Plansız bir hamilelik ve depresyon, alkol

TheKnack

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
1.992
6.152
Selam. Bu biraz uzun bir yazı olacak. Kafam çok karışık ve biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. Daha önce hiçbir başlığa uymayan konulara açtım konuyu ama cevap alamadım. Şu an bu benim için ciddi bir dert o nedenle buraya açıyorum. İlk olarak biraz kendimden bahsedeyim. 28 yaşındayım. Bir üniversitede klasik batı müziği alanında araştırma görevlisiyim. Geçen yıl doktora yapmaya başladım. Zaman zaman bir yerlerde de çalıyorum. Aynı zamanda bazı çocuklara piyano ve çello dersi veriyorum. Evliyim. Eşim 32 yaşında ve avukat. 3 yıldır evliyiz.
1,5 yıldır depresyon tedavisi görüyorum. İki hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni asıl korkutan bu. Eşim baba olmayı hep isterdi. Ben bebek isteyip istemediğimden hiç emin olamadım. Anne olmak bana korkutucu geliyor. Ama hamileyim ve plansızdı. Doğum kontrol hapı kullanıyordum. Hamile olduğuma göre herhalde birkaç defa almayı unuttum diye düşünüyorum. 8 hafta 4 günlük hamileyim şu an. Endişelerim var. Kendi annemden dolayı sanırım anneler hep yorgun, mutsuz, tahammülsüz, öfkeli insanlar gibi kazınmış beynime. Ne kadar denesem öbür türlüsünü hayal edemiyorum. Ben 8 yaşındayken ebeveynlerim boşandı. Ben annemle kaldım. Babamı yılda bir görebiliyordum. Annem alkolikti. Gece elinde kadehle tv karşısında sızardı. Kaldırıp yatağına götürmeye çalışırdım. Sarhoşken ağlayıp benden özür dilerdi. Sabah unuturdu. Sürekli erkek arkadaşları vardı. Yıllar boyu bana maddi manevi çok zarar verdi. En son düğünüme gelmek yerine erkek arkadaşıyla içmeyi tercih ettiğinde tüm ipleri kopardım.
Eşimle bir sorunumuz yok şükürler olsun. Birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz, ev işlerini bölüşüyoruz, birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Çok iyi bir baba olacağından eminim.
Ama ben korkuyorum. Keşke doktoram bitseydi diye düşünüyorum. Ve anne olursam mutsuz olacağımdan korkuyorum. Tahammülsüz olacağımdan, sürekli çocuğa bağırıp çağıracağımdan, hasta olmasından korkuyorum. Eşim onu benden daha çok severse diye üzülüyorum. Artık birbirimize zaman ayıramazsak diye korkuyorum. Birbirimize yabancılaşırsak diye korkuyorum. Şu an ülke çapında ekonomik durum belli, yetemezsek diye korkuyorum. Okulu, sosyal faaliyetleri, giyimi vs. Bir de virüs çıktı.
Şu sıralar sürekli kusuyor ve ağlıyorum. Hamile olunca apar topar bırakmak zorunda kaldım ilaçları da. Sürekli bir ağlama durumu ve kabuslar var. Dün de yarım kadeh şarap içtim sonra çok kötü hissettim ve kusana kadar ağladım. Anneme dönüşüyormuşum gibi hissediyorum. Zor durumdayım.

acilen psikoloğunuzla görüşmeniz lazım.o ilaçlar zaten pat diye kesilemeyen ilaçlar,aniden kesilirse yan etkileri ağır olur.vakit kaybetmeden görüşün.
Konuştum. Şimdilik kullanma çok kötü olursan görüşelim dedi.

Annene donusmezsin korkma.
O dedigin yorgun ve surekli mesgul annelerden bende de vardi.
Annemle soyle rahat bir cift soz edebildigimi hatirlamam cocuklugumda...
Ve mesguliyeti aslinda kendine cikardigi angaryalardi.
Baskasi icin cabalamak,gereksiz isleri vazife edinmek vs.
Ben de baslarda cok yorulan bir anneydim,fakat vaktimin,enerjimin en kaliteli tarafini cocuklarima ayirmaya calistim hep.
Ve onlari gercekten SEVDIM.
Sen de boyle olabilirsin,korkma,annelik cok guzel bir sey...

Anneniz yüzünden bu yaşadığınız travmalar bana normal geldi.Depresyon deseniz çekmeyen bilmiyor ne tür bir bataklık olduğunu.3 yıldır içindeyim,yeni yeni toparlanıyorum ama bazen yine başa dönüyor gibi hissediyorum.Ne yazık ki kimi insanı yakaladı mı bırakmıyor bu illet.
Ama kendinize ''ben iyi bir anne olabilir miyim'' diye sormanız bile iyi bir anne olacağınızı gösteriyor bence.Korkularınız var,ama sebebi çocuğunuza yetememek ya da onu incitmek.
Eğer şansınız varsa psikologla görüşün,Skype üzerinden olabilir.Uzman yardımı size daha iyi yön verir bu dönemde.
Ayrıca ''eşimle aram açılırsa'' diye düşünmeyin bence.Evet bazı ailelerde çocuk sanki evliliği bozuyor gibi görünüyor,ama sebebi yine 2 yetişkin.Eğer iletişiminiz tam,birbirine anlayışlı insanlarsanız ve en önemlisi sevgi varsa,ortak bir bağ neden aranızı açsın ? Tam tersi ikinizin de ortak bir dünyası olmuş olacak,her şeyi için birlikte gülüp eğleneceksiniz,ilk adımı ilk kelimesi derken bir sürü anınız olacak aile olarak.

Evlat bu dünyanın en güzel şeyi..evladın olunca gözün ne ana gorecek ne de baba..iyi ki diyeceksin.. psikolojik olarak kendini düzeltmeye çalış doktorunla görüş..önüne bak geçmişi düşünme geçmişe takili kalırsan mutsuz olursun unut bazı şeyleri..ben de çok şey yaşadım bnde unuttum herşeyi evladına bakıp şükrediyorum..snde öyle yap

Aynen,aksami iple cekerdim,o gun bebegimizin yaptiklarini esime anlatabilmek icin.
O kadar normal hareketlerdi ki anlattiklarim,ama biz birbirimize anlatmaktan ve dinlemekten zevk aliyorduk.
Paylasim daha da artiyor aslinda,cocuktan sonra sallanan evliligin temellerinde bir curuk vardir ya da malzemeden çalınmıştır:))

Psikoloğuma mesaj attım. Hamile olduğundan bu kadar duygusal hissediyorsun, zamanla geçer dedi. İlaçları da şimdilik kullanma çok kötü olursan bakarız dedi

bi ppiskolok degilim ama bence kesinlikle kendinizi annenizle veya baska bi anneyle kiyaslamayin ! Anne öyle bu ahenk var ki kelimede bazen cok acayip sekilde yüceltebiliyoruz bazilarini haksiz yere cünkü bazi kadinlar gercekten anne olamiyor bu ama sizin anneniz veya benim annem olamadi diye bizim olmuycagimiz anlamina gelmiyor ...

bende cok korkardim anne olursam anneme benzerim diye oda bi nebze annesine benzyior cünkü

annenize benzemediginizi kafaniza yerlestirin ve ne onu nede gebeligi düsünün günlük hayatiniza devam edib bi süre bence tabi dikkat ederek. Emin olun karninin büyüdükce bebisinizi hissedikce o bagi hissedeceksiniz ve cok duyarli cok dikkatli bi anne olucaksiniz.

Piskologunuzu arayin ve bi süre icin size yardim etmesi gerektigini aciklayin suan kötü bi durumda oludugunuzu belirtin .

Siz bunları sorgulamaya başladığınıza göre bence iyi bir anne olacaksınız. Bir an önce doktor desteğinize devam edin ve lütfen geçmişi unutun yoksa daha kötü günler yaşarsınız boşverin çocuklar anne ve babalarını seçemiyor sizin şansınıza da onlar düşmüş ama siz öyle olmayacaksınız

İnanılmaz bir alkol alma arzusu var içimde ve alkol alınca direkt kusmaya başlıyorum ve kendimi iğrenç birisi gibi hissediyorum, gece boyu kabus görüyorum.

İnanılmaz bir alkol alma arzusu var içimde ve alkol alınca direkt kusmaya başlıyorum ve kendimi iğrenç birisi gibi hissediyorum, gece boyu kabus görüyorum.
Bazen yeterince içip sızmak ve bir süre her şeyden kopmak istiyorum

Annenize dönüşüp dönüşmeye konusu tamamen size bağlı.
Güzel anne bebek kitapları alıp okuyun.
Doğal ebeveynlik üzerine.
Kendinizi rahatlatın.
İlk 5ayin berbat geçti bebekten sonra.
Sürekli ağlardım.
Tum hayatım bebek olmuştu.
Şu an 8 aylık.
O ayaklar varya o ayaklar yiyorum hergun.
Hele şimdi dişi geliyor salyalı salyali ağzı.
Babababa dededede falan diyor o salyalar sağa sola fışkırıyor deliriyorum aşktan.
Kurban olsun anası onun b'klu g'tüne.
Gideyim de öpeyim bal böceğimi

sana bir şey söyleyeyim mi? biraz önce lekem geldiği için apar topar hastaneye gittim. hayatımda belki de defalarca ölümle burun buruna geldim ama hiçbirinde bu akşamki kadar korkmadım. hiçbirinde. dilerim sağlıklı bir şekilde yavrunu kucağına alırsın.

bir de annenin hatalarının farkındaysan o yoldan uzaklaşman gerekir. lütfen onun hatalarından ders çıkar ona dönüşür müyüm diye korkma.

Psikoloğuma mesaj attım. Hamile olduğundan bu kadar duygusal hissediyorsun, zamanla geçer dedi. İlaçları da şimdilik kullanma çok kötü olursan bakarız dedi
Ohoooo,daha bu ne ki,ben incir cekirdegini doldurmayan bir sebeple tam 4 saat kesintisiz aglamistim
Gözyaşlarımdan uzerimdeki giysi islanmisti,gecer,zamanla bebegin olustukca zihnin durulacak,daha alisip benimsersin bebegini.

İlaç kullanmaya devam edersem bebek için çok kötü olacak

Sağlıkla gelir bebeğiniz umarım

Ahhahhay ben de alirim bir minik ayak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…