece 12'den sonrası oluyor daha ilk sayfada gözlerim kapanıyor. Spotify bana artık sadece ninni öneriyor. tüm bunlara rağmen kızım öğlen uykusuna yatınca özlüyorum kalksın da azıcık seveyim diye sabırsızlanıyorum. Annelik çok garip. Zaman-ı geriye alıcaz yine de doğuracak misin deseler yine kızıma anneliği seçerdim.

@nursel2 kendinize güvenin. Eminim çok güzel anne olursunuz. Annelik konusunda endişe duyup başkalarına danışmanız da bunun işareti zaten. Zorlukları çok fazla gerçekten. Ağrılar, uykusuzlukla bir çok şey var. Ama herşeyde değeceğine inanıyorum. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Hayatınızda dönüm noktası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…