- 3 Şubat 2018
- 25.294
- 108.912
Sanırım yeni psikoterapist bulacağım. Ama şimdiye kadar bir sürü antidepresan kullandım, alkol aldım, kahve içtim. Bebeğe çok zarar verdim. Çok vicdan azabı çekiyorum
Öncelikle şunu kabul et: Kontrol şu anda senin elinde. Alkola sığınmayi birak. Sorumluluktan, gelecekten korkuyorsn anlıyorum, ama şu anda bebeğin ve kendi sağlığını düşün. Ne hatalar yaptıysan yaptın. Ama "zaten batırdım" diye sakın devam ettirme. Zamanında bende depresyon hastasiydim. Ne kadar boktan bir duygu olduğunu gayet bilirim. Sen kendinle nasıl konuşuyorsun mesela? İç sesin nasıl? Depresyondayken ben kendimi o kadar güzel dövüyordum ki iç sesimle. Siyah kuşağım vardı resmen. Onun icin soruyorum. Eskiden iç sesim annemin ve kardeşlerim küçümseyen laflarından ibaretti. Bunu zamanla fark edip değiştirdim. Sende kendini gömüyorsan kendine bir sor orda konuşan kim. Senmisin? Yoksa başkası mi?
Dediğim gibi: durumdan alkole sığınıp kacmaya çalışma. Güzel psikolojik kitaplar var böyle konularla ilgili. Kendini biraz daha güçlü hissedersen okursun. Ama şimdilik önemli olan kendine ve bebege profesyonel destek alıp yardim alman.