Plansız bir hamilelik ve depresyon, alkol

Normalde alkole bir bağımlılığım yok. Çok az kullanırım. Birden hamilelik, duygusal değişikler falan olunca meylim arttı. Onun annesi olmak istiyorum ama anne olmayı hak etmediğimi düşünüyorum bazen. Hamileliğimi öğrendiğimde beri kendime bitmek tükenmek bilmez bir nefret duyuyorum

Deneyeyim, çok teşekkür ederim. Şu sıralar lavantalı bisküvi iyi geliyor.

annelik zor ama güzel şey.
insan kendi ne yasayamadiysa cocuguna onu yasatmak istiyor mesela.
siz bence çok guzel anne olursunuz olmuşsunuz da bence ♥
Gerçekten mi? Gerçekten iyi anne olabilir miyim?

Maddi durumunuz ne bilmiyorum ama çalışsan da çalışmasan da yardımcı tut. Sana hele doğsun, acayip kolay olacak, güllük gülistanlık olacak diyemeyeceğim.
Ama bir yardımcın olursa dinlenebilirsen korkuların da azalmış olur.

Alkolden uzak durun tek söyleyebileceğim bu.Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah bebeğinizi

Ogluma hamile kalmadan önce antidepresan kullanıyordum.
O ilaçların birden bırakılınca neler yaşandığını çok iyi anlıyorum.

Yaşadığınız, hissettikleriniz çok normal.
En basitinden örnek vereyim size, güzel denebilecek bir ailede, şizofren bir ablayla büyüdüm.
Sizinki gibi olumsuz çocukluk anılarım yok.
Ama yine de her depresyon, iç sıkıntısı yada ufacık bir ruhsal bunalimda bende şizofren miyim diye Dr a koştum.
Zor ikna oldum.
Yani kendininizi annenizle yaşadıklarinizla kıyaslamaniz çok normal.

Bununla tek başınıza savasmayin, eşiniz yanınızda ama size Dr destegi de gerekli.
İlaçlı yada ilaçsız, bütün endişelerinizi paylaşacağınız ve size profosyonel destek sağlayacak biri gerekli.

Anladığım kadarıyla bebeğinizi aldırmayı düşünmediniz.
Bu bile yapabileceginizin kanıtı.
Endişeleriniz, zarar verdiğinizi düşünüp korkmaniz bile iyi bir anne olabileceğinizi gösteriyor.
Mutlaka destek alın, olumlu düşünmeye çalışın, aşabilirsiniz.

neden hak etmeyesiniz yahu? ama işte depresyon ve hamileliğe bağlı duygusal değişiklikler de olunca insan böyle düşüncelere kapılabiliyor sanırım. :/
siz bu hislerinizi, düşüncelerinizi psikologla mutlaka paylaşın, ona göre bir terapi süreci izleyecektir.

Doktora yapıyorum ve halihazırda araştırma görevlisiyim. Üniversitede çalışmaya devam edeceğim doğduktan sonra da. Konserlere de devam etmek istiyorum. Özel dersleri azaltmam gerek ama çocuklar üzülüyor, şimdilik onlara kıyamıyorum. Ev işleri için zaten bir yardımcı var. Çocuk için mecburen bakıcı olacak

Hayır onun annesi olmak istiyorum. Ama ne bileyim iki haftadır çok hata yaptım

Hayır onun annesi olmak istiyorum. Ama ne bileyim iki haftadır çok hata yaptım

Hatalar düzelir, korkmayın.
Üstelik hiçbirinden haberi bile olmayacak
Daha mercimek kadar.
İstiyorum diyorsunuz, bundan güzel bişey var mı.

Ayrıca bebeğiniz sizden nefret etmek şöyle dursun, size aşık olacak
Mutlu, sevgi dolu bir aile olacaksınız inşallah
Ama yine söylüyorum, destek almaktan da kaçınmayın.

İyi bir psikolog bulup yeniden terapiye başlayacağım. Şimdi ara ara ona çello çalmayı öğreteceğim günleri hayal ediyorum, iyi geliyor

Gerçekten mi? Gerçekten iyi anne olabilir miyim?
neden olamayacaksiniz ki?
iyi anne cocuguna hic ses cikarmamis agzini acip bir kez bile kizmamis anne degildir.
bizlerinde yeri geliyor sabri tukeniyor cunku bizlerde insaniz.
bizimde hormonlarimiz bir sinir sistemimiz var.(gun asiri her seye bagiran annelerden bahsetmiyorum tabi)
iyi anne cocugunun her yanlisinda her hatasinda her dogrusunda onun yaninda durabilen, onu hayata elinden gelenin en iyisi sekilde hazirlayip vijdanli bir birey yetistirebilen kisidir bana göre.

Ya umarım altından kalkabilirim, teşekkür ederim

Benim eşimin babası da çok kötü bir babaydi ama eşim ondan nasıl baba olunur değilde nasıl baba olunmazi aldı. Öyle bir baba ki kızımı bı emzirmedi diyebilirim.

Annelik sana çok güzel günler yaşatacak... Rabbim sağlıkla cocugunu kucağına almayı nasip etsin.

Benim eşimin babası da çok kötü bir babaydi ama eşim ondan nasıl baba olunur değilde nasıl baba olunmazi aldı. Öyle bir baba ki kızımı bı emzirmedi diyebilirim.
Ne kadar güzel. Mutluluğunuz daim olsun. Gelsin bakalım bizim kız da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…